»

Google postavlja podvodni kabel med ZDA in Japonsko

Reuters - Reuters poroča, da namerava Google v sodelovanju s ponudniki telefonskih storitev Singapore Telecommunications, Pacnet, KDDI Corporation in Bharti Airtel postaviti 10.000 kilometrov dolg podvodni optični kabel, ki bo povezoval ZDA in Japonsko. Projekt v vrednosti 300.000.000 ameriških dolarjev bo pomagal zadostiti potrebe teh podjetij po vse večjem pretoku informacij med Azijo in Ameriko, ki je nujen za nemoteno delovanje njihovih storitev. Projekt bosta opravili podjetji NEC Corporation in Tyco Telecommunications, kjer zagotavljajo, da bo kabel nared za uporabo do prvega četrtletja 2010.

5 komentarjev

Prepoved tehnologije na prehodu za pešce

Reuters - Reuters poroča, da bodo v New Yorku gotovo uvedli prepoved iPodov ter mobilnih telefonov ob prečkanju ceste. Predvidena kazen naj bi bila 100 dolarjev. Prepoved so sprožile tri smrtne žrtve od lanskega septembra.

Zvezna vlada noče omejiti uporabo tehnologije, vendar svari, da veliko ljudi med rabo prenosih naprav preprosto pozabi na cesto. Nezavedno zato stopijo pred avtobuse in avtomobile, pravi Carl Kruger, senator iz New Yorka.

116 komentarjev

Podrt hitrostni rekord

Reuters - Ne, niso naredili novega Bugattija in niti nove formule. V Siemensu so hitrostni rekord podrli kar z optičnim kablom. Dosežena hitrost je bila 107 Gb/s (13,375GB/s). Podatke so pošiljali preko 161 km dolgega optičnega vlakna. Siemensu je to uspelo samo z enim vlaknom, kar pomeni, da ni treba razdeliti signala na več vlaken (prihranek na času in predvsem na ceni). Siemens je še napisal, da bodo prvi produkti, ki so zasnovani na tem prototipu, na voljo v nekaj letih. Več v izvorni novici.

39 komentarjev

nVidia bo ostala sama

ExtremeReviews - Extremetech poroča, da so vodilni pri nVidii v torek sporočili, da se ne nameravajo povezati z nobenim drugim podjetjem.

Kmalu po AMDjevem nakupu ATija so se pojavile govorice o morebitnem partnerstvu Intela in nVidie. V torek pa je Mike Hara izjavil, da je ta prevzem samo ojačal njihovo filozofijo, da morajo ostati sami zase. Obenem pa je tudi izjavil, da AMD in Intel v boju za prevladu na trgu procesorjev rabita nVidio bolj kot kadarkoli. Prav tako je omenil namero zelenih, da se resneje podajo na trg mobilnih grafičnih čipov, kjer trenutno opazno prevladuje ATi.

Podrobnosti na ExtremeTech.

7 komentarjev

Intel: Nehalem, Socket B in Socket H

VR - Zone - Intel bo leta 2008 predstavil procesorje, temelječe na arhitekturi Nehalem in izdelane v 45-nanometrski tehnologiji. Nova arhitektura prinaša obilo novosti, med katerimi je tudi integriran pomnilniški krmilnik. Obenem bosta za nove procesorje predstavljeni dve novi podnožji, in sicer Socket B (LGA1366) in Socket K (LGA715). Razliko v številu nožic obeh podnožij gre pripisati integriranemu pomnilniškemu krmilniku, kar lahko pomeni, da ga ne bomo videli v vseh jedrih.

Več na VR-Zone.

5 komentarjev

Namesto prevzema partnerstvo

DigiTimes - Iz Intelovega prevzema nVidie, o katerem smo poročali ne bo nič, bosta pa zato podjetji sklenili strateško partnerstvo. Intel, ki si lasti osem do deset odstotkov nVidiinih delnic želi s tem okrepiti svoj položaj na trgu grafičnih kartic, nVidia pa naj bi po sklenitvi partnerstva znižala delež izdelanih veznih naborov za AMD-jeve procesorje. Kot je znano je AMD nedavno prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI, kar je eden izmed vzrokov za zbliževanje Intela in nVidie.

Več na DigiTimes-u.

13 komentarjev

Bo Intel prevzel nVidio?

Reuters - Reuters poroča, da naj bi Intel v kratkem prevzel nVidio. S tem bi se Intel odločil za podoben korak kot njegov konkurent AMD, ki je poleti prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI. Tiskovna predstavnica Intela govorice o nakupu nVidie ni želela komentirati, medtem ko tiskovni predstavnik slednje ni bil dosegljiv, dodaja Reuters. Po nekaterih špekulacijah naj bi Intel prevzem nVidie napovedal že nocoj.

Več na Reutersu.

47 komentarjev

AMD prevzel Ati

Dave Orton (ATI) in Hector Ruiz (AMD)

AnandTech - Proizvajalec centralnih procesorjev, AMD, je za 5.4 milijarde ameriških dolarjev prevzel proizvajalca grafičnih procesorjev in veznih naborov, ATi. Tako so meso postale govorice, ki so po medmrežju krožile približno dva meseca.



Kaj to pomeni za trg veznih naborov, kako bo to vplivalo na ponudbo grafičnih procesorjev (in na nVidio), ali bo AMD lažje ponudil platformo za namizne in prenosne računalnike, kaj si ob vsem tem misli Intel, so le delček vprašanj, ki se ob prevzemu pojavljajo…

Več o tem tukaj.

111 komentarjev

WAP pod nadzorom staršev

Slashdot - Angleški mobilni operaterji so se dogovorili za sodelovanje, v okviru katerega bodo uvedli sistem, ki bo vsem mladoletnim osebam prepovedoval oz. preprečeval dostop do vsebin za odrasle. Otočani, ki jih vse skupaj verjetno preveč skrbi, nameravajo takšno cenzuro uvesti za slike, igre, video, klepetalnice in internetni dostop, kratkih sporočil SMS in pogovorov pa zaenkrat še ne nameravajo (ne morejo?) cenzurirati.

Če bo ta korak močno vplival na prodajo telefonov (nenazadnje najstniki po navadi najbolj sledijo novim tehnološkim trendom), se bo verjetno pokazalo relativno hitro, za podobne korake pa se v naši kokoški verjetno še ni za bati, kajti za večino mladoletnikov je UMTS še malenkost predrag. Klik!

6 komentarjev