»

Prihaja uradna biografija Steva Jobsa

Ars Technica - V začetku leta 2012 lahko pričakujemo prvo biografijo o izvršnem direktorju in splošnem vodju Appla, Stevu Jobsu. Sicer to ne bo prva biografija, a bo po drugi strani prva, ki bo dobila Jobsovo potrdilo za izid ter v katero bodo vključeni intervjuji s sodelavci iz Appla, Jobsovo ožjo družino in Stevom Jobsom samim. Avtor biografije bo Walter Isaacson, nekdanji pisec člankov za revijo Time. Mnogo bolj relevanten podatek o avtorju, ki je z delom na Jobsovi biografiji začel že daljnega leta...

72 komentarjev

Mož desetletja Steve Jobs

Slo-Tech - Iztek leta in pričetek desetih let 21. stoletja kar kliče po raznih izborih izdelkov in ljudi leta in desetletja, tako da se nekaj tovrstnim novicam v bližnji prihodnosti ne bo moč povsem ogniti. Na finančnem portalu SmartMoney, ki sicer ni tako ugleden kot kakšen Bloomberg, so izbirali človeka desetletja. O tem na naših straneh sploh ne bi poročali, če si laskavega naslova ne bi prislužil Applov izvršni direktor Steve Jobs, ki je prejel 30 odstotkov vseh glasov. Na drugo mesto se je zavihtel finančni guru Warren Buffett, šef znamenitega holdinga Berkshire Hathaway, sledijo pa mu Ben Bernake (vodja ameriške zvezne banke FED), Sergey Brin in Larry Page (ustanovitelja Googla) ter Bill Gates (ustanovitelj Microsofta).

Kaj je Jobs storil takega, da si zasluži naziv mož dekade? Podjetje Apple je bilo ustanovljeno leta 1976, ko so skupaj stopili Steve Jobs, Steve Wozniak in Ronald Wayne. Podjetju je šlo v prvih letih dobro, posebej v spominu nam je ostala legendarna reklama za Macintosh...

4 komentarji

Prodaja Macov upadla

Reuters - NPD ugotavlja, da je v letošnjem novembru prodaja Macov v primerjavi z lanskim novembru rahlo upadla - znižala se je namreč za odstotek - medtem ko so prodali sedem odstotkov več PC-jev. Prodaja namiznih računalnikov je nižja za 20 odstotkov, od tega tistih z Windows za 15 odstotkov in Macov za 38 odstotkov. Pridobili pa so prenosniki, saj so prodali za 22 odstotkov več MacBookov in 15 odstotkov več prenosnikov s sistemom Windows.

Analitik iz NPD, Stephen Barker, pravi, da je to posledica dražjih Macov, ki ne nudijo dovolj dodane vrednosti, da bi uporabniki zanje odšteli toliko več. Apple in Microsoft podatkov nista komentirala, tako da za zdaj ostaja stališče Apple od oktobra, ko je Steve Jobs dejal, da niso pretirano zaskrbljeni, prav tako pa ne bojo zniževali cen, ker preprosto ne znajo narediti računalnika za petsto dolarjev, ki ni škart.

105 komentarjev

Steva Jobsa spet odpisali

TechCrunch - Kot da bi si nekdo želel, da se morda najbolj karizmatična figura na IT sceni za vedno umakne iz glavnega odra: nekdo je na CNN-ov iReport objavil vest, da je Steve Jobs doživel srčni napad. Za trenutek je Applova delnica zgrmela (še precej bolj kot ostale te dni), a ko je Apple zanikal govorice, se je vrnila na predhodnjo raven. Naj spomnimo, da je pred nekaj tedni Bloomberg Magazine pomotoma objavil celo osmrtnico Steva Jobsa.



Mimogrede, do tistih zvišanj potem ni prišlo.
Ali je iTunes ogrožen?

28 komentarjev

Bill Gates in Steve Jobs ponovno skupaj na odru

MacRumors.com - Po več kot 20 letih sta se včeraj na odru v okviru konference D5 skupaj pojavila Bill Gates in Steve Jobs. Intervjuvala sta ju Kara Swisher ter Walt Mossberg, ogled posnetka pa močno priporočamo. Na prvi pogled bi morda sklepali, da sta vodilna moža podjetij Apple in Microsoft med sabo skregana, a če je to res, sta uspela nesoglasje zelo dobro prikriti. Intervju je namreč potekal v zelo pozitivnem vzdušju, občasno zbadanje pa ni preseglo meja dobrega okusa in smisla za humor. Med drugim sta komentirala trenutno in preteklo stanje na IT sceni, ocenjevala najpomembnejša dela sogovornika ter se šalila o reklamah Mac vs. PC.Naj ponovim še enkrat - v teh večernih uricah resnično priporočamo ogled!

44 komentarjev

Bill Gates bo končno diplomiral

Daily Tech - Eno od bolj zanimivih dejstev, po katerem je znan Bill Gates (in še kopica drugih najbogatejših ameriških poslovnežev), je to, da ni nikoli zaključil študija. Z rosnimi dvajsetimi leti je namreč pustil Harvard in posvetil svoje življenje Microsoftu, kar se mu je vsekakor obrestovalo, vseeno pa je bil manko diplome do sedaj gotovo ena od bolj priljubljenih tem za zbadanje softverskega mogotca. Kakorkoli že, na Harvardu so prišli do zaključka, da si Gates za vse svoje dosežke v informacijski tehnologiji zasluži častno diplomo. Prejel jo bo sedmega junija, ko bo izvedel tudi otvoritveni govor na uradni podelitvi diplom, poroča Daily Tech.

27 komentarjev

Kdo bi pretepel vse?

Slo-Tech -
  • Sergio Neustrašni 44% (576)
  • Bill Gates 19% (248)
  • John Carmack 11% (141)
  • Linus Torvalds 10% (134)
  • Kevin Mitnick 8% (105)
  • Steve Jobs 5% (62)
  • John Romero 4% (46)
Skupaj glasov: 1312
Novo anketo si je izmislil lastnik že drugega pokvarjenega monitorja - jaz! [;(]

6 komentarjev

Intervju s Stevom Ballmerjem

Sun-Times - Pri Sun-Times so objavili intervju s Stevom Ballmerjem - z drugim najpomembnejšim človekom v Microsoftu (prvi je še vedno kakopak Bill Gates). S tem člankom so hoteli izvedeti, kako Microsoft gleda na Linux. Ballmer je povedal, da je Linux in Open source nasplošno v redu, ker sili druge (predvsem Microsoft) k inovativnosti. Povedal pa je tudi, da je Linux rak rana. Logično, saj Microsoftu dela precej preglavic. To je samo povzetek. Veliko več podrobnosti boste našli, če si boste vzeli čas in prebrali intervju.

5 komentarjev