»

EVGA podira rekorde

bit-tech.net - Kaj dobite, ko kot proizvajalec grafičnih kartic in matičnih plošč najvišjega cenovnega razreda za usluge poprosite dva izmed največjih navijalcev na svetu ter jima omogočite neomejene količine prej omenjene strojne opreme, tekočega dušika in vsega, kar paše zraven? Nove svetovne rekorde seveda. In prav to so storili pri EVGA, kjer sta bila v igri navijalca Shamino (pravzaprav hišni navijalec in svetovalec pri razvoju komponent) ter k|ngp|n, dolgoletni uporabnik predvsem nVidiinih grafičnih rešitev. Skupaj sta v Detroitu v EVGA-jeva matično ploščo Classified SR-2 zapregla kar štiri GeForce GTX 480 in dva šestjedrna Xeona X5680. Ob izdatni pomoči tekočega...

5 komentarjev

Phenom II TWKR navit na 7 GHz

Slo-Tech - Z le 100 izdelanimi primerki je Phenom II TWKR zagotovo eden najbolj ekskluzivnih procesorjev sploh. A z odličnimi navijalskimi sposobnostmi, ki naj bi jih procesor imel, je vseeno odlično orodje za AMDjeve tržnike. Zato se je AMD odločil izvesti navijalsko prireditev, kamor so pripeljali nekaj teh procesorjev, najzmogljivejše matične plošče, grafične kartice in napajalnike, nekaj sto litrov tekočega dušika in tekočega helija in najboljše navijalce s celega sveta. Rezultati so bili, v veselje tržnega oddelka, odlični. Poleg rekorda v 3DMark 2005 pri 6,6 GHz in z dvema Radeonoma 4870 X2 je verjetno najpomembnejši dosežek navitje procesorja prek 7 GHz. Za frekvenco 7000,4 MHz so potrebovali matično ploščo DFI z AMDjevim...

29 komentarjev

Superprevodni silicij

Slashdot - Znanstveniki v grenoblskem CNRS (Centre National de la Recherché Scientifique) so uspeli doseči superprevodnost v siliciju, poroča Slashdot. Superprevodnost je pojav, da snov pri ohladitvi pod kritično temperaturo izgubi klasično ohmsko upornost, tako da začne tok v sklenjeni zanki teči neomejeno in brez izgub. Ta efekt srečujemo pri mnogih kovinah (a ne pri zlatu in večini feromagnetov) pri nizkih temperaturih (pod 20 K) in pri nekaterih drugih spojinah, ki imajo kritično temperaturo nad vreliščem tekočega dušika.

V CNRS so za pripravo superprevodnega silicija uporabili mnogo višjo stopnjo dopiranja, kot to počnemo za izdelavo polprevodniških elementov....

25 komentarjev

Hlajenje GeForca 4 s tekočim dušikom

vir: HardOCP
HardOCP - Vsake toliko časa vidimo nekatere navdušence, kako se spravijo hladiti procesor s pomočjo tekočega dušika. Taka hlajenja pa vsaj na grafičnih karticah niso ravno pogosta, saj se marsikdo kar lepo zadovolji z zračnim hlajenjem. No, očitno se je našel človek, ki se je odločil, da bo s tekočim dušikom ohladil tudi svojega GeForca 4. Kako mu je vse skupaj uspelo, pa si lahko ogledate na štirih slikah, ki jih boste našli na tej strani.

1 komentar

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev

Intel Pentium 4 @ 2,86 GHz

Holicho - Visoka frekvenca, kajne? Pa saj verjetno že veste: zopet so jo dosegli Japnoci, ki doma v svojih delavnicah, ki spominjajo na znanstveno-fantastične laboratorije varijo, razna huda hlajenja na osnovi tekočega dušika in drugih nam sploh nepoznanih hladilnih sredstev. Na strani najdete kopico različnih screenshotov raznih overclockerskih dosežkov pod vplivom različnih hlajenj. Med drugim je tam tudi slika ročnega termometra, ki kaže -175°C in pa dobesedno bazenček tekočega dušika, na čigar dnu je jedro procesorja. Link na to stran mi je poslal mitja34.

13 komentarjev