»

GlobalWin TAK68

Overclocked Cafe - Očitno so "ležeči" hladilniki še vedno v modi, saj sem naletel na test GlobalWinovega posebneža z imenom TAK68, ki spada ravno v to skupino. Ker zgleda rahlo kičast nekateri pravijo, da spada ravno v petdeseta leta preteklega stoletja. Drugače pa je hladilnik že sam po sebi nekakšna posebnost, ki ima kar nekaj lepih lastnosti. Kot prvo je to lep pritrdilni mehanizem, ki je prijazen do krhkih procesorjev, saj uporablja poseben vijak, druga pomembna lastnost pa sta dva ventilatorja, ki sta namenjena boljšemu pretoku zraka čez hladilna rebra.

0 komentarjev

Tualatin, navij se!

Blarg Overclocking - Pred časom sem v novici objavil postopek, kako Intelovemu Pentiumu 4 zvišati voltažo z uporabo prevodne paste kot materiala, katerega smo nanesli na spodnjo stran procesorja ter z le-tem povezali nekaj nožic. No, ta članek naj bi razveselil vse lastnike Tualatinov, saj na zgornjem naslovu dobite postopek zvišanja napetosti tudi za to serijo procesorjev. 1.65 volta na procesorju pa ni tako slabo, mar ne? :D

0 komentarjev

Zelena modifikacija

Overclockers Australia - Na overclockers.com.au imajo zelo razširjeno bazo osebnih računalnikov, zato ni vrag, da se najde kakšen res posrečen. Kako bi komentirali zeleno ohišje z vgrajenim pleksi steklom, z zelenimi cevmi za vodno hlajenje ter modrimi okroglimi IDE kabli? Zlobno. Ogled priporočam, če ne zaradi drugega pa zato, da bo kdo od naših modifikatorjev naredil kaj podobnega, to poslikal - ter napisal poročilo za Slo-Tech :D.

1 komentar

Poceni nadzorovanje RPM-jev

Mikhailtech - Če ste eden izmed tistih osebkov, ki ne morejo na noben način preživeti niti minutke za računalnikom z glasnim ventilatorjem, potem obstajata dve rešitvi. Prva rešitev je nakup ventilatorja, ki ima že vgrajen regulator vrtljajev, druga samostojna scinitev posebnega vezja, ki prilagaja število vrtljajev ventilatorja glede na temperaturo čipa in tretja nakup Zalmanovega Fan Mata. Glede na to, da Zalman slovi po svojih kvalitetnih izdelkih, Fan Mate ni izjema. Po testu na Mikhailtechu sodeč, je napravica robustna, zmogljiva in poceni. Inštalacija Fan Mata je enostavna. Vse kar...

7 komentarjev

Vezje za nadzor RPM

Overclockers Australia - Overclockerji vedno potrebujejo najhitrejše in najmočnejše ventilatorje, ki pa so tudi najbolj glasni. To pa zato, da med igranjem svoje najljubše igre ali poganjanju zahtevnih programov (navijamo z nekim namenov, kajne?) ohranjajo temperaturo sistema/procesorja/grafične kartice pod kritično mejo. Vendar tistih nekaj MIPS-ov, ki jih dobimo z navitjem ne potrebujemo vedno, saj nam pohitren računalnik med pisanjem v Wordu prav nič ne koristi in ravno ko se hočemo skoncentrirati, nam vse skupaj pokvarijo glasni ventilatorji. Rešitev je poseben regulator, če pa hočemo, da določanje obratov ventilatorja poteka avtomatično, pa moramo sciniti preprosto vezje. Na to vezje potem samo še pritrdimo temperaturno sondo, ki glede na temperaturo komponente določa obrate na minuto. Načrt vezja najdete tukaj, če pa niste ravno izurjeni v takih spretnostih, pa poiščite znalce na Forumu.

0 komentarjev

ThermoEngine-ova zver

RipNet - Na Ripnetu so pod drobnogled vzeli pravo malo zverco. Hladilnik AVGS-1050, ki je opremljen z 7500 rpm ventilatorjem. To ni nič posebnega, rečete. Potem pa si poglejte samo debelino le tega, ki znaša celih 38 mm.
Sam hladilnik ima bakreno dno in se je v testu obnesel zelo dobro. Edina zamera, po mojem mnenju, leti na njegovo glasnost, ki znaša več kot 43dB. Članek v celoti si oglejte tu: Hladilnik

8 komentarjev

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

Speed Cheat v benchmarkih

Jaz - Vsi, ki igrate Half Life ali Counterstrike verjetno poznate programček z imenom Speed Cheat, ki z maipulacijo računalniške ure omogoča precej hitrejše premikanje skozi igro in s tem precejšnjo prednost pred soigralci. No, stvar je s pomočjo serverskega popravka odpravljiva, toda Half Life in Counter Strike nista edina programa, ki ju dotični programček prevara. V tem članku na Overclockers.com.au je lepo videti, da se z uporabo da prevarati tudi H-Odin WCPUID, SiSoft Sandro, 3D Mark 2000 in ostale benchmarke. Seveda to ni nič dobrega in le upamo lahko, da bodo kmalu na voljo popravki za dotične programe, ki bodo takšno goljufanje onemogočili. Thnx, Agg.

0 komentarjev

Thermaltakov Twin Cooler

Overclockers.com.au - Slikice novega super-skrivnega Thermaltakovega/Titanovega Twin Coolerja smo na Slo-Techu objavili že nekaj časa nazaj, sedaj pa so jih dobili tudi drugje po svetu. Na Overclockers.com.au so takoj sestavili predogled tega hladilnika, v katerem pa ni ničesar drugega, kot tri slikice. To je povsem razumljivo, saj še ni nobenih dodatnih informacij o tem SocketA procesorjem namenjenem čudesu, razen tega, da bo uporabljalo dva 50mm ventilatorja pri 3200rpm in da naj bi bila neslišna.

14 komentarjev

Drugačen System Properties

Kenn's Hardware - Če ste eden izmed ljudi, ki ne trpijo privzetih slikic pri raznih delih Windowsov in ste bili popolnoma navdušeni nad možnostjo zamenjave slikice v BIOSu, potem je to stvar z vas. Na Kenn's Hardware so objavili člančič z navodili o spremembi System Properties ( ne vem, kako se temu reče v Slovenščini, ker uporabljam angleške Winse [:P]) okna. Postopek je zelo preprost, pa še važili se boste lahko pred prijatelji [:)].

0 komentarjev