»

Intel proizvajalec procesorjev za Applove mobilne naprave?

EETimes - Medtem ko Intel že proizvaja procesorje za Applove namizne računalnike Mac, viri pravijo, da se bo Intel bržkone postal tudi proizvajalec in dobavitelj procesorjev za Applove mobilne naprave iPad, iPod touch in iPhone. Trenutno to počneta Samsung in TMSC, a naj bi se v prihodnjem letu zgodila zamenjava.

Ta je do neke mere logična, saj bosta od nje, če se seveda uresniči, imeli koristi obe podjetji. Apple je pomemben igralce na trgu elektronskih naprav in lahko Intelu zagotovi veliko posla s svojimi naročili, medtem ko lahko Intel s svojim znanjem in proizvodnimi sposobnostmi izdatno pomaga tudi Applu. Ob tem ni odveč poudariti, da je odnos med Samsungom in Applov v zadnjem času zelo čuden. Podjetji se vzajemno tožita...

7 komentarjev

Ognjeni napad na Okna

Slashdot - Z Nove Zelandije je pravkar prišla novica, da je Adam Boileau izdal orodje, ki zna brez uporabe gesla odkleniti računalnik z operacijskim sistemom Windows XP. Potrebujete računalo, ki poganja Linux, ter port Firewire, preko katerega povežete računalnika. Od tu naprej je delo lahko, saj mora program samo še onesposobiti določene varnostne algoritme pomnilnika, ter vam s tem omogočiti popoln dostop do operacijskega sistema "napadenega" računalnika.

Varnostna luknja, ki jo program izkorišča je znana že od leta 2006, vendar se Microsoftu verjetno ni zdela preveč pomembna. Pred njo se lahko zavarujete sami in sicer tako, da enostavno onemogočite port Firewire ali pa namestite drug operacijski sistem.

51 komentarjev

Varnostna luknja v .Mac

.Mac

vir: Slashdot
Slashdot - Slashdot poroča, da je bila najdena majhna, a pomembna varnostna luknja v Applovem servisu .Mac, točneje, v t.i. iDisku. Problem je v dejstvu, da se ni mogoče odjaviti, ko uporabnik dostopa oddaljeno do svojih datotek preko spletnega brskalnika. V tem primeru lahko kdorkoli kasneje dostopi do tega iDiska samo s preprostim klikom na povezavo v zgodovini brskalnika. Zatem se dajo datoteke preprosto prenašati ter brisati.

Zaenkrat pri Applu še niso podali nobenega odgovora, tudi sporočilo o problemu na Apple forumih je bilo zbrisano brez obrazložitve.

21 komentarjev

Nove reklame za Apple Macintosh

MacRumors.com - Za popestritev ponedeljkovega popoldneva pa še novička, da je Apple objavil serijo novih oglasov za njihovo kampanijo "Get-A-Mac", ki se trudi prepričat obstoječe PC uporabnike, da je njihova Alternativa še kako zanimiva. Tokrat se zabavamo ob PC-ju v boksarskem ringu, PC-jevem nagovoru občinstva ob nadgrajevanju Viste na XP in PC-ju s predstavnico medijev. Ogled na: Get A Mac spletni strani

46 komentarjev

Ženske raje pišejo bloge

Slashdot - Blogi so se očitno dobro prijeli, poroča Slashdot. Tako štiri petine Američanov ve, kaj je blog, polovica jih redno obiskuje enega ali več, osem odstotkov pa je takih, ki pišejo svojega. Bolj zanimivo je, da ženske raje ali pa več pišejo blog kot moški - petina rednih obiskovalk blogov piše svoje, medtem ko je takih moških le 14 odstotkov. Dve tretjini bralcev in bralk blogov jih bere zavoljo mnenj, 39 % se na njih informira, 38 % pa za zabavo. Več.

31 komentarjev

Vista varnejša kot MacOS X?

OSNews - Približno dva tedna nazaj se je odvijala varnostna konferenca pod okriljem CanSecWesta. Tam se je zbralo kar nekaj hekerjev, katerih naloga je bila vdreti v sistem Mac OS X z vsemi popravki ter brez dodatnih varnostnih nastavitev. Prvi dan je bil neuspešen, naslednji dan pa so prišli v igro tudi brskalniki. Zmagovalec Dino Dai Zovi, ki je izkoristil luknjo v Safariju, da je dobil dostop do ukazne vrstice, je domov odnesel 10.000 ameriških dolarjev.

Pred kratkim so tako na MacWorldu objavili intervju z zmagovalcem, ki se precej ukvarja z varnostjo v Mac OS-u in je pred kratkim napisal knjigo z naslovom The Art of Software Security Testing: Identifying Software Security Flaws. V intervjuju razkriva nekaj podrobnosti o samem tekmovanju in tudi obrazloži svoje mnenje o varnosti v Applovem operacijskem sistemu. Največ pritožb pa je gotovo vzpodbudila njegova izjava, da če primerja OS X 10.4 in Visto, ima Vista vsaj s stališča varnosti kvalitetnejše napisano kodo z manj varnostnimi...

75 komentarjev

Barva namesto enkripcije

Slashdot - Na Slashdotu pišejo o zanimivem izumu, s katerim bo marsikateri administrator omrežja morda prihranil kak siv las. Že nekaj časa je namreč v razvoju posebna barva, s katero je mogoče omejiti radijske valove določenih frekvenc. Do sedaj se je uporabljala predvsem v vojaške namene, po novem pa bo najbrž na voljo tudi domačim uporabnikom, saj se bo z njo dalo preprečiti uhajanje signala brezžičnih omrežij izven okvirov domače dnevne sobe. Vsi paranoiki in sovražniki enkripcije brž preberite izvorno novico.

42 komentarjev

Naslednja generacija "pop-up" oglasov

Slashdot -

Iskanje informacij po internetu -- mogoče glasbe ali kakšnih porednih slikic -- vas prejkoslej seznani z nadležnim stilom oglaševanja v tem mediju: pop-up oglasi. Oglaševalci upajo, da boste kliknili nekje na pravkar odprto okence, a usoda slednjega je kmalu zapečatena s preprostim klikom na "x".

Pa si predstavljate, da vam že sam premik kazalčka čez nadležno okeno odpre novo -- nezaželjeno stran? Opis novega načina oglaševanja (kick through oglasi) si lahko preberete na spletni strani c|net.

Naslednji korak? Pop-up avtomatično odpre oglaševano spletno stran?

12 komentarjev