»

WinFS in Longhorn je enako hitreje in pametneje

Tom's Hardware - Verjetno domala vsi poznate prihajajoči Microsoftov operacijski sistem Windows Longhorn. S to Microsoftovo noviteto bo luč sveta ugledal tudi nov datotečni sistem WinFS, katerega kratica FS pomeni Future Storage. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek o kombinaciji teh dveh močno pričakovih Microsoftovih novosti. Sodeč po spisanem članku je o novem datotečnem sistemu veliko špekulacij s strani navadnih uporabnikov in "testerjev", vendar pa bo pomenil veliko pridobitev na tem področju. Več o tem.

10 komentarjev

Testi grafikulj

Zgoraj 128 MB verzija, spodaj 256 MB Radeona 9800 Pro

vir: Tom's Hardware
več strani - Z izidom nVidiine serije NV35 je omenjeno podjetje prineslo svež zrak na to področje in hkrati dvignilo kar precej prahu zaradi gonilnikov. ATi je kot odgovor na to poslal v ogenj Radeona 9800 Pro. Tokrat so si ga ogledali na Tom's Hardware in prišli do zanimivih zaključkov, poleg tega pa so na ostalih stranih stestirali še dve grafični kartici in sicer prenosno različico Radeona 9600 Pro ter MSIjev model Geforcea FX 5200 Ultra. Testi so zanimivi, zato vam priporočam branje kakega od teh: Radeon 9800 Pro na Tom's Hardware, Mobilni Radeon 9600 Pro,...

2 komentarja

Spet "tabletke"

Tom's Hardware - Pred približno pol leta so se na trgu prvič pojavila čuda imenovana Tablet PC-ji oz. tablični računalniki. Prednost pred ostalimi prenosniki je v tem, da je to križanec med dlančnikom in prenosnikom, saj združuje tipalni zaslon in sposobnosti katerih smo vajeni pri starejših računalnikih. Na Tom's Hardware so si ogledali šest tabličnih računalnikov, ki se med seboj niso prav posebj razlikovali. Ugotovili so pričakovano -- to so odlični računalniki, a na žalost predragi.

13 komentarjev

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

Računalniki fizično zlorabljeni

Wired News - Marsikomu je računalnik ena izmed bolj pomembnih stvari v življenju in ji nebi naredil nič žalega. Vendar sodeč po tej novici niso vsi enotnega mnenja, saj je vsak 4. računalnik žrtev napada svojega lastnika. To so s pomočjo anket ugotovili pri Britanskem Novatechu. PC-ji so napadeni povsod: v pisarnah, trgovinah, domovih, ... ljudje pa jih sesuvajo na vse mogoče načine: od brcanja, razbijanja tipkovnice na ekranu, razbijanja miške na steni (beri novico o Čiščenju mišk), ... skratka na tisoč in en način. Seveda se človeku gotovo kar ne strga že ob pogledu na računalnik, ampak do tega pride zaradi različnih dejavnikov (npr, ko ti neimenovani operacijski sistem (vsi vemo kateri), ravno ob najbolj nepričakovanem času javi Blue Screen). Če bi radi še več dejavnikov, ki vplivajo na razsutje računalnika, si seveda natančno preberite novico ali pa si oglejte že kar legendarni "Badday", ki ga najdete na internetu. ...

2 komentarja