»

Na straneh PHP.net odkrite piratizirane vsebine

ZDNet - Googlovi pajki imajo navado, da prelezejo celotni splet in si ob tem zapomnijo vse, kar vidijo. Pri tem občasno naletijo na strani, ki so jih avtorji želeli ohraniti zase, a tega niso pravilno storili. Prejšnji teden je bil tako odkrit seznam osebnih podatkov zaposlenih in študentov na Yalu, kar lahko ima resne posledice za prizadete ljudi, danes pa so na straneh PHP.net odkrili zakladnico piratske vsebine, ob kateri se lahko nasmehnemo.

Raziskovanja se je lotil Stephen Chapman z ZDNet. Na internetu se je namreč znašla povezava do podstrani http://id.php.net/downloads/, ki je sicer ta hip že nedelujoča, a je še včeraj gostila marsikaj. Najti je bilo mogoče kopijo Microsoft Flight...

11 komentarjev

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Modifikacija iPoda Mini

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu poročajo o precej trivialni, a zato nič manj zanimivi modifikaciji sedaj že nekajkrat nadomeščenega iPod-a Mini. Za razliko od trenutno popularnih Nano izvedenk je imel Mini, če slučajno ne veste, malce več skupnega s starejšim bratom, pesmi je namreč shranjeval na Microdrive. To je majhen trdi disk, ki je bil v preteklosti, ko so bile spominske kartice še precej omejene s kapaciteto, edina opcija za shranjevanje večje količine podatkov na medij minimalnih dimenzij, a v zadnjem času je na tem področju prišlo do korenitih sprememb.Za nekaj deset zelencev lahko v vsaki računalniški trgovini nabavite CompactFlash kartice zavidljivih kapacitet, kar je naredil tudi pisec...

15 komentarjev

Naj modifikacja 2006, izbrana na strani Bit-tech.net

Dark Blade, avtorja G69T

vir: Bit Technologies
Slo-Tech - Na strani bit-tech.net so uporabniki izbrali najboljšo modifikacijo v letu 2006. To je postala Dark Blade, modifikatorja G69T. Projekt je bil začet v novembru 2004, končan pa leta 2006. Predstavlja nov val modifikacij, kjer se avtorji prav malo ozirajo na običajne industrijske koncepte in ohišje zgradijo povsem na novo.



Prej zapisano še posebej velja za drugouvrščenega (bitka za prvo mesto je bila zelo zelo tesna) WDM - Weapon of Mass Destruction,...

48 komentarjev

Lego Mac

Lego Mac

vir: eBay
eBay - Na tej strani se je pojavila prav zanimiva modifikacija ohišja. Nek Mac-odvisnež™ si je izdelal lego ohišje za svoj sistem, ki pa ga sedaj prodaja na eBayu. V iz legokock sestavljenem ohišju živi (bivši) Apple Macintosh PowerBook 5300 (100 MHz 603e PowerPC processor in 32 MB pomnilnika). Apple - misli drugače!

5 komentarjev

SCSI kontrolerja

Tom's Hardware - Že dolgo časa obstaja SCSI tehnologija, ki je mnogo hitrejša in temu primerno tudi dražja od običajne ATA 100 tehnologije. Seveda so drugačni tudi trdi diski, saj se vrtijo na višjih obratih in so tudi hitrejši glede prenosa podatkov. Ker pa večina matičnih plošč nima SCSI kontrolerjev, ga moramo dukupiti in dva izmed njih so si ogledali na Tom's Hardware. Sami kartici spadata v višji kakovostni in prav tako cenovni razred. Cena je morda pretirana saj boste za prestiž morali odšteti kar 650 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Hiperbaba

The Register - S 17. letom je začela delati v svojem podjetju, zadnjih šest let po 12 ur na dan, ima jih pa 24. Vsled tega ni imela preveč časa za moške, zato se ji zdaj mudi...

... a morda le malce preveč. Hiperbaba, kot jo imenujem, se je javnosti 'ponudila' preko spletnih dražb. Na eBayu je dosegla vrednost L10.000.000, nakar so avkcijo prekinili. Sedaj vam je na voljo na QXL-u, izklicna cena četrt milijona funtov. Če ste zainteresirani, pohitite, časa imate le do božičnega večera!

p.s.: Če nič drugega, si poglejte vsaj njeno trenutno 'vrednost'...

9 komentarjev