»

Skrivno orožje R600 - zvočna kartica

The inquirer - Na Inquirerju lahko beremo o precej zanimivem dejstvu, ki se dotika AMD-jeve / ATi-jeve prihajajoče grafične rešitve. Na karticah bi se naj namreč pojavil ločen čip, odgovoren za zvok, ki pa ne bo deloval kot standardna zvočna kartica, temveč bo zgolj skrbel za pripravljenost HDCP priključka, preko katerega se v skladu z zlobnimi DRM predpisi enkriptirana prenašata tako zvok kot slika z novodobnih medijev. Z R600 v vašem mlinčku boste lahko tako brez slabe vesti gledali HD-DVD in Blu-ray filme, če je novica zaskrbljujoča za konkurenco, pa presodite sami.

25 komentarjev

Najboljše in najslabše s CeBIT-a

The inquirer - Inquirer sedaj že tradicionalno poroča o navdušujočih predstavitvah in ogabnih kiksih, ki jih imajo obiskovalci enega največjih svetovnih sejmov priložnost videti te dni v Hannovru. V novici lahko najdete prihajajoče tehnologije (recimo Corsair-ov primerek pomnilnika DDR3), poročila o zabavnih dogodkih s sejma ( glasni Abit-ovci) ter rahlo absurdnih izdelkih, kot je miška s Putinovim portretom. Veselo branje!

9 komentarjev

Procesorji v letu 2006

The inquirer - Ob nezadržnem približevanju novega leta so najrazličnejši kotički spleta polni člankov, ki povzemajo dogajanje prejšnjega, med njimi je seveda tudi obilica takšnih z računalniško vsebino. Na Inquirerju so tako naprimer spisali sestavek o dogajanju na področju procesorjev - roko na srce, letošnje leto je bilo, kar se teh komponent tiče, zelo pestro. Od AMDjeve dominance do popolnega preobrata in ponovne vrnitve Intela na vrh, če ste prespali leto gospodovo 2006, lahko vse preberete tukaj.

13 komentarjev

Zaključek spopada optičnih medijev

The inquirer - Že kar nekaj časa se je med dvema velikima združenjema bil bratomorni boj za prihodnje bivališče naših filmov ter ostalih podatkov, mi, uporabniki, pa smo od daleč gledali ter čakali zmagovalca, nevedoč, da smo prihodnost že videli.

Pri The Inquirerju so malo analizirali situacijo in ugotovili, da je prihodnost že tu, sliši pa na ime Piratstvo™. Zapisali so, da se pri vseh problemih z novimi mediji, cenami medijev, in seveda DRM-jem preprosto bolj splača uporabiti filozofijo soležnik-soležniku™. Prav tako so izračunali, da bi, če bi bili uporabniki P2P programov solidarni in plačali globe, ki so jih nekateri posamezniki dobili od RIAA, MPAA ter drugih ustanov, to vsakega stalo kar cel dolar.

Članek vam podrobneje razloži, zakaj se ni pametno ukvarjati z novimi mediji.

78 komentarjev

Tudi nVidia razvija svoj CPU

Slo-Tech - Nvidia je v svojem portlandskem Design Centru v zvezni državi Oregon začela razvijati svoj prvi CPU, poroča The Inquirer. Za tak korak se je nVidia odločila predvsem zaradi AMD-jevega in Intelovega koncepta združenega CPU-ja in GPU-ja. Prvi procesorji bodo izdelani v 45-nanometrski tehnologiji in naj bi luč sveta ugledali leta 2008. Pri izdelavi prvega nVidiinega CPU-ja naj bi sodelovalo več bivših zaposlenih podjetja Stexar.

Več na Inquirerju.

21 komentarjev

Break 21, spletne umetnosti...

Mladina - Jutri (v soboto) ob 18:00 bo v klubu Metropol (Kersnikova 4, Ljubljana) otvoritev spletnega dela festivala Break 21.
Tam bo tudi Alex Galloway, sicer urednik ene najbolj znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo z novimi mediji rhizome.org. Intervju z njim si lahko preberete tukaj. Zanimivo je, da so tipi na začetku hoteli narediti profitno dot.com podjetje, potem pa so ugotovili, da ne bo šlo in so se preprosto preoblikovali v neprofitno organizacijo.

0 komentarjev