»

Bo Telemach (Liberty Global) kupil T-2?

RTV Slovenija - Po poročanju RTV Slovenija naj bi se ameriška družba Liberty Global, nam verjetno bolj znana po njihovem slovenskem ponudniku internetnih storitev UPC Telemach, ogrevala za nakup telekomunikacijske družbe T-2. Poslovni pogovori naj bi že potekali; ker pa so v igri velike številke, govori se o kar 2 milijardah razpoložljivih sredstev Liberty Globala, naj bi ti trajali dlje časa. Poleg tega naj bi bila problematična tudi neskladja v zvezi s ceno podjetja T-2. Njihov večinski lastnik, Mariborska škofija, jo je namreč zastavil okoli trikrat višje, kot so trenutno Američani pripravljeni plačati. T-2 naj bi na drugi strani kritično potreboval svež kapital. Novico povzema tudi Delo.

42 komentarjev

Telemach hitrejši in cenejši

Finance - Po včerajšnji spremembi cen Trierinih storitev se stvari premikajo tudi pri Telemachu - prišlo je do izdaje novih paketov, ki so v povprečju cenejši za 7%, medtem ko so se hitrosti prenosa povišale za ogromen faktor 2,6 (torej 2,6-krat hitrejša povezava za 7% nižjo ceno kot prej).

Tako bo osnovni paket, ki je do nedavnega deloval pri 512/128 kbps, po novem omogočal hitrosti 1536 kbps do in 385 kbps od uporabnika za malenkostno nižjo ceno sedmih tisočakov. Objavljena sta tudi dva nova paketa, in sicer Trojka (3072/512 kbps) za 8.700 SIT mesečno in Petka (5120/768) za 9.900 SIT mesečno. Obstoječi naročniki boste lahko na nove pakete prešli brezplačno, z naslednjo položnico bo namreč v vaš poštni nabiralnik prispel še aneks k obstoječi pogodbi za dve leti. Preverite še natančnejšo predstavitev paketov.

Telemach se je torej pridružil boju in končno napada z vsemi sredstvi. Vojna v svetu širokopasovnih povezav se uradno začenja!

210 komentarjev

Telemach ne pozna štiričrkovnih domen?

Slo-Tech - Od 27. junija 2001 imamo v internetu poleg tročrkovnih domen na voljo tudi štiričrkovno .info. In kaj ima to zveze s Telemachom?

Na njihovi spletni strani se nahaja nagradna anketa, na koncu pa mora vsak sodelujoči vpisati tudi nekaj podatkov o sebi. Med drugim je obvezen tudi vpis elektronskega naslova. Tu pa se zaplete, saj uporabniki, ki vpišejo elektronski naslov, ki se nahaja na domeni .info, na zaslon dobijo tole obvestilo:


Ko namesto .info vpišemo .inf, pa gre zadeva lepo skozi ... Da bi pri Telemachu ne vedeli, da imamo štiričrkovne domene že vsaj dve leti, ni ravno verjetno. Bolj verjetno pa je, da so bili programerji preprosto malce malomarni pri pisanju (prepisovanju) javascript kode.

Sedaj lahko le počakamo, da kakšna skupina imetnikov e-naslovov na...

16 komentarjev

Telemach nadgradil povezavo s SiOLom

Telemach - Pri največjem kabelskem operaterju v Sloveniji so sporočili, da so nadgradili še zadnjo 100 megabitno medomrežno povezavo, tokrat s SiOLom, s čimer bodo uporabnikom obeh omrežij olajšali delo in pospešili prenos podatkov. Telemach ima po novem lastne medomrežne povezave z ostalimi internetnimi ponudniki. Če se ozremo na mnenja uporabnikov v našem forumu, pa se s pozitivno oceno delovanja Telemacha ne moremo strinjati. Če preberemo njihovo sporočilo za javnost, kjer omrežje označujejo kot "Sodobno zasnovano in tehnološko napredno omrežje", dobimo občutek, da gre za dve podjetji -- Telemach in Telesmeh, kot mu pravijo nezadovoljni uporabniki. Naj samo spomnimo na javno repliko enega od ljubljanskih podjetij (zoper raziskavo Financ o prednosti kabelskega interneta pred ADSL tehnologijo), ki je s Telemachom vse prej kot zadovoljno. Mnenja se seveda trejo v našem forumu.

14 komentarjev

Uporabniki udrihajo po kablu. Kriv Telemach.

Finance - Pred kratkim so v časniku Finance pisali o primerjavi med ponudbo kabelskega interneta in ADSL dostopa v Sloveniji, pri čemer so ugotovili, da je ADSL manj ugodna možnost. Mnenje o njihovi ugotovitvi prepuščam vsakemu posebej, na voljo pa je tudi že dokaj obširna tema o dotični razpravi v forumu.

Na avtorja omenjene primerjave pa se je javno opogumil replicirati gospod, katerega podjetje (naročnik Telemach-a) plačuje slabih 50 tisočakov mesečno za 128 kbit/s. Telemach je omenjeno hitrost obljubil za promet s tujino, medtem ko za promet po Sloveniji kar 10 megabitov (ker uporabljajo optični kabel). Meritve hitrosti v podjetju so pokazale na krepka odstopanja od "zagotovljenih" hitrosti, pritožujejo pa se tudi vsi zaposleni, ki morajo kabelske modeme redno izklapljati in vklapljati, saj ti pogosto "zmrzujejo". Posamezne prekinitve povezave s ponudnikom pa bojda trajajo tudi do 5 dni. Skoraj odveč je dodati, da so s testi ADSL povezave dosegli bistveno boljše rezultate.

Kot lahko...

12 komentarjev

Telekom bo pohrustal Telemach?

Finance - Da bi Telekom kupil Telemach, se je po Telekomovih hodnikih šepetalo že kar nekaj časa, zdaj pa so se nekateri v Telekomu očitno odločili za bolj jasno igro. Po še nepotrjenih informacijah s strani časnika Finance bodo podatke o morebitnem povezovanju, ceni in posledicah združitve predstavili nadzornemu svetu, da bo obveščen o trenutnih pogovorih.

Pogovori o združitvi (kakor se lepše reče Telekomovemu načrtovanemu prevzemu Telemacha) potekajo že dobri dve leti. Razlog, da združitve še ni bilo, je bojda previsoka zahteva lastnikov Telemacha glede cene. Za vsakega naročnika (teh ima Telemach že močno prek 120 tisoč) so namreč zahtevali več, kot so pri nacionalnem operaterju telekomunikacij pripravljeni plačati. Klik!

20 komentarjev