»

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

Test iPoda Shuffle druge generacije

Digital Trends - Pred nekaj tedni je Apple med ostalim posodobil tudi najmanjšega predstavnika linije iPodov, model Shuffle. Že tako majhna žverca je postala še manjša, izboljšan pa naj bi bil tudi čas predvajanja. Od napovedi do dejanske dobavljivosti je sicer preteklo nekaj časa, a sedaj je izdelek tu in to so s testom obeležili ustvarjalci strani Digital Trends. Zadovoljile so jih njegove dimenzije, pregovorno kakovosten zvok in relativno nizka cena, pokritizirali pa so priložene slušalke (pri vseh ostalih iPodih so bile posodobljene) in dejstvo, da je možno nov Shuffle na računalnik priključiti samo s pomočjo priloženega podnožja. Na koncu so mu prisolili oceno 8/10, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

18 komentarjev

iRiver vrača udarec

engadget - Na trgu prenosnih MP3 predvajalnikov, posebno v ZDA, Apple dominira s svojo linijo iPod-ov, konkurenca pa mu je vseeno vedno za petami, če ne celo korak pred njim. Eno od najbolj prizadevnih podjetij je vsekakor iriver, njihov Clix je odlična konkurenca iPod-u Nano, sedaj pa so poslali iz svojih tovarn še odgovor na Applov novi, minimalizirani Shuffle.

Predstavljamo vam iriver S10 -- z vidika dimenzij praktično identičen kot konkurenčni proizvod iz Cupertina, ki ima malce slabši predviden čas trajanja baterij, a skrbi se tukaj končajo. Razveselile vas bodo predvsem tri bistvene razlike, iriver-jev proizvod ima namreč pravi...

6 komentarjev

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

EETimes - Samsung je pred dnevi preveč samoiniciativno najavil, da je pridobil procesorski posel za iPode. Za nameček je še "narabutal" GUI svojih mobilnih telefonov (glej povezavo na novice). Apple Computers Inc. je to privedlo do tega, da je drugače razdelil svojo jabolčno pito. Procesorje za nove iPod Shuffle bo dostavljal dosedanji dobavitelj: SigmaTel. Samsungu tako ostaja le posel z iPod Nani, v procesorskem pomenu besede. Za sedanje procesorje ostalih iPodov je zadolžen PortalPlayer.

Število iPodov se bo verjetno še povečalo, saj se je Apple Computers Inc. odločil prodati svoj večkrat nagrajeni spletni študentski informacijski sistem PowerSchool. Le ta omogoča staršem in samim učencem spremljati svoj napredek. Kupec je Pearson - eden večjih založnikov za šolstvo. Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Razrešen je bil tudi konflikt dveh "jabolk" glede še bolj uspešnega...

3 komentarji

iPod nano 1 GB

vir: Apple
Apple - Apple je potihoma izdal novo različico priljubljenega predvajalnika iPod nano, ki je sedaj na voljo tudi v različici z gigabajtom spomina, ki stane $149. Pri nas bo cena okoli 40 tisoč SIT oz. 149 evrov. S tem sta se pocenila tudi oba modela Shuffle, 1 GB izvedenka sedaj stane 99, 512 MB pa 69 dolarjev. Upajmo, da bodo pocenitve opazne tudi v Sloveniji, saj so trenutne cene iPodov Shuffle skoraj dvakrat večje od tistih v ZDA.

21 komentarjev

iPodi (in ostali) bodo predvajali še dlje

The Unofficial Apple Weblog - Wolfson Electronics so spravili skupaj nov audio čip, imenovan WM8985 (kako izgleda, lahko vidite na sliki spodaj, shemo notranjosti najdete v povezavi), ki omogoča do 70% prihranke energije. Wolfsonove audio čipe najdete tudi v iPodih (razen Shuffle), kar pomeni, da bo naslednja generacija iPoda najbrž igrala dlje, čeprav ne obljubljenih 70%, saj je poraba odvisna še od zaslona in baterije. Poleg tega to velja za class D, s čemer...

9 komentarjev

Antec 660AMG

Tweak Town - Tweak Townovci so napisali kritiko Antecovega Mini Tower 660AMG ohišja. Oblika je še ena variacija na serijo Dragon, torej izredno všečen, barva pa je kovinsko-srebrna. Odstranljiva kletka za trde diske je samoumevna, na stranici ohišja je ročka za odpiranje in tudi 80 mm ventilator, ki ga najdemo tudi na zadnji strani. Spredaj sta na voljo odprtini za dva dodatna ventilatorja, pred katerima stoji protiprašni filter (ki se ga da baje celo oprati [:D]). Ne manjkajo niti USB in firewire priključki na prvi strani in 330W TruePower napajalnik. Ohišju bi morda lahko zamerili le pomanjkanje pladnja za osnovno ploščo in veliko težo (narejeno je namreč iz jekla). Prav zato so mu prisolili oceno 9/10. Klik za ogled!

2 komentarja

FireApple

The Register - Kratka: Apple, znan tudi kot eden najbolj zagretih podpornikov protokola FireWire (IEEE 1394), namenjeneu hitremu prinašanju podatkov (predvsem gibljivega slikovja), je prevzel podjetje Zayante. Slednjega so ustanovili sami stvarci omenjenega protokola, podjetje pa se je ukvarjalo z načrtovanjem silicijevih župic (torej čipovja) ter programja. Podrobnosti o transakciji niso znane, kar daje misliti na relativno nizko ceno.

0 komentarjev