»

Sony prenehal izdelovati monitorje

Heise - V Severni Ameriki in Japonski je Sony prenehal prodajati svoje monitorje. Le-te čaka enaka usoda proti koncu leta tudi v Evropi. Predstavnik podjetja je omenjal, da bodo zadnji modeli odposlani prodajalcem decembra tega leta. Pred tem pa bodo sicer še poslali na trg nekaj novih modelov svoje G serije.

Prejšnje leto je Sony prodal približno 3.07 milijonov monitorjev po vsem svetu, kar ga je poneslo med 10 največjih svetovnih proizvajalcev. Glavni razlog za to odločitev so majhni dobički pri TFT monitorjih, kar je naredilo zadevo zelo neprivlačno v očeh vodstva te družbe.

So pa obljubili da bodo zasloni za profesionalni trg še naprej dostopni.

Več podrobnosti na Heise Online.

12 komentarjev

Sony Vaio serije C

RegHardware - Po tem, ko so dva tedna nazaj napovedali serijo prenosnikov s poudarkom na dizajnu, so danes pri Sony-ju predstavili Vaio-te za kozmopolitansko navdahnjene in modno osveščene uporabnike. Kvaliteto izdelave, relativno visoke performance in privlačno oblikovanje bodo začinili z dvema dodatkoma -- dokaj svobodno izbiro pisanih barv in dizajnersko torbico za prenašanje, delo Italijanke Mandarine Duck. Modni dodatki z diagonalo trinajstih palcev vas bodo stali med 1000 in 1100 funti, na voljo pa bodo jeseni. Jaz hočem rozastega.

4 komentarji

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Nizki udarci Sony-ja

Kotaku - Včeraj smo poročali o Microsoftovi napovedi, da bomo videli HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra, sedaj pa se je na izjavo odzval tudi Sony. Ker jim gre z njihovo prihajajočo IgralnoPostajo 3 že krepko za nohte (ne bom še enkrat omenjal vseh višanj cen ter nižanj performans in količin), so v izjavi za javnost brez prave podlage skritizirali Microsoftov dodatek. Njihovo potezo so označili za prevaro kupcev, saj po njihovo HD-DVD dodatek ne bo prinesel pravih HD iger, kakršne bo njihova prihajajoča konzola podpirala že ob izidu. Izjava je seveda popolnoma neutemeljena, resda bo imel Microsoft najbrž težave s prehodom na nov medij, ampak v končni fazi ne bodo igre na HD-DVD medijih nič manj prave od tistih na Blurayu. O umazani potezi poroča Kotaku.

13 komentarjev

Nemški deželni pravosodni minister se boji anonimizacijskih sistemov

Slo-Tech - Pravosodni minister nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein, je pred kratkim izrazil mnenje, da bi bilo potrebno omejiti anonimizacijske sisteme na internetu. Seveda le zaradi učinkovitega boja proti terorizmu.

Ministra Uweta Döringa je zmotil neodvisni organ za varstvo osebnih podatkov zvezne dežele Schleswig-Holstein, ki je na svoji spletni strani ponudil brezplačni JAP anonimizacijski sistem.

Ministra je namreč zaskrbelo, da od politike neodvisni nadzorni organ zapravlja davkoplačevalski denar za projekte, ki bi lahko pomagali teroristom. Seveda je ob tem spregledal, da je anonimizacija namenjena predvsem običajnim posameznikom, ki si ne želijo da jim država, politiki ali zasebna podjetja kukajo v njihov računalnik.

Morda pa dejstvo, da se politiki bojijo anonimizacijskih sistemov pomeni, da ti sistemi le dosegajo svoj namen - onemogočanje vseobsežnega nadzora...

34 komentarjev

AMD-jeva širitev v Dresdnu

X-Bit Labs - Predstavnik AMD-jeve dresdenske podružnice je v zadnjem intervjuju povedal, da razmišljajo o širitvi in investiranju v nove tovarne v Dresdnu. Deppe je za Sächsische Zeitung dejal, da resno razmišljajo o 4,7 milijarde evrov težkem vložku v tretjo dresdensko tovarno, ki bi jo lahko zgradili do leta 2008, s čimer bi Dresden poleg trenutnih 2800 delovnih mest pridobil še kar nekaj novih. Prav tako bodo posodobili obstoječi Fab 30 in 36. Dokončna odločitev, ali bo do gradnje res prišlo, bo znana poleti. Več o tem.

3 komentarji

Resna varnostna pomankljivost v Mac OS X

ZDNet - Zdnet poroča, da je bila odkrita resna varnostna pomankljivost za Mac OS X.

O obisku zlonamerne spletne strani namreč OS X v nekateri primerih samodejno zažene shell skripto (tudi znotraj ZIP datoteke). Pri Heise online so pripravili tudi demonstracijo. Nezaščitenim uporabnikom OS X se ob kliku na povezavo samodejno (brez opozorila) odpre terminalsko okno. Seveda bi bilo mogoče zlonamerno kodo spremeniti tudi tako, da bi namesto odprtja terminala pobrisala datoteke ali kaj podobnega, npr. zagnala kalkulator.

Za razliko od pred kratkim odkritega virusa Leap.A, ki ga je moral uporabnik sam zagnati, je za izrabo najnovejše varnostne pomankljivosti dovolj, da uporabnik le obišče zlonamerno spletno stran.

Zaenkrat se uporabniki lahko zaščitijo tako, da v brskalniku Safari onemogočijo možnost samodejnega odpiranja "varnih" datotek po prenosu, oziroma uporabijo alternativne brskalnike (Camino ali Firefox).

Na novico nas je opozoril OwcA.

33 komentarjev