»

Sony se bori proti odklepanju PS3 z novim popravkom

Slo-Tech - Obširno smo že pisali o odklepanju PS3, ki se je razbohotilo kmalu po Sonyjevi odstranitvi možnosti poganjanja alternativnega operacijskega sistema na starejših verzijah te konzole. Na spletu najdemo kopico različnih načinov odklepa, a Sony se ni prepustil malodušju. Izdali so posodobitev strojne programske opreme (firmware) 3.42, ki uradno pridoda nekaj varnostnih zmožnosti, a hkrati tudi onesposobi vrsto trikov za odklep. Vsem uporabnikom z odklenjenim PS3 se zato prenos in namestitev popravka odsvetujeta.

To je torej naslednja stopnja v boju zoper odklep, ko so očitno pravne poti odpovedale. Spomnimo, da je Sony v Avstraliji dosegel prepoved distribucije PSJailbreak. Podobno je v ZDA vložil tožbo...

23 komentarjev

Lenovo razvija lastno konzolo

The Wall Street Journal - Kitajski proizvajalec računalnikov Lenovo je najavil, da izdelujejo svojo igralno konzolo eBox, ki bo v marsičem podobna Microsoftovemu Xboxu 360. Njihov predstavnik za odnose z javnostmi Jay Chen je dejal, da so igralne konzole področje z veliko potenciala za rast, kar nameravajo izkoristiti.

Skupino 40 inženirjev za razvoj nove konzole so osnovali pred dvema letoma, ta mesec pa so jih premestili v novo podjetje z imenom Beijing eedoo Technology. Razviti prototip ima podoben sistem krmiljenja, kot je Microsoftov Kinect, podpira HDTV in prenos dodatnih vsebin z interneta, druge podrobnosti pa še niso znane. Najprej bo na voljo na Kitajskem, kar naj bi se zgodilo do konca letošnjega leta, kasneje pa še drugod. Okvirna...

26 komentarjev

Skupinske tožbe zoper Sony združene

Prizor preteklosti

Ars Technica - Sony je marca z nadgradnjo 3.21 za stari PlayStation 3 hudo razburil uporabnike, saj je ukinil ob prodaji oglaševano funkcijo Namesti drugi operacijski sistem, ki je med drugim omogočala namestitev Linuxa na konzolo. Uradni razlog za odstranitev so bili varnostni pomisleki, igralce pa so v nadgradnjo prisilili z nedelovanjem PlayStation Networka na starejših revizijah. Ker je Sony odstranjeno funkcijo ob izidu konzole javno oglaševal, so se uporabniki zganili in vložili kar sedem skupinskih tožb zoper Sony, ki jih je sodišče sedaj prepakiralo v eno skupno.

Na sodišču v San Franciscu je bilo vloženih sedem skupinskih tožb, ki jih je sodišče na zahtevo odvetnikov združilo. Tri odvetniške pisarne iz San Francisca bodo sodelovale kot sovodilni...

10 komentarjev

PS3 Slim 250 GB potrjen

vir: engadget
engadget - Medtem ko bo 250 gigabajtni trdi disk v Xbox360 zaenkrat zgolj posebna ponudba, bo Sony večji trdi disk v Sonyjevi konzoli od novembra naprej nekaj običajnega. 120 gigabajtnemu modelu PS3 Slim se bo tako pridružil še večji model, ob 80 in 160 gigabajtnih zalogah debelejših in starejših PlayStation 3. Konzola z večjim trdim diskom bo v ZDA naprodaj za $350, dobavljiva pa naj bi bila od 3. novembra naprej. Evropejci smo tokrat začuda nekoliko v prednosti, saj v Španiji že prodajajo komplet PS3 Slim z 250 GB diskom in igro Uncharted 2, ki imajo nadvse ugodno ceno. Za dvakrat večjo kapaciteto trdega diska, ki ga brez kršenja garancije sicer lahko zamenja vsak,...

17 komentarjev

Sony pocenil (napačen) PlayStation

Ars Technica - Sony je objavil, da bo danes pocenil svoj PlayStation, tako da bo stal le še 99,99 dolarja. Žal gre za stari model PS2, medtem ko bo PlayStation 3 ostal pri starih cenah okrog 400 dolarjev. Zanimivo je, da se PS2 kljub izidu novejšega bratca še vedno izvrstno prodaja, tako da je z več kot 136 milijoni prodanih enot trenutno najpriljubljenejši igralni sistem na svetu. Mimogrede, PS2 je bil eden izmed razlogov, da so se DVD-ji prebili na tržišče, saj je bil za tiste čase eden najdostopnejših DVD-predvajalnikov. Na vprašanja o namigih, da kanijo znižati tudi ceno PS3, je Sony mrtvohladno odvrnil, da kot so že dejali, tega ne načrtujejo. Znižanje cene je sicer pohvalna gesta, a tudi nekoliko čudna, saj bi pričakovali agresiven napad s ceno PS3, ki bije trd boj z Xbox360, ne pa nižanje cen opreme iz pamtiveka.

22 komentarjev

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

Cena Xbox 360 ostaja enaka, a prihaja nov "special edition" model

Daily Tech - Na področju igralnih konzol je trenutno zelo pestro - prejšnji četrtek je Microsoft prijetno presenetil z podaljšanjem garancije iz enega na tri leta, Sony pa praktično hkrati naznanil znižanje cene 60 GB modela PS3 za 100 $ ter splavitev novega 80 GB modela, ki bo novi ponosni lastnik najvišje cene za igralno konzolo. Nekateri so zato željno pogledovali proti Microsoftu in napovedovali, da bo velikan iz Redmonda v kratkem sledil potezi japonskega...

4 komentarji

Konami nezadovoljen z znižanjem cen PS3

Reuters - Kot smo že poročali, je Sony pred kratkim pocenil PS3 za 100$, kar pa je dvignilo kar nekaj prahu pri založniku Metal Gear Solid-a. Konami meni da tudi to znižanje ne bo povečalo prodaje PS3. Kot rezultat vidijo slabo prodajanost njihove novo prihajajoče igre Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Kot navaja Reuters po besedah Kazumi Kitaue-a, glavnega pri Konamiju za Severno Ameriko in Evropo:
"I wonder if Sony can win back user support by the price cut of just $100."
"I don't expect a substantial impact... With $500, you can buy a personal computer."
Konamijeva igra Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots je vsekakor težko pričakovan naslov za PS3. Vendar ali lahko pričakujemo igro tudi v drugih formatih in ne le za PS3:
"Since Metal Gear was born on the PlayStation, we would like to keep it a PlayStation game. But we might have to take some steps."
But we might have to take some steps. - Seveda, kakor da nameravajo izdati špil za PC.

9 komentarjev

Predstavitvene konzole PS3 načrtno zmrzujejo

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivih izkušnjah enega od bralcev, ki se je namenil v eno od večjih trgovin s tehnično opremo, kjer je bil razstavljen PlayStation 3, namenjen preizkušanju pred nakupom. Nadebudni junak zgodbe je po krajšem času opazil, da je konzola prenehala delovati in na to opozoril prodajalca, ki mu je odvrnil, da je naprava že petkrat zmrznila, odkar so jo istega dne dobili. Nekaj dni kasneje, na božični večer, se je spet oglasil v trgovini, kjer je tokrat konzolo promoviral eden od uradnih Sonyjevih predstavnikov. Po previdnem vprašanju o tem, zakaj naj bi konzola zmrzovala, je strokovnjak podučil obiskovalca, da gre za načrtno zaustavljanje delovanja sistema.
"Veste, to počnemo nalašč, da ljudje ne bi igrali kar cel dan. Posebno med igro Motorstorm."
Resno.

30 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar

Pocenitve PlayStationa 2

Game Pro - Po ogromnem uspehu prodaje teh konzol se je Sony Computer Entertainment odločil, da bo ceno PlayStationov znižal za eno petino na Japonskem, kot so tudi storili v Združenih državah Amerike meseca avgusta.

Vzrok za pocenitve je najbrž to, da je sedaj konzola že precej stara, saj je na tržišču že 4 leta in si jo sedaj lasti že skoraj vsak Japonec. Za akcijo pa so se verjetno odločili tudi zaradi finančnih težav, saj so pred dnevi oznanili, da bodo morali zaradi zmanjšanega dobička od predvidenega odpustiti 1400 delavcev in prestrukturirati podjetje.

Cena naj bi padla na 180 ameriških zelencev, kar bi pri nas znašalo okoli pičlih 37.000 tolarjev. Mogoče ni niti tako zanemarljiv sledeč podatek. Klik.

Pocenitve za Japonce, kaj pa za nas?

2 komentarja

600 srečnežev

uebertakten.de - Danes je prišla ena srečna novica za kakih 600 kupcev Western Digital 60GB diskov. Zakaj? No v Tajvanu si je proizvajalec privoščil eno manjšo napako. Namesto da bi v pakete, kjer je bila oznaka 60GB dal 60GB disk, je v le te dal svoje 80GB diske in jih okoli razposlal kot 60GB. Tako bo okoli 600 kupcev pri svojem nakupu dobilo večjega bratca za isto ceno. Seveda pa na žalost nobeden od teh diskov ne bo priromal v Slovenijo, saj so diski žal bili namenjeni prodaji v Tajvanu. Zakaj si kake take napake proizvajalci ne privoščijo v Sloveniji ?

3 komentarji