»

Fedora in Red Hat strežniki kompromitirani!

Slo-Tech - Po dobrem tednu ugibanj, namigovanji in špekulacij je Fedora Project team končno objavil uradno obvestilo v katerem je navedeno, da so bili njihovi strežniki kompromitirani. Čeprav so pri Fedori prepričani, da neznanim storilcem ni uspelo pridobiti t.i. "package signing key", so se vseeno odločili, da bodo ključ zamenjali. Integriteta arhivov (binary packages) naj ne bi bila spremenjena.

Vdor v strežnike pa so potrdili tudi pri krovni družbi Red Hat, Inc., vendar je v tem primeru napadalcem uspelo uporabiti pridobljeni "signing key" (ta je seveda...

76 komentarjev

Vdor v živi TV prenos, napadalci oproščeni

vir: Dnevnik
Dnevnik - Kot poroča Dnevnik je sedem čeških umetnikov iz skupine Ztohoven 17. junija 2006 vdrlo v informacijski sistem TV postaje, ki je prenašala panoramske posnetke hribovja Krkonose in s pomočjo računalnika na TV prenosu prikazali lažno jedrsko eksplozijo.



Umetnikom, ki so hoteli opozoriti na problem lažne medijske realnosti je grozilo do tri leta zaporne kazni, vendar so bili te dni oproščeni obtožb.

Pa vi, verjamete vsem medijskim informacijam?

17 komentarjev

Domače branje: "Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : The Gang That Ruled Cyberspace."

Slo-Tech - Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : The Gang That Ruled Cyberspace. Harper Perennial: New York

Knjiga Masters of Deception je še eno izmed del, ki skušajo osvetliti zgodovino hekanja in kiberkriminala. Avtorja sta namreč v knjigi popisala zgodovino ene največjih hekrskih skupin MOD (Masters of Deception) od ustanovitve, do njenega žalostnega konca. Skupino je ustanovil Phiber Optik (pravo ime Mark Abene), potem, ko so ga zaradi spora z Erikom Bloodaxeom (pravo ime Chris Goggans) izključili iz tiste čase najelitnejših hekerskih skupin Legion of Doom (LOD), ki je delovala med leti 1980 do 1990. Mimogrede, vodja LOD, Chris Goggans je po izidu imel nekaj pripomb na nepristranskost knjige. Trdil je namreč, da knjiga člane MOD prikazuje v preveč pozitivni luči.

Spor med skupinama je bil tako hud, da je na koncu privedel do prave vojne, znane pod imenom Great Hacker War, v kateri so si člani skupine vdirali v računalnike drug drugega, se nadlegovali...

7 komentarjev

V Britaniji aretirali nevarnega "terorista" s prenosnikom

Guardian - Kam vodi omejevanje človekovih svoboščin in nekontrolirano večanje policijskih pooblastil v imenu boja proti terorizmu zelo nazorno kaže primer, ki se je zgodil letos poleti, 28. julija.

Skopo sporočilo agencije Reuters o dogodku pravi, da so tega dne zaradi varnostnih razlogov zaprli eno izmed postaj londonske podzemne železnice. Pač, policija je preprečila še eno teroristično grožnjo?

A zgodba je tokrat malce drugačna, saj policija ni nadlegovala kakšnega nedolžnega priseljenca brez izobrazbe, pač pa Davida Merya, kolumnista časopisa The Guardian. Zgodba gre takole.

7:10 - kolumnist Guardiana se je po SMS-u dogovoril s svojim dekletom, da se dobita na Hannover Square-u. Obut in oblečen je bil povsem običajno, na hrbtu pa je nosil narbtnik. Zaradi manjše infekcije očesa ni nosil leč, pač pa očala.
7:21 - kolumnist je vstopil v podzemno postajo v Southwarku, pričel čakati na vlak (z nahrbtnikom na rami), preveril SMS sporočila na telefonu in iz žepa vzel kopijo članka iz...

138 komentarjev

Resnična resničnost, part 110

Slo-Tech - Kolo časa se vrti in mesec je naokoli z njim pa žajfasta limonada Resnična resničnost. Družine se bodo lahko teple za daljinca v ponedeljek 14. marca ob 20.30, ko bodo vsi člani hkrati poskušali pritisniti gumb za drugi program TVS.

Tokrat se Domen spusti v divji zahod slovenske bloggerske scene, brez pištole, a s kamero in mikrofonom. Ima boljše ali slabše možnosti za preživetje od Sergeja, ki razmišlja o napeljavi kablov za domače brezžično omrežje? Odgovor išče Tilen, ki od tava od modreca preko modrice do modreca, da bi ugotovil ali se bomo utopili v brezžičnih sevanjih ali pa jih bomo pojedli za zajtrk.

Seveda ne manjkajo igre, triki in spletne strani, piko na...

104 komentarji

Wireless internet po TV valovih

News.com -

FCC (Federal Communications Commission) potihoma razmišlja o odprtju valov -- ki so bili do sedaj sicer rezervirani le za televizijsko oddajanje -- za brezžične internet povezave. Pasovna širina, ki je nimajo zakupljene TV postaje, bi bila tako uporabljana za internetne ponudnike. FCC prepričuje TV postaje, da bi se usmerili tudi v internet televizijo. "Ne pričakujemo, da bo bitka lahka," je komentiral Alan Scrime, šef FCC pisarne za tehnologijo in inženiring, "ker so upravniki TV postaj zelo vplivni ... ne pričakujemo hitre zmage".

Wi-Fi produkti bodo obratovali med pasovi 2.4GHz in 5GHz, ki še niso zakupljeni. Analogna TV obratuje v 6Hz kanalu in FCC cilja na pasove med 54MHz do 72MHz, 76MHz do 88MHz, 174MHz do 216MHz ter 470MHz do 806MHz. Če jih bo to uspelo, bodo povečali uporabnost radijskih in televizijskih pasovnih širin. Tukaj!

0 komentarjev

Testne slike TV postaj

Slo-Tech - Malo večernega heca [:D]. Da je na internetu moč najti vse mogoče, smo že navajeni. Če pa odklikate semkaj, boste lahko pogledali kakšne testne slike imajo TV postaje po celem svetu. Čemu naj bi stran pravzaprav sploh služila mi ni jasno, stavim pa, da ima naša preljuba nacionalna televizija najlepšo testno sliko [:D] [:D]. Lahko pa si omislite tudi majico z testno sliko vaše priljubljene TV postaje. Eno majico z testno sliko RTV SLO prosim, pa hitro ker se mudi, potem pa na kolodvorsko - protestirat [:P].

4 komentarji

ASCII White že "detonira" atomske bombe

Slashdot - Če kolikor toliko spremljate dogodke po svetu, najverjetneje niste mogli zgrešiti novice o pred časom postavljenem računalniku ASCII White, ki ga je postavil IBM in je v osnovi namenjen proučevanju eksplozij jedrskih bomb. Pred kratkim je bil ASCII White kar dodobra zaposlen, saj je z vso silo poganjal simulacije jedrskih eksplozij. Kot zanimivost naj navedem, da je vsaka simulacija zahtevala 6.6 milijona ur procesorskega časa, za kar bi povprečno zmogljiv domač računalnik potreboval kar 1000 let, vsak eksperiment pa je vseboval še 35-krat toliko podatkov kot jih je na voljo v Library of Congress.
Ker smo že pri ASCII White, bi bilo pametno povedati, da je njegova trenutno zmogljivost 12 teraflopsov, v zgodnjem začetku prihodnjega leta pa naj bi se njegova zmogljivost povečala na 30 teraflopsov.

6 komentarjev

Avtorji virusa Goner aretirani

The Register - Admini na DALnet-u, ircarskem strežniku, iz katerega so nadobudni najstniki nameravali nadzorovati dos napade svojega varovančka, virusa Goner, so s pomočjo IP naslovov ter v virus vkoridanih sporočil, našli 4 osumljence. Podatke so predali FBIju, ta pa izraelskim oblastem, ki so otročaje aretirali. Grozi jim od treh do pet let zaporne kazni, verjetno najhujša pa je odvzem računal. Več?

3 komentarji

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Heh, da ne boste mislili, da je te tekmovanje ostalo samo pri ideji. Nope, vsa stvar se trenutno pospešeno načrtuje in organizira. Glede na to, da je organizator FlipeR, je najbolje, da vam detajle pove kar on:

Hehe! Dragi moji, prišel je čas, da vas malce več obvestim o dogajanju okoli tekmovanja Slo-tech Portorož 2001, ki se je medtem prelevilo iz strgane zamisli ob pol treh zjutraj do dobro organiziranega dogodka, ki ga bodo spremljali tudi mediji! Prijavna skripta je v delu (je tako, Primož?) in kmalu se boste lahko prijavili na tekmovanje (različne kategorije), si poiskali prevoz, ipd. No takole... Tekmovalo se bo v sledečih kategorijah:
  • Najbolj overclockan računalnik (izračunan bo index za vsak računalnik, tako da ne bodo frekvenčno najhitrejši računalniki avtomatsko zmagovalci!)
  • Najlepši računalnik, tako zunanjost, kot notranjost (pač, če bo všeč žiriji, če ne pa nič... je kdo rekel podkupnina? )
  • Najhitrejši računalnik (ja, tu pa je vse odvisno od čiste hitrosti; zmagovalec...

11 komentarjev