»

AMD izdal dodatno dokumentacijo za grafične kartice

OSNews - Pri OSNews poročajo, da so se pri AMDju odločili izdati še več dokumentacije za svoje grafične kartice.

300 stranski dokument, ki opisuje implementacijo 3D grafike na R500 čipih z nekaj drobci, ki opisujejo tudi določene lastnosti R300 in R400 jeder. Dodatna dokumentacija bo na voljo v kratkem še tudi za R600 jedra. Odveč je omenjati, da bo ta dokumentacija izjemno pomagala razvijalcem odprtokodnih gonilnikov za AMDjeve grafične kartice, ki bodo s tem dejansko lahko počasi začeli podpirati 3D pospeševanje grafike.
Skupaj s tem pa bo AMD še izdal izvorno kodo programa Tcore, ki je v bistvu emulator grafičnega procesorja in so ga do sedaj uporabljali za razvoj gonilnikov prej kot je bil na voljo dejanski čip.

34 komentarjev

Peticija za slovenske slovarje na OS X

jabuk.net - Podjetje Amebis, ki izdeluje elektronsko različico slovarjev na podlagi tiskane različice DZS-jevih slovarjev, je dolgo trdilo, da je za njihove programe na Mac-platformi premalo zanimanja ter premalo potencialnih kupcev. Zbirko njihovih slovarjev si lahko ogledate tukaj.

Zato vas vabimo, da podpišete peticijo, katere namen je pokazati zanimanje uporabnikov sistema Mac OS X za tovrstne izdelke ter proizvajalcu (Amebisu) dokazati ekonomsko upravičenost izdaje le-teh na želeni platformi. Dokažimo, da nas uporabnikov in podpornikov Applovih računalnikov ni tako malo ter da nam je mar za programske pripomočke, ki nam omogočajo boljšo in učinkovitejšo rabo slovenskega jezika.

Podpišite peticijo in pokažite, da vam ni vseeno!

15 komentarjev

Za nameček...

Geek Extreme - Poglejmo iz te plati. Včeraj je bil božič, kar je bil zadosten razlog za žuriranje v vseh koncih sveta. Res je že, da se je post-božični Maček™ pri nas že skril, a pomnite -- ZDA so 6 do 9 ur za nami. Od tu sledi pomanjkanje novic [:D]. Zato hitro kliknite na hudomušno povezavico, na kateri boste lahko zapeli geekovsko inačico pesmice The night before Christmas. Frag! [:D]

2 komentarja

Čudno hlajenje

Overclockers.com - Tole je zopet ena stvar, ki mi je vzela sapo. Sicer mi ni niti malo jasno, kako bo človek s tem hladil računalo, toda ideja in izvedba sta res impresivni. Hitro kliknite sem in si oglejte res neverjetne slike. Če boste želeli odkriti skrivnost tega sistema si boste morali prebrati do sedaj 17 stransko forumsko razpravo. Začnite tukaj. Ko kdo od vas ugotovi, kako tole dela, naj pa prosim napiše komentar.

5 komentarjev

Prišel je!

več strani - Po zelo dolgem in napornem čakanju (ker vsi vemo, da je čakati na nekaj velko težje kot le-to ustvarjati) je končno prišel. Govorim o Counter Strike mod-u 1.3. Pa da malo skrajšam duhoveznenje, ker zagotovo veste vse od CS, prehajam na najpomembnejši del; posodobitev verzije 1.1 na 1.3 dobite tu. Celotno verzijo dobite tu. Tu dobite posodobitev HL verzije 1.0.0.7 na verzijo 1.0.0.8, ki je potrebna za namestitev CS 1.3. Celotno verzijo tega popravka dobite tu. Opozarjam pa vas, da so trenutno vsi strežniki, ki gostijo CS 1.3 popravek zasedeni...

DeGi iz Discharged.org me je opozoril, da lahko dobite vse stvari potrebne za poganjanje verzije 1.3 Couner Strike-a pri njih! To pomeni, da boste, ker je strežnik lociran v Sloveniji, file sneli hitreje in ker nas je Slovencev le dva miljona (od teka igra CS verjetno le kakih 2000) faile prej kot pa na katerem koli tujem strežniku. Torej moje priporočilo: odsurfajte na zgornji naslov in UŽIVAJTE! Thx DeGi, za opozorilo ....

0 komentarjev

Matrox+Linux=

Slo-Tech - Matrox je vsekakor eno izmed podjetij, ki se zelo trudijo z Linux podporo. Lastniki njihovih grafičnih kartic so tako redno deležni novih gonilnikov in popravkov za Linux operacijske sisteme. 31. maja so izdali celo kopico Linux novitet, med katerimi gre prvo omeniti nove gonilnike. Sicer so zadeve še BETA, toda Linuxaši so uporabe BETA softvera tako ali tako že navajeni .
Druga noviteta je PowerDesk nadzorni center za njihove grafične kartice. Gre za nekaj podobnega standardnim Display Properties iz Windowsov, torej programček, s katerim lahko hitro in preprosto nadzirate delovanje vaše grafične kartice, od ločljivosti in barve globine do TV izhodov in osveževanja. Gonilnike in PowerDesk dobite tukaj. Thnx Jurij in OZZY!

[dodaj]

[dodaj]

4 komentarji

Peticija proti ASUSu

Slo-Tech - Hehe, bilo je samo vprašanje časa kdaj se bo pojavila kakšna peticija proti ASUSu. Če še ne veste, je ASUS spet začel z razvojem gonilnikov, ki lastnikom njihovih grafičnih kartic omogočajo goljufanje pri igranju popularnih internetnih 3D streljačin. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da takšni gonilniki delajo veliko škode skupnosti, ki se je razvila okoli teh iger. Kakorkoli, če se tudi sami čutite prizadeti zaradi teh gonilnikov, hitro kliknite sem in podpišite peticijo. Thnx, DeGi.

4 komentarji