»

Intel bo predstavil osemjedrnike

X-Bit Labs - Intel je napovedal, da bo predstavil več informacij o prihajajočih osemjedrnikih na IEEE International Solid-State Circuits Conference, ki bo potekala od 8. do 12. februarja v San Franciscu. Za zdaj je znano, da bodo ti Xeoni s kodnim imenom Beckton zgrajeni na arhitekturi Nehalem v 45 nm tehnologiji, vsebovali pa naj bi 2,3 milijarde tranzistorjev. Za uporabo bodo potrebovali novo ležišče LGA-1567.

Zanimivo je, piše X-Bit Labs, da imajo trenutni štirijedrni procesorji Core i7 s kodnim imenom Bloomfiled le 731 milijonov tranzistorjev, kar lahko pomeni, da bo imel Beckton bistveno več predpomnilnika (nekateri omenjajo celo številko 24 MB). Kdaj točno jih bomo dočakali, ni znano, saj se je njihov izid pomaknil v prihodnost. Leta 2007 je Intel na IDF-ju obljubljal, da bomo osemjedrnike zagotovo videli še leta 2008, sedaj pa se zdi tudi leto 2009 ne preveč verjetno.

64 komentarjev

Zombiji v San Franciscu

vir: Gizmodo
Gizmodo - Dekleta in fantje z eatbrains.com so predvčerajšnjim v San Franciscu izvedli flash mob (SF Zombie Mob 2007), v okviru katerega so se maskirani v zombije zbrali na trgu Union Square. Od tam so se odpravili v nekatere bližnje trgovine in poslovne prostore, kjer jih je večinoma čakala netolerantna varnostna služba, uspelo pa jim je vstopiti v Apple Store. Tamkajšnji delavci jih niso odganjali,...

38 komentarjev

Google Wi-FI v San Franciscu

Wi-Fi Networks - Google se je odločil pokriti celoten San Francisco z brezplačno brezžično mrežo. Google načrtuje, da bo vse stroške pokril s pomočjo oglasov. Že sedaj vsi subtilni oglasi, ki jih je moč opaziti na mnogih straneh, ne stanejo enako. Večkrat ko se nek oglas pojavi na katerikoli strani, dražji je. Tako najdražji lahko dosežejo tudi 60$ na klik.

Ocenjeni stroški pokrivanja San Francisca bodo znašali od 5 pa vse do 8 milijonov dolarjev. Toda v primerjavi s Filadelfijo, bo San Francisco še poceni. Google za San Francisco namreč načrtuje hitrosti do 300 kilobitov na sekundo. V Filadelfiji se bodo zadovoljili le z megabitom. Problem se pojavi tudi v velikosti Filadelfije, saj ima približno dvakrat več prebivalcev kot San Francisco (1,5 milijona proti približno 750.000 v San Franciscu), po vrhu vsega pa je mesto kar trikrat večje kot San Francisco.

Še novica na Wi-Fi Networks ter Anandtechu.

Ali vedno večja prodaja prenosnikov pomeni še več takšnih omrežij? Vem, da se bi bil sam zelo...

15 komentarjev

Konferenca o P2P

Slashdot - V San Franciscu bo februarja potekala hekerska konferenca o Peer-to-peer networkingu. Stvar se bo dogajala v klubu DNA Lounge, ki ga je naredil legendarni JWZ (najbolj znan razvijalec Mozille, ki je projekt vodil prvo leto).
Predstavljene bodo nove rešitve za izmenjave podatkov, multimedijskih vsebin itd. Kaj bo prišlo za Napsterjem, Kazaa, Gnutello? A se lahko iskanja in prenosi še izboljšajo? Nekaj prihajajočih tehnologij je naštetih in opisanih tule. Peek-a-Booty, ki ga pripravlja Cult of the dead cow, nevidni irc, itd.

1 komentar