»

Lenovo predstavil svoj tablični računalnik

X-Bit Labs - Pretekli teden je tudi Lenovo predstavil svoj tablični računalnik, ki se je za razliko od Appla in Samsunga posvetil spodnjemu delu cenovnega razpona. IdeaPad A1 cilja na kupce s plitvim žepom, saj stane 200 dolarjev (oziroma 250 in 300 dolarjev z dvakrat ali štirikrat večjo kapaciteto).

Poganja ga SoC Texas Instruments OMAP 3622 - procesor ARM Cortex-A8, grafika PowerVR SGX 2D/3D ter strojna podpora za dekodiranje formatov MPEG4, H.264 in WMV-9. Sliko prikazuje na 7-palčnem zaslonu, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk. Ima še pol gigabajta pomnilnika, 8 GB bliskovnega pomnilnika, podporo za Wi-Fi, Bluetooth, GPS...

12 komentarjev

Lenovo tudi z AMD-ji

CNet - Prenosniki podjetja Lenovo so bili dolgo časa Intelov ekskluzivni klub, kamor konkurenčni proizvajalci procesorjev niso imeli vstopa. Časi se spreminjajo in Lenovo je napovedal, da bodo v dveh prihajajočih modelih prenosnikov ThinkPad na voljo tudi AMD-jevi procesorji. Gre za ThinkPad X100e in 13-palčno verzijo novega ThinkPad Edge, ki bosta imela AMD-jeve procesorje Athlon Neo (v eno- ali dvojedrni inačici) ali dvojedrne Turione. Večja brata, 14- in 15-palčni ThinkPad Edge, bosta še vedno uporabljala le Intelove čipe. Več o tem.

1 komentar

Lenovo odgovarja na raziskavo o zanesljivosti prenosnikov

bit-tech.net - Raziskava o zanesljivosti prenosnikov, ki jo je izvedla neodvisna garancijska družba SquareTrade, je prinesla nekaj zanimivih rezultatov, med katerimi je bilo verjetno lepo število bralcev presenečenih nad slabo uvrstitvijo podjetja Lenovo, ki med drugim izdeluje prenosnike serije Thinkpad. Ti so pregovorno eni izmed vzdržljivejših običajnih prenosnikov, namenjeni predvsem poslovnežem in zahtevnim uporabnikom. Skozi čas se je na njih uveljavilo tudi nekaj posebnosti (Fn levo od tipke Ctrl, Touchpoint oz. nipl), mnogi pa se strinjajo, da so njihove tipkovnice merilo za celotno računalniško industrijo.

Predstavnik za javnost Lenova, Ray Gorman, je slab rezultat ubranil z napadom na raziskavo. Povedal je, da so vključili le 30.000 prenosnikov, kar ni dovolj velik vzorec za 142.5 milijonov prodanih prenosnikov v prejšnjem letu. Spotaknili so se tudi v izbiro primerkov, saj niso upoštevali demografskih značilnosti uporabnikov. Po besedah Gormana je velika razlika med prenosnikom, ki se...

115 komentarjev

Samsung prehiteva Lenovo

Samsung N510

vir: CNet
CNet - Čeprav je bil kot prvi netbook z ION drobovjem najavljen Lenovo IdeaPad S12, zaradi mečkanja pri izidu (na trgu so že tako S12 prenosniki kot ION sistemi, seveda ločeno) ne bo tudi prvi na trgu. Kot kaže bo to čast prevzel prenosnik iz tovarn Samsunga, proizvajalca po mnenju nekaterih najboljšega 10 palčnega netbooka sploh, NC10. Podobno kot IdeaPad bo tudi Samsungov netbook imel z 11,6 palci večji zaslon od starejših modelov, ki se ponaša z ločljivostjo 1366 x 768 pik.

Samsung N510 bo, kot vsi netbooki, vseboval dokaj tipične komponente, 1,66 GHz procesor Atom N280, nVidiino vezno čipovje GeForce 9400M, gigabajt pomnilnika, 160 GB mehanski disk,...

49 komentarjev

Lenovo IdeaPad S12 z VIA Nano procesorji

Lenovo IdeaPad S12

vir: engadget
engadget - 12 palčni Lenovo IdeaPad je na uradni, ameriški strani Lenovo na voljo manj kot teden dni, a bo v taisti netbook Lenovo vgradil tudi kombinacijo procesorja Intel Atom in nVidiinega veznega čipovja, ki na trg pride septembra in jo vsi dobro poznamo pod imenom ION. A to ne bo vse, saj Lenovo po novem ponuja tudi možnost nakupa prenosnika s povsem tretjo izbiro komponent. Namesto Intelovega Atoma bo podatke preračunaval VIA-in procesor Nano, za izrisovanje slike pa bo skrbel v vezno čipovje vgrajen grafični čip VIA Chrome9.

Tako VIA kot Atom sistema prideta serijsko opremljena s 6 celično baterijo, a bo na račun nekaj večje zmogljivosti le-ta hitreje izpraznjena v sistemu z VIA komponentami. Zanimivo je tudi,...

2 komentarja

Lenovo z 12-palčnim netbookom

DigiTimes - Komaj smo se navadili na nove, večje 10-palčne netbooke, pa nam že ponujajo še večje modele. Tako naj bi Lenovo pripravljal izid netbooka IdeaPad S20, ki bo vseboval Intelov Atom N280 in 12-palčni zaslon. Intel, na primer, pravi, da netbooki ne morejo imeti več kot 10-palčnega zaslona, zaradi česar bo moral Lenovo kupiti Atome po nediskontirani ceni (ki je približno 10 dolarjev višja). Špekulacije govorijo, da naj bi vse skupaj stalo okrog 600 dolarjev, Lenovo pa naj bi se za potezo odločil, ker se želi izogniti hudi konkurenci v 10-palčnem razredu.

20 komentarjev

Prenosnik z dvema zaslonoma

Slashdot - Prenosniki vztrajno pridobivajo kvalitete namiznih računalnikov in prišli so že tako daleč, da se marsikdo za domačo uporabo raje odloči za prenosnik kakor za namiznik, čeprav ga nikamor ne jemlje. Na enem področju pa prenosniki niso zmogli konkurirati velikim bratom - niso imeli vgrajenih dveh zaslonov. Do zdaj.

Lenovo je predstavil svoj novi prenosnik ThinkPad W700ds, ki poleg štirijedrnega procesorja Intel Core 2, 960 GB velik trdega diska, osmih gigabajtov pomnilnika, grafične kartice nVidia Quadro in dvoslojnega Blu-rayja nudi dva zaslona. Ob odprtju prenosnika se najprej pokaže samo običajni 17-palčni LCD, ki pa v svojem drobovju skriva dodatni 10,2-palčni LED-zaslon. Slednji se celo nagiba naprej in nazaj, nanj pa lahko pospravimo orodne...

21 komentarjev

Lenovo IdeaPad S10

IdeaPad S10 v črni izvedbi

vir: engadget
engadget - Zdaj že dobro znanemu EeePCju, MSI Wind, Acer Aspire One in podobnim malim prenosnikom, oz. UMPCjem, se bo pridružil še nov član iz skupine IdeaPad. Lenovo je linijo IdeaPad prenosnikov izdal z namenom ustvariti multimedijsko linijo prenosnikov, 17, 15,4 ter 11 palčni modeli imajo tako odličen zvočni sistem, še bolj pa so znani po oblikovanju, saj jih odlikuje visoko sijajno ohišje, potiskano z rožastim vzorcem. Žal pa se podobnega ohišja ne bo posluževal novi, 10 palčni prenosnik. Glavni razlog je skorajda zagotovo cena, saj naj bi bil, glej ga zlomka, vreden okrog 400 dolarjev. Zgrajen je okrog Intel Atom procesorja, pride s 512 megabajti (in 80 GB trdega diska) oz. gigabajtom (in 160 GB...

16 komentarjev

MSI Wind

ComputerBase - Lahek prenosnik Wind, odgovor podjetja MSI na ASUS-ov Eee-PC, bo po zaenkrat dostopnih informacijah trgovin, ki že pobirajo prednaročila, stal med 400 in 450 evri. Za ta denar bo kupec dobil prenosnik, težak približno en kilogram, zgrajene okrog Intelovega procesorja Atom, pri taktu 1,6 GHz. Razveseljuje dejstvo, da bodo računalniki opremljeni z 80 GB velikim trdim diskom (SSD je opcija) in 10,2 (tudi 8,9) palčnim ekranom, z ločljivostjo 1024x600 točk. Prenosnik bo po predvidevanjih mogoče kupiti poleti.



Izvorna novica na Computerbase: klik!

39 komentarjev

Lenovo predstavil prenosnik IdeaPad U110 z 11-palčnim zaslonom

vir: CNet
CNet - Podjetje Lenovo je serijo IdeaPad predstavilo že januarja, tokrat pa na trg (dejansko) prenosnih računalnikov pošilja najmanjši model U110. Težak je le 1 kilogram in meri 27.4 centimetra v širino, 19.6 v globino in 2.4 centimetra na najdebelejšem delu. V tem trenutku je mogoče notesnik z 11-palčnim zaslonom kupiti le na lenovo.com, kmalu pa naj bi bil na voljo tudi pri večjih trgovcih.

Pri osnovnem modelu boste za:
    Intel Core 2 Duo L7500 CPU (1.6GHz, 4MB, 800MHz) procesor
    11.1-inch widescreen WXGA (1,366 x 768) LED-backlit zaslon
    Kamero 1.3 megapiksla
    10/100 Ethernet, (WiFi opcija)
    120 GB, 4.200 RPM disk
    2...

11 komentarjev