»

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev

Kam bo odletel škrjanček?

Delo - Bliža se prodaja državnega deleža v Telekomu Slovenije. Po zagotovilih vodje direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo, Matjaža Janše, naj bi vlada čez 14 dni objavila javni razpis.

Za nakup 49,13-odstotnega deleža v Telekomu se po besedah Janše trenutno zanima 10 do 15 ponudnikov. Med njimi naj bi bili evropski telekomunikacijski operaterji ter nekaj finančnih ponudnikov.

Čeprav se gospodar običajno trudi svoje blago prodati za čim več denarja, je Janša tokrat presenetil z napovedmi glede možne cene. Kot je dejal, bi ga presenetilo, če bi državi uspelo iztržiti enako ali več kot trenutno znaša cena delnice na borznem trgu. S tem je potencialnim kupcem poslal jasno sporočilo, da lahko za delnico ponudijo nižjo ceno od trenutne tržne. Ob tem se tudi postavlja vprašanje, kako bo njegova izjava vplivala na vlagatelje na Ljubljanski borzi.

Če bo vse potekalo po načrtih, bi bil glede na časovnico izvedbe prodaje lahko najboljši ponudnik izbran že konec...

100 komentarjev

Gigaherčni FSB! Sinhrono s pomnilnikom, prosim!

Tom's Hardware - Prehod iz 533 na 800 MHz FSB je pri Pentiumu 4 pomenil veliko. Zaradi visoke prepustnosti tu igra veliko vlogo prepustnost pomnilnika. Striček Tom nas je tokrat presenetil s preizkusom treh DDR 500 pomnilniških modulov različnih proizvajalcev -- Corsair, Kingoston in OCZ. Za to priložnost so Pentiumu 4 zvišali delovno frekvenco in tako izenačili prednje vodilo procesorja na 1 GHz. Pognali so ga skozi nekaj testov in prišli do zanimivih ugotovitev o tako hitrem pomnilniku. Klik!

34 komentarjev