»

V San Franciscu so črne luknje za WiFi

Kletka ni ovira le za elektriko, temveč tudi elektromagnetno valovanje

vir: HotHardware
HotHardware - Mnogi lastniki starejših domovanj v San Franciscu se soočajo s težavami, ko svoj prenosnik oz. pametni mobilnik želijo povezati v domače brezžično omrežje, kadar so z napravo v drugi sobi, kot je dostopna točka. Razlog za to se skriva v gradbeni tehniki izpred 50. let prejšnjega stoletja, ko danes popularne mavčne plošče še niso obstajale. Američani namesto opečnatih zidov hišo zgradijo iz lesenih desk, nanje pa so včasih pripeli kovinsko žico, da bi lažje nanesli mavec, ki so ga uporabljali za izdelavo sten oz. osnove za tapete. Prav ta žica zdaj ovira...

27 komentarjev

Tretji servisni paket bo še počakal

News.com - Microsoft je danes sporočil, da bo izid tretjega servisnega paketa popravkov za Windows XP še nekoliko počakal zaradi novoodkrite napake. Že pretekli teden je bila pripravljena zaključna verzija SP3, vendar pa so zadnji hip opazili težave z združljivostjo s programom Microsoft Dynamics Retail Management System. Ista napaka je prizadela tudi SP1 za Visto, ki pa ga je Mirosoft prek avtomatičnih posodobitev že izdal prejšnji teden. V Microsoftu so se napako odzvali tako, da bo Windows Update preveril, če na računalniku teče DRMS in v slednjem primeru preprečil namestitev SP3. Popravek je bojda že spisan in bo objavljen kmalu. Klik!

27 komentarjev

Nov "gizmo", ki kani nadomestiti miško

vir: CNet
CNet - Res je. In točno ta gizmo naj bi bil na prodajalnih policah že letos v času Božiča, za ceno 299$.



Gre namreč za napravico, ki jo na glavo nataknemo kot čelado, le ta pa nam preko posebnih tipal oziroma senzorjev potem "prebira" naša možganska valovanja. Samo programje pa je zasnovano tako, da le ta valovanja pretvori v prave ukaze, ki se kažejo na zaslonu (npr.: manipulacija z objekti na zaslonu).







Podjetje Emotiv, ki razvija to napravico prihaja iz San Francisca, za Božička pa v paketu poleg t.i. brain control interface-a obljubljajo tudi priloženo igrico.



Več si lahko preberete na cnet

34 komentarjev

Novosti z MacWorlda

MacRumors.com - Pred nekaj urami se je končal tradicionalni vsakoletni govor Steva Jobsa, vodilnega moža Applea, v okviru katerega je vedno predstavljena obilica novosti iz že omenjenega podjetja. Letos je bila prireditev precej navdušujoča, da pa ne bom dolgovezil, bom kar začel z naštevanjem vsega novega.

Prva stvar, s katero je Stevo Službe navdušil množice, je bil Apple TV. Gizmo je bil predstavljen že na nekaj predhodnih prireditvah in je bil do sedaj poznan pod kodnim imenom iTV. Na videz spominja na Mac Mini, le da je pol tanjši (natančne dimenzije so 20x20x3 cm), opremljen pa je s 40 gigabajti trdega diska in Intelovim procesorjem. Na zadnji strani lahko najdemo HDMI in komponentni video izhod, optični in RCA audio...

136 komentarjev

Orožje prihodnosti

Del ABL sistema

News.com - CNET je objavil zanimiv intervju z Dougom Beasonom, o orožjih ne tako daljne prihodnosti, ki jih namerava uporabljati vojska ZDA, ter o nekaterih orožjih, ki so že bila uporabljena.

Ameriška vojska že nekaj let razvija protibalistični, leteči laserski sistem, poimenovan preprosto ABL, sedaj pa se bliža prvi, leteči test tega obrambnega orožja. Orožje je opremljeno s t.i. COIL laserjem, svoj namen, to je prestrezanje raketnih izstrelkov, pa bo dosegalo s segrevanjem površine izstrelka, kar povzroči eksplozijo goriva, ki uniči raketo. Sistem bo sposoben prestreči več tarč, prvi testi prestrezanja medcelinskih balističnih izstrelkov pa so napovedani za leto 2008. Na voljo je tudi galerija fotografij...

56 komentarjev

Prvič izmerjen učinek umetne (inducirane) gravitacije!

Slashdot - Znanstveniki evropske vesoljske agencije ( ESA) so v laboratoriju izmerili gravitacijski ekvivalent magnetnega polja. Pod posebnimi pogoji je učinek veliko večji kot predvideva splošna teorija relativnosti, kar bi seveda lahko predstavljalo pomemben mejnik pri iskanju oz. oblikovanju kvantne teorije gravitacije.

V eksperimentu so znanstveniki uporabili kolobar superprevodne snovi, katerega so rotirali do 6500 obratov na minuto. Vrteči se superprevodniki ustvarjajo šibko magnetno polje, t.i. Londonov moment. V pričujočem eksperimentu pa so raziskovalci preverjali domnevo, ki pojasnjuje razliko med izmerjeno maso Cooperjevih parov (nosilci električnega toka v superprevodnikih) in njihovo predvideno maso na...

55 komentarjev

Vse zmogljivejši prenosniki

Chip Online - Toshiba prehiteva. Njen najnovejši model, Satellite 2800, ima v sebi mobilno izvedenko Geforcea, imenovanega Geforce GO. 16 megabajtov pomnilnika za grafiko ter zelo zmogljiv 3D del za prenosnik sploh nista od muh. Poleg vsega ima ta prenosnih tudi vgrajeno funkcijo Twin View, kar na grobo pomeni vgrajena 2 RAMDAC vezja v prenosnik, kar mu omogoča izris dveh različnih slik na dva različna zaslona, kar je zelo primerno za vse vrste predstavitev, saj lahko upravitelj prezentacije vodi zadevo na zaslonu št.1 (LCD prenosnika), na zaslonu št.2 (v tem primeru projektor za predstavitev) pa nemoteno poteka predstavitev sama. Malo morje možnosti, torej. Da ne bomo govorili samo o grafiki: Ta prenosnik temelji na Intel Pentium III procesorju, tiktakajoč pri 850 MHz, ki uporablja 128 MB pomnilnika. Beštija v vsakem pomenu besede. Opis je nemški, a to naj nas ne bi motilo, mar ne?

4 komentarji