»

Jesenski ultrabooki

Acer Aspire S3

Slo-Tech - Po poletni predstavitvi Intelove platforme Ultrabook so zdaj, še pravi čas za božično-novoletno nakupovalno mrzlico, na voljo prvi primerki. Ultrabook mora biti bogato založen z Intelovo robo (proc, plata, grafa, zvočna, usb), tanek, zmogljiv, a z zadostno avtonomijo baterije. Ni ravno skrivnost, da gre za neposredno konkurenco MacBook Airu, predvsem za uporabnike, ki si želijo poganjati Okna.

Na kratko povzemamo opise izdelkov štirih proizvajalcev - Acer, Lonovo, Asus in Toshiba. Vsi razen slednjega so že na voljo, Toshiba pa pride novembra.

Acer Aspire S3


Acerjev model po pričakovanjih cilja predvsem na nižjo ceno, tj. od od $899 naprej za 13.3-inčni, 1366x768, 1.35 kg težki Aspire...

47 komentarjev

Nazaj k Macom, Macbook Air

Tako je nastal nov MacBook Air

vir: engadget
engadget - Nov MacBook Air ni le eden, sta dva! 13,3-palčnemu modelu se bo namreč pridružil še nekoliko manjši, 11,4-palčni, ki bo poleg nekoliko počasnejše in cenejše strojen opreme imel tudi nekoliko krajšo avtonomijo ter jasno nižjo ceno. Ponovno so se pri Applu zgledovali po iPadu, kjer so bili navdušeni predvsem nad tankostjo, avtonomijo, kratkim časom prižiganja in prednostjo uporabe pomnilnika Flash namesto mehanskih trdih diskov. Po besedah Jobsa sta nova MacBook Aira tako plod ljubezenske zveze med običajnim MacBookom in iPadom.

Pomnilnik za hrambo podatkov ne prihaja v običajni obliki SATA pogona, temveč je lastna Applova zasnova, ki se vključi neposredno na matično ploščo. Po njihovih besedah poleg prihranka prostora...

165 komentarjev

Applovi novi MacBooki iz enega kosa aluminija?

Enodelna aluminijasta ohišja novih prenosnih jabolčnikov?

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Predstavitev novih Applovih prenosnikov 14. oktobra se nezadržno približuje, kar sproža mnogo ugibanj o njihovi novi zasnovi, ki so večinoma le pobožne želje zvestih uporabnikov. V takšnih časih se je mogoče zanesti le na preverjene vire, ki imajo za seboj že dolg seznam uresničenih napovedi.
Ob upoštevanju slednjega je napoved Setha Weintrauba s strani 9to5Mac, kjer so doslej pravilno napovedali že več iZdelkov, kot so prihod aluminijastih iMacov, iPodov Touch, prenovljenih Nanov ter MacBooka Air, za vse nestrpno čakajoče še toliko bolj obetavna.

Po njihovem poročanju naj bi Apple za izdelavo nove serije MacBookov ali vsaj v bližnji prihodnosti začel s povsem novim proizvodnim procesom, največjo Applovo inovacijo v...

63 komentarjev

HP z doslej najtanjšim prenosnikom

Voodoo Envy 133

vir: Daily Tech
Daily Tech - HP je v okviru svoje prestižne serije Voodoo naznanil 13,3 palčni prenosnik s pomenljivim imenom Envy (zavist) 133. Njegova najbolj omembe vredna lastnost je debelina, ki znaša zgolj 1,79 cm, s čimer je Envy s prestola najtanjšega prenosnika izrinil MacBook Air, katerega najdebelejši del meri 1,94 cm.



HP-jev novi prenosnik, s katerim očitno želijo vzbuditi zavist pri uporabnikih MacBook Air prenosnika, je z 1,53 kg (navkljub ohišju iz ogljikovih vlaken) nekoliko težji od svojega neposrednega tekmeca. Sicer pa se Voodoo Envy ponaša z zaslonom (1280 x 800), ki za osvetljevanje uporablja LED diode, odločili se bomo lahko za različico s Core 2 Duo SP7000 (1,8 GHz) ali SP7500 (1,6 GHz) procesorjem, za izris slike pa bo skrbel Intelov GMA X3100 grafični procesor....

42 komentarjev

MSI Wind

ComputerBase - Lahek prenosnik Wind, odgovor podjetja MSI na ASUS-ov Eee-PC, bo po zaenkrat dostopnih informacijah trgovin, ki že pobirajo prednaročila, stal med 400 in 450 evri. Za ta denar bo kupec dobil prenosnik, težak približno en kilogram, zgrajene okrog Intelovega procesorja Atom, pri taktu 1,6 GHz. Razveseljuje dejstvo, da bodo računalniki opremljeni z 80 GB velikim trdim diskom (SSD je opcija) in 10,2 (tudi 8,9) palčnim ekranom, z ločljivostjo 1024x600 točk. Prenosnik bo po predvidevanjih mogoče kupiti poleti.



Izvorna novica na Computerbase: klik!

39 komentarjev

Predstavljen ThinkPad X300

ThinkPad X300

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je Lenovo predstavil najnovejši ultraprenosni računalnik, izvirno poimenovan X300, ki bo zelo očitno močno konkuriral Apple-u in njihovemu Macbook Air-u. Med tem ko so se pri Apple-u odločili za minimalizem in so svoje upe položili na brezžično povezljivost, so se pri Lenovo-tu odločili za nasproten korak in ponudili marsikatero izmed stvari, ki so jih kritiki ob predstavitvi očitali Macbook Air-u. X300 se tako ponaša ne samo z DVD pogonom in Ethernet priključkom, pač pa tudi s tremi USB priključki in podporo za brezžičen USB, 10 urno avtonomnostjo baterije ter 64 GB SSD diskom, vse to pa je skrito v ohišju s 13,3" ekranom, v najlažji konfiguraciji tehta 1.3 kilograma in je široko 1.85 cm (na najtanjšem delu,...

38 komentarjev

Apple predstavil posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je

jabuk.si - Po nedavni precej tihi predstavitvi iPhone-ov in iPod Touchev z razširjenim pomnilnikom je Apple danes predstavil še posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je. Novosti se nanašajo predvsem na novejše Intel C2D Penryn procesorje, razširjene trde diske in spominske module.



MacBook je od sedaj na voljo z 2,1 in 2,4GHz Intelovim Penryn procesorjem, pri zmogljivejši beli in črni različici pa tudi z 2GB spomina serijsko in razširjenim trdim diskom na 160 oziroma 250 GB s 5400 vrtljaji v minuti.



Tudi MacBook Pro ima po novem novejše Intel C2D procesorje z do 2,6 GHz in 6 MB deljenega L2 predpomnilnika. Pomembna posodobitev so tudi nove grafične kartice NVIDIA GeForce 8600M GT z do 512 MB video pomnilnika in večji trdi diski z 200 oziroma 250 GB prostora. MacBook Pro je odslej na voljo tudi z naprednim multitouch trackpadom, ki...

21 komentarjev

MacBook Air - ko se čustva umirijo

MacBook Air

vir: Apple
engadget - Po začetnem navdušenju in hkratni skepsi, ki je spremljala predstavitev MacBooka Air, je minilo zadosti časa, da se lahko prenosnik da pod drobnogled in poda že precej realno oceno. To so storili na Engadgetu in prišli do ne ravno pretresljivih ugotovitev.

Test je pokazal, da je prenosnik, kot večina Applovih izdelkov, sicer dovršen, eleganten in v sebi skriva rešitve, ki jih bodo v veselje uporabnikov nedvomno posnemali tudi drugi proizvajalci, vendar je njegova prava vrednost vprašljiva, posebej ob dokaj visoki ceni, ki se v ZDA začenja pri 1800 dolarjih. Kompromisne rešitve na račun debeline bodo večino odvrnile od nakupa MacBooka Air kot primarnega prenosnika, dejanska potreba po dveh prenosnikih pa je vprašljiva. Če pa še niste videli, kako si lahko na touchpadu...

25 komentarjev

MacBook Air

MacRumors.com - Na letnem januarskem MacWorldu je Steve Jobs danes naznanil najnovejši ultra lahki prenosnik MacBook Air.

Pri debelini med 1,9 in 0,4 cm, teži 1,36 kg in 13,3-palčnem LCD zaslonu z osvetlitvijo LED ga lahko dobesedno spravimo v kuverto. Prenosnik je brez interne optične enote, seveda pa ima množico brezžičnih modulov. Naprava ima tudi multitouch trackpad, s katerim je mogoče izvajati poteze z več prsti naenkrat, pri čemer združljive aplikacije temu primerno odreagirajo. Za podatke skrbi 80 GB 1,8-palčni trdi disk, ki ga je mogoče zamenjati za 64-gigabajten solid state drive, ki še dodatno pohitri dostop do podatkov in izboljša življenjsko dobo baterije (privzeta znaša 5 ur). Del osnovne opreme je tudi 2 GB...

271 komentarjev

Iztisnite več iz baterij

Adrian's Rojak Pot -

Na Loncu Adrijana Rojaka so dopolnili vodič o podaljševanju življenjske dobe baterij. Sestavili so pravo malo beštijo (akumulator) iz navadnih baterij, ki je sposobna napajati več energijsko nepožrešnih naprav, še posebej dlančnike s potratnimi barvnimi zasloni. Zadevca na žalost ni lahko prenosljiva, saj dlančniku doda slab kilogram mase.

Če imate kakšen dlančnik (predvsem Pocket PC) in bi želeli baterijam dodali nekaj življenjske dobe, klik!

0 komentarjev