»

HP predstavil najtanjši prenosnik na svetu

Slo-Tech - Medtem ko prvi simbol tankosti, Applov MacBook Air, v debelino meri 17 milimetrov, s čimer je izenačen z Lenovo LaVie, je HP konkurenco preskočil kar za razred in predstavil prenosnik z debelino 10,4 milimetra. Sliši se zelo podobno kot na primer 12,5-mm MacBook 12, a razlika je opazna. HP Spectre ima 13,3-palčni zaslon, zelo spodobno notranjost in zavidljivo avtonomijo.

Najprej k specifikacijam. V tankem ohišju dimenzij 32,5 x 22,9 cm dobimo zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 (IPS matrika, Gorilla Glass 4), procesor serije Intel Core i5 ali i7 (družina Skylake), 8 GB pomnilnika in 256 GB SSD, kar skupaj tehta 1,1 kg. Pri normalni uporabi baterija zdrži dobrih devet ur, vse skupaj pa poganja Windows 10. Ima tri priključke USB-C (dva s...

53 komentarjev

MWC - HP predstavil Slate 7 z Androidom

vir: The Verge
The Verge - Napovedali smo, da se bo HP vrnil na trg mobilnih naprav s tabličnim računalnikom, na katerem bo tekel Android. Takrat so napovedali, da bo prvi izdelek ciljal v višji cenovni razred, proti iPadu in konkurentom, ter da bo verjetno celo prva tablica, v katerem se bo skrivala nVidiina Tegra 4. Temu očitno ne bo tako, saj je HP predstavil Slate 7, cenovno ugodno 7-palčno tablico. Za 170 dolarjev bodo kupci v aprilu lahko kupili 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, medtem ko bo v notranjosti tekel zgolj dvojedrni procesor, osnovan na arhitekturi ARM A9. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, podatke bo mogoče shranjevati na 8 GB internega pomnilnika, ki pa ga bo mogoče še razširiti prek reže za kartico tipa microSD.

Povezoval se bo lahko na brezžična...

18 komentarjev

OpenDocument pretvornik za MS Office

Ars Technica - Pod pritiskom vse večjega števila uporabnikov, ki uporabljajo odprt zapis dokumentov, pa verjetno tudi zaradi groženj številnih protimonopolnih tožb, se je Microsoft odločil, da bo sponzoriral izdelavo vtičnika (plugina) za svoj pisarniški paket Office, tako da bo Wordove dokumente možno brati in shranjevati v ODT zapisu.

Vtičnik bo nared že do konca tega leta, podpora za Excel in PowerPoint pa naj bi prišla sredi prihodnjega leta. Za nameček bodo pretvorniki na voljo tudi za starejše verzije MS Office.

Še izvorna novica na ArsTechnici.

31 komentarjev

Yopy

Linux Today - Linux postaja vedno pomembnejši player tudi na področju PDAjev. Po Agendi V3 je v proizvodnji fazi tudi Yopy. Stvar je enakega ranga kot iPAQ - 206Mhz StrongARM, 32Mb RAM, 16Mb Flash, CF-II slot, ima pa tudi 240x320 display, ki ima za razliko od iPAQa 16bpp. Stvar je out of the box Linux - ima kernel 2.2.14 in W Window system, ampak pravijo, da bo v naslednji različici imela 2.4 kernel in X...

0 komentarjev