»

ScentScape dodaja vonj k igram in filmom

Slo-Tech - Tole ni raca ali pa je zelo dodelana, saj o napovedani napravi poročajo na več straneh na internetu. Podjetje Scent Sciences razvija enoto ScentScape, ki se priključi v USB-vrata računalnika in uporabniško izkušnjo obogati z vključitvijo vonja. Izvršni direktor podjetja Bill Wiles pojasnjuje, da uporabljajo znanje strojne opreme, programske opreme in algoritmov ter kemije, da v napravi skuhajo različne vonjave, ki jih potem uporabnik zavonja.

Razvijalci iger bodo lahko uporabili posebne SDK-je in njihov ScentEditor, da bodo izdelali posebne vonje, ki bodo spremljava ob igranju iger. Prav tako bo z istim sistemom vonjave mogoče dodati videoposnetkom ali kar celim filmom.

ScentScape...

42 komentarjev

Konica Minolta razvila projektor velikosti palca

CrunchGear - Kot kaže, bo razvoj tehnike v nekaj letih poskrbel, da bodo komercialno dostopni projektorji namesto energetsko potratnih škatel, ki so bile sposobne ogreti manjši prostor, naprave velikosti pomnilniškega ključa.

Konica Minolta je po poročanju Crunch Geara razvila projektor dimenzij 20×40x7 mm, ki za svoje delovanje porabi potrebuje samo 1 W moči. Piezoelektrični elementi nadzorujejo mikroogledala velikosti dveh milimetrov, ki usmerjajo laserje modre, rdeče in zelene barve. Tehnika naj bi trenutno omogočala prikaz okoli 20 inčne diagonale XGA ločljivosti na oddaljenosti 50 do 60 cm od zaslona.

Po optimističnih napovedih bodo omenjeni projektorji široki potrošnji dostopni v dveh ali treh let. Slik prototipa v času pisanju žal še ni zaslediti na spletu.

11 komentarjev

Double Agent slušalke

Gizmodo - Podjetje SkullCandy je predstavilo zanimive slušalke z imenom Double Agent. Prednost slušalk je, da ne potrebujemo posebnega MP3 predvajalnika, ampak da v nje le vstavimo SD kartico katere koli vrste. Slušalke imajo polnjivo baterijo, pri strani pa imajo gumbe za upravljanje z njimi. Začele se bodo prodajati letos spomladi in bodo na voljo v treh barvah.



Vir: gizmodo.com

16 komentarjev

Projektor za vsak žep?

Slashdot - Upstream Engineering je skoraj anonimno podjetje, ki pa se utegne povzpeti med ene izmed najbolj čislanih računalniških velikanov, če mu bo uspelo predstaviti izdelek, ki ga obljublja. Prihodnje leto naj bi na trg poslali barvni projektor za video predvajalnike, potovalne TV-je, prenosnike, dlančnike ipd., ki naj bi zasedel prostor škatlice za vžigalice. Podvig naj bi jim uspel s tehnologijo Photon Vacuum, ki so jo že patentirali, omogočala pa naj bi izdelavo projektorjev, ki potrebujejo precej manj komponent kot običajni in porabijo neprimerljivo manj električne energije. Prva razvojna različica bo na voljo že v drugi četrtini letošnjega leta. Klik!

12 komentarjev

Poročilo s CESa

The Tech Zone - Osebno sem nekako deljenega mnenja o raznih poročilih z računalniških sejmov. Čeprav jih rad prebiram potem vedno zova ugootovim, da sem ogromno zamudil in da bi bilo bolje, če bi si zadeve ogledal osebno. No, ja, sanje so zastonj, kajne ? Kakorkoli, v Tech Zonovem poročilu si lahko ogledate kar veliko število zanimivosti, ki so jih razkazovali na letošnjem CESu. Med njimi je tudi slikica predstavitve XBoxa, predsednik IBMa v družbi dveh modrih čudakov, usnjene podlage za miško... skratka, zabava za celo družino !

0 komentarjev