»

Intel: Celeron bo preživel

Computerworld - Predvčerajšnjim smo povzeli tuje vire, ki so po spletu poročali, da se znamka Celeron ukinja. Intel se je na navedbe, ki jih je prvi objavil tajvanski časnik DigiTimes, odzval z glasnim zanikanjem. Barry Sum, Intelov predstavnik za stike z javnostmi iz Hongkonga, je dejal, "da govorice o ukinitvi znamke Celeron prihodnje leto ne držijo, saj bodo tudi v prihodnosti Celeroni pomembna nizkocenovna rešitev na procesorskem področju." To pomeni, da bomo v prihodnosti še vedno imeli tele znamke: Xeon in Itanium za strežniške procesorje, Atom za procesorje za majhne in cenene prenosnike, Celeron za manj zmogljive procesorje in Pentium za običajne procesorje za računalnike.

25 komentarjev

Intel pripravlja cenen štirijedrnik: Core 2 Quad Q8200

DigiTimes - Intel naj bi po govoricah na medmrežju, poceni procesorske moči željnim množicam, v tretji četrtini letos, ponudil novinca Q8200. Ta naj bi tekmoval z AMD-jevimi trijedrniki v mainstream segmentu trga. FSB se bo povzpel na 1333 MHz, L2 predpomnilnik bo velik 4 MB, bil pa bo pri 2,33 GHz. Kar ga bo ločilo od starejših in pametnejših bratov (Q9000), je manjko VT in TXT tehnologije.

40 komentarjev

Asusovi majhni in poceni prenosniki prihajajo

vir: Hexus
DigiTimes - Po poročanju DigiTimesa naj bi Asustek sredi septembra začel z dobavo svojih poceni prenosnikov imenovanih Eee PC v Evropo, ZDA, na Kitajsko in na Tajvan. Gre za prenosnike majhnih dimenzij, najverjetneje s 7 oziroma 10 palčnimi ekrani. Kupcem bodo predvidoma na voljo štiri različice omenjenih prenosnikov, izmed katerih bo za najcenejšega potrebno odšteti 199, za najdražjega pa 369 ameriških dolarjev, med tem ko bo cena srednje opremljenih različic 239 oziroma 349 dolarjev, prav slednjih pa naj bi bilo največ na voljo.

Obenem naj bi Asustek sklenil pogodbe o prodaji omenjenih prenosnikov tudi z več izobraževalnimi ustanovami in zavarovalnicami. Kljub...

94 komentarjev

Grafične kartice za običajne smrtnike v drugi četrtini 2007

DigiTimes - DigiTimes poroča, da lahko v drugi četrtini tega leta pričakujemo izid najnovejših grafičnih kartic s podporo DirectX10 za nižji in srednji cenovni razred. Iz nVidiinih tovarn bodo tovornjaki peljali čipe G80 in G84, AMD pa bo nekje v istem času (če ne bo prišlo do ponovnih prelaganj) kupcem ponudil R600, R610 in R630. Malce kasneje, v drugi polovici tega leta, se pričakuje tudi prve igre, zasnovane za novi DirectX, poleg tega so obljubljene posodobitve starih naslovov, kot na so primer Flight Simulator X, Company of Heroes in EVE Online. Medtem ko čakate na človeške cene, preberite izvorno novico.

10 komentarjev

Nvidia: G84 in G86 februarja

DigiTimes - Kot je znano, je nVidia pred kratkim predstavila grafični kartici najvišjega cenovnega in zmogljivostnega razreda, temelječi na grafičnem jedru G80. Kot poroča DigiTimes, naj bi grafične kartice GeForce osme generacije za srednji in nižji zmogljivostni razred luč sveta zagledale v prvem četrtletju prihodnjega leta. Temeljile naj bi na grafičnih jedrih G84 in G86, katerih specifikacije za zdaj še niso znane.

Več na DigiTimes.

27 komentarjev

Intel: Nehalem, Socket B in Socket H

VR - Zone - Intel bo leta 2008 predstavil procesorje, temelječe na arhitekturi Nehalem in izdelane v 45-nanometrski tehnologiji. Nova arhitektura prinaša obilo novosti, med katerimi je tudi integriran pomnilniški krmilnik. Obenem bosta za nove procesorje predstavljeni dve novi podnožji, in sicer Socket B (LGA1366) in Socket K (LGA715). Razliko v številu nožic obeh podnožij gre pripisati integriranemu pomnilniškemu krmilniku, kar lahko pomeni, da ga ne bomo videli v vseh jedrih.

Več na VR-Zone.

5 komentarjev

Znane cene Intelovih štirijedrnikov

DigiTimes - Kot je znano bo Intel svoj prvi štirijedrni procesor namenjen namiznim računalnikom, Core 2 Extreme QX6700 predstavil prihodnji mesec. Po poročanju DigiTimes-a naj bi cena omenjenega štirijedrnika znašala 999 ameriških dolarjev. Za Core 2 Quad Q6600, ki bo luč sveta zagledal januarja prihodnje leto bo potrebno odšteti 851 ameriških dolarjev. DigiTimes dodaja, da naj bi se cene omenenih štirijedrnikov znižale v tretjem četrtletju prihodnjega leta, ko bo Intel predstavil novo generacijo štirijedrnikov.

Več na DigiTimes-u.

18 komentarjev

Po Kentsfieldu Yorkfield

Slo-Tech - Intel, ki bo novembra predstavil štirijedrne procesorje s kodnim imenom Kentsfield, naj bi v tretjem četrtletju 2007 predstavil naslednika teh procesorjev, s kodnim imenom Yorkfield, poroča DigiTimes. V nasprotju s svojim predhodnikom naj bi Yorkfield imel skupen drugonivojski predpomnilnik, ki si ga bosta delila oba para jeder, poleg tega pa bo izdelan v 45 nanometrski tehnologiji. Nove procesorje bo podpiral prihajajoči vezni nabor Bearlake , ki bo podpiral 1333 MHz FSB in PCI Express 2.0.

Več na DigiTimes.

15 komentarjev

Core 2 Extreme Q6700 novembra

Hkepc - HKEPC poroča o bližajoči se predstavitvi štirijedrnih procesorjev Core 2 Quadro, poznanih tudi pod kodnim imenom Kentsfield. Core 2 Extreme Q6700 s frekvenco 2,66 GHz, dvakrat po 4 MB drugonivojskega predpomninika ter z odklenjenim množilnikom naj bi bil tako predstavljen letos novembra, le-temu bo v začetku prihodnjega leta sledil model Core 2 Quadro Q6600 z nižjo frekvenco -- 2,4 GHz. Cena prvega bo znašala 999 ameriških dolarjev, medtem ko za model Q6600 zaenkrat ni znana. O zmoljivosti prihajajočih štirijedrnikov se lahko prepričate v testu, o katerem smo že poročali.

Več na HKEPC.

6 komentarjev

Dva vrhunska grafična čipa konec leta

DigiTimes - Največja rivala na grafičnem trgu -- ATi in nVidia -- bosta koncem letošnjega leta na tržišče poslala vsak svoj high-end grafični čip. Pri nVidii načrtujejo NV40, dočim pri ATi-ju pripravljajo poleg R(V)360 tudi R420, o katerem smo že poročali. NV40 naj bi bil narejen v tovarnah giganta, IBM-a, v 0,13-mikronski tehnologiji. Po poročanju DigiTimes naj bi na trg priplaval NV40 v tretjem četrtletju letošnjega leta, R420 pa bo luč sveta ugledal v zadnjem četrtletju. Klik!

1 komentar