»

Folding@home klinet za ATi-jeve Radeone X1900 je zunaj

Slo-Tech - Kot smo v avgustu že poročali, so na Stanfordski univerzi obljubili, da bo v kratkem na voljo Folding@home klient za GPU, če je ta iz družine X1900.

Beta različico si lahko snamete tukaj. Pri uporabi morate biti pozorni na različico Ati-jevih gonilikov Catalyst, saj klient deluje le, če imate nameščeno različico 6.5 oziroma 6.10 grafičnega gonilnika. Priporočljivo je tudi branje pogostih vprašanj in odgovorov. Nekaj branja na to temo je na voljo tudi na Anandtechu.



Bomo v končni fazi, če in ko se bo uporabniku plačevalo za uporabo njegove računske moči, zapregli tudi zvočno kartico in procesor za izračun fizike (PPU)? Verjetno ne, ker se vse računanje počasi seli na...

13 komentarjev

Foldingova ATIvoucija

Folding@Home - Projekta Folding@home na Slo-techu verjeto ni treba posebno predstavljati, saj ima tukaj že zajetno podporo.

Mogoče pa še ne veste tega, da boste kmalu lahko prispevali še več k raziskovanju proteinov. Fantje in dekleta iz skupine Pande s Standforske univerze, avtorji projekta, so se namreč spomnili, da v naših mlinčkih domuje še en procesor, ki bi lahko služil njihovemu raziskovanju. Seveda je govora o GPUju, po domače grafičnemu procesorju. Odločili so se torej, da bodo zaposlili tudi vaše grafične kartice, ki so bile do sedaj dodobra izkoriščene le v igrah.

Nova verzija odjemalca, ki je trenutno v fazi internega beta testiranja, bo podpirala le ATIjeve grafične procesorje . Splošno beta testiranje napovedujejo čez štiri do pet tednov.

Naj omenim še to, da je v prirpavi tudi odjemalec za prihajajočo Sonyjevo konzolo PS3, kjer bo pošteno potil njegov Cell procesor.

Več o projektu.

Lastniki ATIjev se boste lahko veselili boljših razultatov, medtem ko se bo večina...

17 komentarjev

Nov članek: Folding@Home - zakaj in kako?

Terciarna struktura proteina

vir: Brooklyn City University of New York
Slo-Tech - Folding@Home je trenutno najbolj svež projekt distributiranega izračunavanja, v katerem ima Slo-Tech svojo ekipo (poleg SETI-ja). V namenski temi v forumu se že dalj časa trejo mnenja in komentarji, ali ima Folding@Home sploh kakšno uporabno vrednost in kaj sploh računa, kjer vsak trdi malce po svoje. Da naredimo konec neupravičenim obtoževanjem in zavajajočim informacijam je poskrbel naš tajni policaj Tomi, ki je v svojem članku temeljito in nazorno predstavil osnove tega projekta. Branje obvezno.

23 komentarjev

Slo-Techova Folding ekipa med prvimi stotimi!

Folding@Home -

Pa smo le dočakali. Naša skupinica, ki šteje že 135 članov, in vsak dan bolj pridno sodeluje pri projektu Folding@Home, je z uvrstitvijo med prvih sto ekip sveta dosegla želen in težko pričakovan cilj. S skupno 161 procesorji je naša ekipa po 2.637 obdelanih paketkih in 67.334 zbranih točkah pristala na zavidljivem 99. mestu. Vsi, ki se želite ekipi priključiti, bodite pozorni, da boste vnesli zaporedno številko ekipe (10.824), podrobnejše informacije pa najdete na uradni strani naše Folding ekipe. Še statistika.

Debata v forumu, kamor lahko vpišete svoja vprašanja in komentarje.

9 komentarjev

Vabilo k projektu Folding@home

Slo-Tech - Dolgo časa že lahko spremljate projekt SETI, v katerem je udeleženih veliko Slo-Tech uporabnikov. Dejstvo je, da je projekt SETI prerasel iz znanstvene potrditve (ne)obstoja izvenzemeljske inteligence v dvoboj uporabnikov v številu obdelanih paketkov, kar je pravzaprav dobro, saj je moj namen te novice obvestiti vse, ki ste pripravljeni neizkoriščeno moč svojega (pre)hitrega procesorja izrabiti za drugo (še znatno pomembnejšo) znanstveno raziskavo.

Namreč, pod okriljem Stanfordske univerze je nedolgo nazaj zaživel projekt Folding@home (F@H), ki temelji na enakem principu kot SETI. S prenesenim programom obdelujete paketke, program pa nato rezultate pošlje v bazo podatkov.

Za kaj pravzaprav gre? Cilj dotičnega projekta je, da preko internetnih uporabnikov po celem svetu (izjemno velika računska moč) končno odgovorimo še na zadnja velika vprašanja v kemiji. Izračunavanje dobljenih podatkov je primarno orientirano na spajanje posameznih proteinov, česar trenutno še ne razumemo tako,...

39 komentarjev