»

Tudi Seagate s terabajtnim diskom

TG Daily - Proizvajalec diskov Seagate se je pridružil Hitachiju in Samsungu v elitni konkurenci, ki proizvaja terabajtne trde diske. Glede na število plošč je njihov model 7200.11 ravno v sredini (Hitachijev izdelek piše podatke na pet plošč, Samsungov na tri), pravijo pa, da so po zmogljivosti in glasnosti na vrhu s hitrostjo prenosa, ki dosega kar 105 MB/s. Novi člani družine bodo na voljo v tretji četrtini leta.

Izvorna novica.

9 komentarjev

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični...

28 komentarjev

Dell z novim 13,3" ultraportable prenosnikom

engadget - Na Engadgetu se je pojavila napoved novega najmanjšega člana Dellove družine prenosnikov, XPS m1330. Računalnik s 13,3-palčnim zaslonom (na voljo tudi z LED osvetlitvijo) temelji na najnovejši Intelovi platformi Santa Rosa in ima za svoj razred presenetljive specifikacije. V najdražji konfiguraciji tiktaka posodobljen Core 2 Duo z višjim FSB-jem in frekvenco 2,4 GHz, za grafiko skrbi mobilni GeForce 8400M GS, izstopata pa še kamera z dvema megapiksloma ter 32-gigabajten SSD pogon. Vse skupaj tehta malce zajetnega 1.8 kilograma, tako da se s Sonyjevo serijo SZ in IBM-ovimi X60 ne more kosati, a specifikacije (predvsem grafična...

17 komentarjev

Hitachi Deskstar 7K1000

AnandTech - V petek smo poročali, da Dell in Alienware po novem vgrajujeta v svoje sisteme tudi terabajtne trde diske. Gre za Hitachijeve modele 7K1000, zaenkrat pa je največji prosto dostopen disk na voljo ekskluzivno v sistemu enega od prej omenjenih proizvajalcev.AnandTech-ovci so danes objavili test prvaka, ki prav nič ne odstopa od njihovih standardov. V desetstranskem članku lahko preberete podrobno analizo tehnologij, uporabljenih v izdelku, ter izveste kako se obnese na testih.

2 komentarja

Fujitsu prvi s Flash diski

Digital Trends - O trdih diskih brez premičnih delov se govori že zelo dolgo, zato je danes Fujitsu naredil pionirsko potezo in najavil, da je ultraprenosna modela njihovih LifeBookov, P1620 in B6210, po novem možno dobiti s takšnim diskom. Pri tem ciljajo predvsem na poslovne uporabnike, ki potrebujejo računalnike za delo na terenu (z novimi diski bodo dosegli še večjo robustnost). Zaenkrat so na voljo 16 in 32 gigabajtne različice, kdaj pa bodo solid state drive dobili tudi bolj klasični (beri večji) modeli, v izvorni novici na Digital Trends ni omenjeno.

8 komentarjev

Dell in Alienware s terabajtnimi diski

Dell - Alienware ter njen lastnik Dell bosta kmalu postali prvi podjetji, ki bosta v svoje sisteme začeli vgrajevati diske s terabajtom kapacitete. Tako si lahko Alienware Auroro in Area 51 ter Dell XPSa zaželite z okusom Hitachi Deskstara 1 TB 7K1000. Zadeva pa ne bo poceni, saj morate v primeru XPS sistema doplačati kar zajetnih 540$.

Dellova uradna izjava.

Nič ne kaže da bi rastlinjaki nehali rasti...

4 komentarji

Dell kupil Alienware?

CNet - Po poročanju nekaterih virov, je eden izmed največjih proizvajalcev računalniških sistemov na svetu, Dell, kupil konkurenčno podjetje Aliernware, znano po proizvodnji high end računalniških sistemov. S tem naj bi se Dell še dodatno utrdil na tem trgu. Uradne potrditve nakupa še ni.

Z nakupom Alienware-a bi imel tako Dell (sicer posredno) v svoji ponudbi tudi sisteme opremljene z AMD-jevimi procesorji, saj le-te ponuja Alienware v svoji seriji Aurora.

Več o tem v izvorni novici na CNet.com.

14 komentarjev

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

ATI - ATi je na tržišče poslal eno najhitrejših grafičnih kartic za prenosnike pod pričakovno oznako Mobility Radeon 9800. Pohvali se lahko z 8 cevovodi ter 256 MB pomnilnika. Odlično se izkaže tudi v zahtevnejšem svetu 3D animacij in videa, da o primernosti poganjanja najnovejših iger sploh ne izgubljam besed.

Eden prvih prenosnikov, ki se lahko pohvali z omenjenim GPU-jem, je Dellov Inspiron XPS.



Več o tej grafični kartici izveste na ATi-jevi domači strani.

Je že začel kdo dodatno varčevati za nakup prenosnika?

32 komentarjev

Padec cen LCD-zaslonov

Ars Technica - Očitno lahko letos končno pričakujemo padec cen LCD-prikazovalnikov na prav smešne višine. V prihodnjih letih lahko pričakujemo padec za 62% (po trditvah The inquirerja). Sezono je začel Dell, kot največji prodajalec sistemov, ki za borih 1000 USD ponuja 24" zver za vašo delovno mizo. Model z diagonalo 20" vas stane samo še 600 USD, kar v tolarjih pomeni 100.000 SIT.

Preberite več na ARS.tech, kjer je govora tudi o novi 3D-prikazovalni tehnologiji, ki prihaja iz Toshibinih logov.

Za vas ne vem, ampak jst že frantično iščem kolege v ZDA, ki bi kupili en takšen zaslonček zame.

41 komentarjev

Hitachi Deskstar 180GXP

Hardware Zone - Ponavadi, ko govorimo o vrhunskih trdih diskih pomislimo na podjetji WD in Maxtor. A na tržišču je še kar nekaj izvrstnih izdelkov kot je Hitachi Deskstar 180GXP . Hitachi je sicer poznano ime, a ga pri "boljših" računalnikih dostikrat zanemarimo. Da pa bi temu dokazali nasprotno so na Hardware Zone stestirali prej omenjeni disk. Z njim so bili zadovoljni, glede na to da je na enem ploščku "le" 60 GB prostora. Naj omenim le še to, da se disk vrti pri 7200 obratih in ima 8 MB predpomnilnika.

18 komentarjev