»

Praskalnik za domačo uporabo

Akihabaranews - Vsi, ki cenijo, da njihovi podatki niso dostopni vsakomur vedo, da ima vsak človek pravico uničiti lastne podatke, oziroma njihove nosilce. Ti, ali nemara tisti z nekoliko bolj sumljivimi motivi, si bodo lahko v prihodnjih dneh na Japonskem kupili Elecomovo napravico za približno 20 evrov,

ki v pičlih 5 sekundah uniči CD ali DVD. Napravico priklopimo kar na USB vhod. Z rokami bi morda šlo hitreje, a ne bi mogli urezati teh lepih psihedeličnih vzorcev.

58 komentarjev

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš)

Slo-Tech - Na Japonskem je PlayStation 3. generacije že v prodaji, kar je sicer nekoliko nerodno povedano, saj so zaloge v večini trgovin pošle že do popoldneva. Japonski je bilo namenjeno le 100.000 oz po nekaterih virih 80.000 konzol, zato so bili navdušenci pripravljeni čakati v mrazu in dežju pred trgovinami nekaj dni (video posentek vrste je na voljo na YouTube).Enako zagrizeni so ameriški privrženci, ki stojijo v vrstah že od 6. novembra, čeprav se prodaja v ZDA začne šele 17. novembra. Eden izmed čakajočih v mestu Burbank je celo dal odpoved v službi, da je lahko šel v vrsto, nekaj pametnejših je samo javilo bolniško. V Evropi jih lahko premagamo le, če se že zdaj postavimo v vrste za začetek...

105 komentarjev

Fujitsujev "eliminator" magnetnega zapisa

engadget - V marsikaterem delu tega foruma potekajo debate o tem, kako "nezanesljiv je digitalni magnetni zapis" sodobnih naprav. V dejanskem svetu je problem ravno obraten: kako dejansko izbrisati magnetne nosilce podatkov. Marsikatero podjetje in posameznik namreč ne more in ne sme dovoliti, da se do podatkov, zapisanih na magnetnih medijih, dokoplje še kdo drug. Fujitsu je za takšne potrebe predstavil novi brisalec magnetnih nosilcev Mag EraSURE P2V, ki vam bo zbrisal trde diske, magnetne trakove, diskete in ostale magnetne nosilce podatkov.



Žal naprava ni čisto pravi terminator, saj s svojim delovanjem do 5000 Oe in močjo magnetnega polja do 1,3 Tesla, zbriše...

65 komentarjev

Ni več mogoče brez mobilnih telefonov (v prihodnosti)?

Akihabaranews - V nekoč sovražni nam Južni Koreji, se je pričel sejem z imenom Smart Home Network Show, kjer njihov telekomunikacijski operater predstavlja, kaj vse v vaši nepremičnini je mogoče nadzirati in upravljati z pomočjo mobilnih telefonov. Predstavljene stvari so dejansko že izvedljive in mobilni telefon lahko sedaj zamenja ključe od stanovanja, avtomobila itd, kreditne kartice, walkman, radio, digitalni fotoaparat, daljinske upravljalnike za domače naprave, odjemalce elektronske pošte itd.

OK, v Kambodži bo vse po starem. Za nas je smiselno vprašanje, kaj se bo zgodilo, če ne bomo (pravočasno) poravnali dolgov mobilnemu operaterju?

17 komentarjev

Cenejši Hi-End Teac Esoteric DVD predvajalnik

engadget - Če se vam zdi preveč odšteti 13.000 dolarjev za DVD predvajalnik Teac Esoteric UX1, se vam nasmiha sreča. Podjetje je namreč na tržišče poslalo za polovico in še malo cenejšega brata UX3.

Naprava predvaja formate DVD-Video, DVD-Audio, DVD-R/-RW, Video CD, SACD in CD. Pri ceni $6.000 se verjetno ne gre pritoževati, da ne podpira kodekov, kot sta na primer DivX in MP3. To ni mišljeno sarkastično, saj je naprava namenjena predvsem ljubiteljem zvoka ( audiofilom), ki ne morejo poslušati manjvrednih formatov. Več o njem na (prevedeni) domači strani podjetja.

Za digitialne gurmane must have, za audiofile pa le digitalni kockalizator zvoka. Tisti pravi tako ali tako še naprej prisegajo na klasične gramofone in LP-jke. Da njihova populacija narašča, kaže tudi porast prodaje vinilnih albumov, ki je lansko leto za 38.000.000 kosov presegla...

12 komentarjev

Pioneer predstavil Blu-ray zapisovalnik

AnandTech - Tudi Pioneer je po novem v družbi modrih s svojim prvim Blu-ray zapisovalcem, predstavljenim nedavno. Naprava zna diske zapisovati in prepisovati, znajde se z dvoplastnimi mediji, podpira pa tudi DVD + in - standard. Manjka DVD-RAM podpora, še bolj presenetljivo pa je, da pogon ne zna brati (še vedno zelo razširjenih) CD medijev!



Kdaj bo enoto mogoče kupiti, se še ne ve, prav tako pa je neznana tudi cena, ki bo gotovo kar zasoljena. Če se spomnimo, je bilo enako z DVD standardom, a do danes so cene močno padle, torej ne vidim razloga, da se ne bi enako zgodilo tudi z Blu-rayem.

Izgleda, da je tretji laser, ki bi omogočil branje CDjev, predrag.

26 komentarjev