»

Telekom Slovenije kupil Debitel

Delo - Telekom Slovenije je kupil 100-delež mobilnega operaterja Debitel, ki je bil ustanovljen leta 1998 in ima danes dobrih 90.000 uporabnikov oziroma 3,9-odstotni tržni delež. Danes so podpisali pogodbo s podjetji ACH, Adria Mobil in Svema Trade, ki so bila lastniki Debitela. Pred dokončanjem posla bo moral Telekom Slovenije pridobiti še dovoljenje agencije za varstvo konkurence.

Telekom Slovenije zato ni želel razkriti podrobnosti posla, tako da tudi cena ni znana. Vemo pa, da je Debitel butični mobilni operater, ki letno ustvari okrog 15 milijonov evrov prihodkov in slab milijon evrov dobička. Bilance kaže, da ima podjetje okrog osem milijonov evrov premoženja in da nima večjih dolgov. Za Debitelove uporabnike sprememb za zdaj ne bo,...

59 komentarjev

Telekom in Mobitel združena

Finance - Slovenskemu operaterju fiksne telefonije Telekomu Slovenije je bila danes pripojena družba Mobitel. Pripojitev je bila izglasovana na junijski skupščini Telekoma Slovenije kot del večjega prestrukturiranja Telekoma. V prihodnosti bodo namreč Telekomu priključili še dele družb Planet 9 (ki je bil združen z Najdi.si), Avtenta.si, GVO, preostanki družb pa bodo ostali hčerinska podjetja Telekoma Slovenije. Kapital družbe Telekom Slovenije se bo povečal za 200 milijonov evrov.

Od 1. januarja prihodnje leto bodo naročniki storitev dobili tudi enoten račun za storitve dosedanjega Telekoma in Mobitela. Telekom Slovenije bo po prestrukturiranju, ki naj bi v prihodnjih štirih letih prineslo 150 milijonov evrov prihranka,

74 komentarjev

Telekom kupil Najdi.si

Delo - Po poročanju Dela:
Telekom Slovenije je danes podpisal pogodbo o nakupu 75-odstotnega deleža podjetja Interseek, ki je lastnik vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si ter podobnih iskalnikov na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in BiH. Za večinski delež družbe je Telekom odštel 8,55 milijona evrov.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, je nakup večinskega deleža v Interseeku in s tem najbolj obiskane spletne strani pri nas, ki jo uporablja prek 800.000 Slovencev ali 85 odstotkov vseh slovenskih uporabnikov interneta, skladen s strategijo skupine na področju internetnih storitev in vsebin, ki že in bodo v prihodnosti vedno bolj krojile panogo elektronskih komunikacij. Nakup pomeni še korak naprej v zagotavljanju najcelovitejših in najkakovostnejših internetnih storitev in rešitev.
Delo, Finance

74 komentarjev

Siol je ponovno pod okriljem Telekoma Slovenije

Dnevnik - Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji dal soglasje k predlogu uprave o pripojitvi družbe Siol k matičnemu podjetju. Uveljavljena blagovna znamka Siol ostaja tako na trgu, njeno trženje pa prevzema Telekom Slovenije. Z novo organiziranostjo naj bi Telekom Slovenije lažje zagotovil najnovejše tehnologije slovenskim uporabnikom. Največji slovenski ponudnik internetnih storitev bo sestavni del Telekoma Slovenije postal predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta, so še sporočili iz materinskega podjetja. Več v izvorni novici in v debati na forumu.

55 komentarjev

Blokada bwin se razpleta s tožbo

Delo - O slovenski cenzuri interneta smo na Slo-Techu obširno poročali in zaenkrat kaže, da smo imeli prav. Časopis Delo namreč danes poroča, da bo oškodovana spletna stavnica bwin vložila tožbi proti internetnemu ponudniku T-2 (zaradi blokiranja njihove strani), RTVSLO (zaradi nepredvajanja njihovih oglasov) in proti slovenski državi. Za začetek bodo pravdo iskali na ljubljanskem okrožnem sodišču, pritožiti pa se nameravajo tudi na višje evropske instance (Evropsko sodišče), saj naj bi Slovenija kršila določila o prostem pretoku storitev, ki so zapisana v evropski zakonodaji. Več v izvorni novici.

81 komentarjev

10-Gigabitna povezava med Ljubljano in Mariborom

Telekom Slovenije - Telekom Slovenije je v telekomunikacijskem centru v Dravljah v Ljubljani priključil desetgigabitno "ethernet povezavo", na IP-hrbteničnem omrežju med Ljubljano in Mariborom.

Po napovedih Financ naj bi nadaljevali z nadgradnjo in zagotavljanjem tako zmogljivih povezav z drugimi regijskimi vozlišči v Sloveniji. Še letos načrtujejo terabitno povezavo v Sloveniji.

Visoko zmogljivo IP omrežje je dobra novica za ponudnike multimedijskih storitev in za široko pasovno povezovanje oddaljenih enot podjetij za poslovanje v realnem času. Tudi IP telefonija bo zagotovo imela svoj prostor v tem omrežju.

Vir: Telekom Slovenije.

33 komentarjev

Mobitel odstavil Majzla, Vega ugaša svoje omrežje

Delo - Iz Mobitela, hčerinske družbe Telekoma Slovenije, so sporočili, da je danes nadzorni svet Mobitela odstavil direktorja družbe Antona Majzlja. Mobitel bo začasno vodil Bojan Dremelj, predsednik uprave Telekoma Slovenije, sicer pa bivši predsednik uprave Simobila.

Razlogi za odstavitev so razhajanja mnenj in načrtov glede prihodnosti največjega slovenskega mobilnega operaterja predvsem pa skupine Telekom Slovenije, so sporočili iz Mobitela.

Poleg tega bo tretji slovenski mobilni operater Vega, danes opolnoči izklopil svoje omrežje, tako da bosta v Sloveniji do nadaljnjega delovala le dva mobilna operaterja, Simobil in Mobitel. Frekvenco in del infrastrukture Vege, ki odhaja iz slovenskega trga, pa bo prevzel novi tretji slovenski mobilni operater Tušmobil, ki pa še ne bo začel poslovati.

5 komentarjev

Zaslužek telekomov v BiH prevelik

Večer - Strokovnjaki mednarodne skupnosti so ugotovili, da telekomunikacijska podjetja v BiH ožemajo uporabnike in se pri tem uvrščajo v sam evropski vrh po cenah telefonije. Minuta telefonskega pogovora iz BiH v sosednje države je namreč petkrat dražja kot takšen klic iz katerekoli druge države EU. Raziskava je še pokazala, da samo pet odstotkov prebivalcev BiH redno uporablja Internet, medtem ko je evropsko povprečje 39 odstotkov, ameriško 72 in slovensko 41. Se strinjate? Novica.

2 komentarja

in odYaHoOjal je stran...

CNet - Priznam, spletna stran Yahoo je bila v mojih rosnih (heh) letih stran, katero sem najpogosteje obiskoval, saj sem po njej brskal po dražbah, gledal novice, iskal po spletu,... A potem sem našel Google, e-Bay ter Slo-Tech (heh) in stvar se je obrnila. Da nisem edini, sem izvedel, ko sem slišal, da Yahoo menja svoj search engine ter da bo začel uporabljati Googlovega. Naslednji udarec me je presenetil pred tedni, ko so rekli, da mislijo spletnim stranem, ki bi plačale, zagotoviti višje mesto v uvrstitvi med rezultati iskanja. Zakaj? I, ker ima Yahoo močno izgubo, namreč. No, tale novica je pa bosa. Yahoo bo postal plačniški servis ter bo računal za rezultate iskanja. Hvala lepa, ne. Imam raje Google. Pa Najdi.si. Ter Northern Light...

5 komentarjev