»

Dell predstavil 23-palčni zaslon

ComputerBase - Samsungovemu 23-palčnemu zaslonu je takoj sledil Dell, ki je ponudil še svoj izdelek taistih mer. Monitor je nekoliko neobičajnih proporcev, saj sliko prikazuje s 2048x1152 točkami, z čimer je širši od običajnih 27'-modelov, a nižji. Podobnosti s Samsungovim pa je tu konec, saj ima Dellov SP2309W zakasnitev le dve milisekundi, dinamični kontrast 80.000:1, svetilnost 300 cd/m² in vidni kot 160°. Dell obljublja še 98-odstotno pokritost barvnega spektra in kot dodatek spletno kamero z dvema megapiksloma. Priključki so standardni D-Sub, DVI in HDMI, cena pa prav tako. Čez Lužo namreč znaša 419 dolarjev.

39 komentarjev

FullHD 24 palčni LCD

techPowerUp! - Standard za široke LCD monitorje je 16:10, medtem ko je standard televizije visoke ločljivosti 16:9. To pa pomeni, da je pri gledanju vsebin visoke ločljivosti na računalniškem monitorju pod in nad posnetkom črn pas oz. je posnetek v t.i. letterbox načinu. To pa bo odpravil Dell z enim od prvih 16:9 monitorjev. Na tržišče bo namreč dal 24 palčni monitor z ločljivosto 1920 x 1080 pikslov, kar popolnoma ustreza FullHD standardu, Pri povezovalnih opcijah pa imamo seveda klasična VGA in DVI priključka ter, po pričakovanjih, še HDMI.

Podatkov o uporabljeni matriki ni, po vidnih kotih (160 oz. 170 stopinj) in ceni pa je edina logična izbira TN. Odzivni čas naj bi bil 5 ms, monitor naj bi dosegel 1000:1 kontrast ter svetilnos 300 kandel na kvadratni meter. techPowerUp!

Nekaj za filmofile!

16 komentarjev

Novi Sony Vaio iz serije T že dobavljiv

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo je prejšnji teden poročal o novem ultraportable prenosniku iz Sonyjevih tovarn, ki je bil izdan za obeležitev desete obletnice Vaiov, po novem pa je izdelek mogoče tudi dejansko kupiti. Gre za enega trenutno najnaprednejših sistemov v tem razredu, napravica je namreč narejena iz karbonskih vlaken, zato v najlažji različici tehta zgolj kilogram, kljub temu pa se ponaša z dobrimi specifikacijami. Te vključujejo procesor Core 2 Duo, gigabajt pomnilnika, 32-gigabajten SSD, 11-palčen zaslon z LED osvetlitvijo, najmočnejša baterija, ki je na voljo, pa omogoča kar 18 ur dela brez prekinitev. Izvorna novica.

24 komentarjev

24-palčni LCD-ji z LED osvetlitvijo iz Samsunga

Daily Tech - O uporabi kupa LED diod namesto obstoječih svetil v LCD monitorjih se govori že dolgo. Poleg prihranka pri prostoru ter energiji bi novost prinesla tudi obilico izboljšav na področju kakovosti same slike. Lahko bi se poslovili od t.i. backlight bleedinga, dobili boljše kontraste in še marsikaj, za vse skupaj pa je seveda potrebna uporaba tehnologije v praksi.

Enega prvih korakov je storil Samsung, ki je danes najavil, da nameravajo splaviti nekaj novih modelov LCD ekranov, ki bodo opremljeni z omenjeno LED osvetlitvijo, začenši s 24-palčnim modelom. Podrobnosti žal zaenkrat še niso znane, znalo bi se tudi zgoditi, da bomo na dejanske izdelke čakali še več kot pol leta, vseeno pa je najava vzpodbudna, saj bodo potezo enega največjih proizvajalcev LCD-jev gotovo posnemali tudi drugi. Izvorna novica.

20 komentarjev

Samsung predstavil LED/LCD TV

Slo-Tech - IFA - Internationale Funkausstellung, ki te dni poteka v Berlinu, nas še naprej preseneča z novostmi. Samsung je recimo predstavil 40-palčen LCD televizor s kontrastom 10.000:1 in ločljivostjo 1366x768, na voljo pa so tudi modeli s polno HD ločljivostjo (1920x1080), ki imajo slabši kontrast (6.000:1). Televizor vsebuje zanimivo tehnologijo, za katero je Samsung že prejel nagrado EISA za leto 2006/2007, gre namreč za backlight, ki je namesto s flouroscentnimi žarnicami izveden z LED diodami. Navedena tehnologija podvoji življenjsko dobo in razpolovi porabo energije, obenem pa je osvetlitev tudi kvalitetnejša. Posebnost opisanih modelov je še 100 Hz osveževalna frekvenca slike...

21 komentarjev

I/0 čopič

Slo-Tech - Ste si morda kaj želeli uporabiti čopič, ki bi posnel določeno barvo iz okolice in jo nato uporabiti za risanje? Zdaj je to mogoče, prvi čopič z vgrajeno kamero, led osvetlitvijo in senzorjem za dotik, omogoča, da v realnem času posnamete nek predmet ali gibanje, nato pa to prikažete na velikem zaslonu na dotik. Kako to poteka, si lahko ogledate v kratkem filmčku.

Več podrobnosti o čudežnem čopiču.

20 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Sploh ne dvomim, da bi se dejansko najdel kakšen fanatik, ki mu niti bakreni vodni bloki niso dovolj in bi brez zadržkov kupil srebrnega. No, do zdaj so taki fanatiki lahko le mokro sanjali o dejanskih izdelkih iz srebra, toda pred kratkim se je pojavilo avstrijsko podjetje Zern, ki take zadeve dejansko ponuja. Kolikšna je cena zaenkrat ni znano, toda zagotovo ne bo majhna. Prav zanima me, ali bi se taka investiciaj vsaj delno izplačala...

4 komentarji