»

Logitech bo lastnike svojih naprav pustil na cedilu

Slo-Tech - Spet se je zgodilo, da se je proizvajalec povsem normalno delujoče naprave odločil, da je ne bo več podpiral in namenoma vsem njenim uporabnikom onemogočil rabo. Logitech je napovedal, da bo 16. marca prihodnje leto izvedel oddaljeno nadgradnjo Harmony Linka, s čimer bo naprava prenehala delovati (brick). Za delovanje namreč potrebuje povezavo z oblakom, kar pomeni, da jo lahko enostavno ubijejo.

Razlog za je preprost. Po Logitechovih besedah ima Harmony Link, ki predstavlja zastarelo napravo, zelo malo uporabnikov. Marca poteče tudi eden izmed varnostnih certifikatov, ki ga ne nameravajo obnavljati, ker se ne splača. Logitech tako ali tako prodaja novejšo napravo Harmony Hub, ki opravlja približno enako funkcijo -...

56 komentarjev

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Test druge revizije Logitech G5

GotFrag Hardware - Logitech je svojo serijo G mišk in tipkovnic poslal na tržišče že kar dolgo nazaj, žal pa niso bili vsi najbolje sprejeti. Miška z imenom G5 je naletela na malce bolj hladen sprejem, saj se je v primerjavi s starejšo sestrico (MX518) kljub teoretično superiornemu laserskemu senzorju namesto LED diode slabše obnesla, za nameček pa so jo oropali enega od bolj uporabnih gumbov na levi strani.

No, po malce daljšem prerekanju in prošnjah uporabnikov se je Logitech le omehčal in nedavno (v ZDA se je izdelek pojavil v začetku aprila) na tržišče poslal posodobljeno različico njihove najmogočnejše miške. Prebarvali so jo v modro barvo, nam vrnili neznano kam izgubljeni stranski gumb ter popravili še nekaj malenkostnih tehničnih...

12 komentarjev

Logitech diNovo Edge

ThinkComputers - Na ThinkComputers so danes objavili test trenutno najnaprednejše tipkovnice, ki jo ima v svoji ponudbi Logitech. Gre za model diNovo Edge, ki je opremljen z obilico bolj ali manj funkcionalnih dodatkov in precej privlačnim, sodobnim dizajnom. Poleg Bluetooth povezljivosti, osvetlitve, obilice dodatnih tipk in kvalitete izdelave premore še nekaj posebnosti, kot naprimer okrogel touchpad, ki ga bolj poznamo s prenosnim računalnikov, le da je tukaj namenjen premikanju po dokumentih v vse smeri, ne nadomešča pa miške. Kakorkoli, če ste eden izmed petičnežev, ki zaradi vseh dodatnih funkcij, še bolj pa zaradi kul izgleda enostavno mora imeti tovrstne izdelke, se brž lotite branja testa. Tudi ostalim dovolimo.

24 komentarjev

Najboljše in najslabše s CeBIT-a

The inquirer - Inquirer sedaj že tradicionalno poroča o navdušujočih predstavitvah in ogabnih kiksih, ki jih imajo obiskovalci enega največjih svetovnih sejmov priložnost videti te dni v Hannovru. V novici lahko najdete prihajajoče tehnologije (recimo Corsair-ov primerek pomnilnika DDR3), poročila o zabavnih dogodkih s sejma ( glasni Abit-ovci) ter rahlo absurdnih izdelkih, kot je miška s Putinovim portretom. Veselo branje!

9 komentarjev

Procesorji v letu 2006

The inquirer - Ob nezadržnem približevanju novega leta so najrazličnejši kotički spleta polni člankov, ki povzemajo dogajanje prejšnjega, med njimi je seveda tudi obilica takšnih z računalniško vsebino. Na Inquirerju so tako naprimer spisali sestavek o dogajanju na področju procesorjev - roko na srce, letošnje leto je bilo, kar se teh komponent tiče, zelo pestro. Od AMDjeve dominance do popolnega preobrata in ponovne vrnitve Intela na vrh, če ste prespali leto gospodovo 2006, lahko vse preberete tukaj.

13 komentarjev

Tudi nVidia razvija svoj CPU

Slo-Tech - Nvidia je v svojem portlandskem Design Centru v zvezni državi Oregon začela razvijati svoj prvi CPU, poroča The Inquirer. Za tak korak se je nVidia odločila predvsem zaradi AMD-jevega in Intelovega koncepta združenega CPU-ja in GPU-ja. Prvi procesorji bodo izdelani v 45-nanometrski tehnologiji in naj bi luč sveta ugledali leta 2008. Pri izdelavi prvega nVidiinega CPU-ja naj bi sodelovalo več bivših zaposlenih podjetja Stexar.

Več na Inquirerju.

21 komentarjev

Test Logitech MX Revolution

AnandTech - Logitechov najnovejši izdelek sicer ni sanjska miška vsakega igričarja, saj so tehnične specifikacije izdelkov iz serije G še vedno superiorne, je pa MX Revolution zato najverjetneje najbolj napreden glodalec za resno uporabo. Opremljen je s kar dvema koleščkoma, obilico gumbov, rahlo dodelanim ergonomskim dizajnom in množico zanimivih funkcij, kot je na primer spreminjanje načina vrtenja koleščka. Ker ga je pred nekaj dnevi premamil košček ementalerja v mišelovki AnandTecha, so si ga imeli tamkajšnji fantje in dekleta priložnost podrobno ogledati, za bralstvo pa so, kot vedno, spisali obsežen in strokoven opis.

45 komentarjev

Enotni daljinski upravljalci

TweakNews.net - Verjetno je kdo od vas že opazil, da daljinski upravljalci vse pogosteje povzročajo težave, saj na področju IR ukazov ni nobenih standardov in se včasih funkcije različnih naprav med sabo neugodno prepletajo (v mojem primeru je ukaz play pri DVD predvajalniku ugasnil TV). Težave se pojavljajo tako med različnimi proizvajalci, kot tudi med različnimi generacijami istega proizvajalca.

Poleg tega, da oblikuje nove standarde HDTV-ja, se je zato HANA (High-Definition Audio-Video Network Alliance) sedaj zavzela tudi za to, da se na področju daljinskih upravljalcev naredi red. Novi standardi naj bi poskrbeli, da bo odslej mogoče:
  • z enim daljinskim upravljalcem dostopati do vseh AV naprav in njihovih vsebin v sistemu, ne glede na lokacijo;
  • novo napravo dodati v sistem z enim samim kablom;
  • deliti vsebine med PC-ji in AV napravami, pri čemer bodo varovani podatki ostali zaščiteni;
  • pregledovanje in snemanje kjerkoli v nepremičnini (do 5+ HD kanalov hkrati).
Vse skupaj zveni všečno, kako...

6 komentarjev

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Personal Cinema iz Nvidije

Nvidia - NVIDIA je danes predstavila nov produkt za digitalno obdelavo videa, ki se imenuje Personal Cinema. Samo napravico dobimo kot eksterno enoto v plastični preobleki (iMac look). Samo napravico povežemo (potem ko nanjo namestimo TV kabel) z grafično kartico. Vendar pa lahko napravico uporabljamo samo z GeForce2 MX/GTS/Pro/Ultra in GeForce3 grafičnimi karticami. V sami napravi pa je skrit TV tuner s katerim lahko potem gledamo ali digitalno posnamemo kar pač hočemo ter to dokončno obdelamo po naši želji. Seveda pa ima naprava tudi priključek za kamero. Vse skupaj pa si lahko po obdelavi ogledamo tudi na TV zaslonu. Zraven pa dobimo tudi daljinski upravljalnik, ki nam omogoča lažje upravljanje z samo napravo. Kakšna je cena naprave pa se še ne ve. Ogled naj bi bil možen tukaj vendar meni link ni deloval. Lahko je bilo kaj narobe z strežnikom, saj tudi nisem prišel na Nvidiino stran.

1 komentar

Cruise Cat

Radeonic - Človek kar ne more verjeti, koliko različnih računalniških pripomočkov pride na trg. Vendar ima večina (razen redkih izjem) teh pripomočkov eno skupno slabo lastnost; povsem zadovoljivo jih nadomestijo predvsem standardizirane stvari (npr. miška in tipkovnica). Tudi Cruise Cat ne prinaša nobene revolucije, ki bi miški ali tipkovnici snela krono z glave, pripomore pa precej k dobremu počutju. Cruise Cat je neke vrste na dotik občutljiva podlaga (touchpad), po kateri drgnemo s posebnim pisalom. Cruise Cat je mišljen kot nadomestilo za miško, namenjen pa je predvsem tistim, ki veliko časa preživijo na internetu in preklinjajo nad okornostjo miške. No ja, kljub ne vem kakšni za internet prirejeni zasnovi, pa bo še vedno treba občasno uporabiti tipkovnico za tipkanje URL-jev. Test.

1 komentar