»

OCZ z novimi pomnilniškimi moduli

X-Bit Labs - OCZ je napovedal izid novih navijalskih pomnilniških modulov za prenosne računalnike, ki bodo iz njih pomagali iztisniti še zadnje hertze moči. Posebej so ponosni na podporo Intelovi tehnologiji Extreme Memory Profiles (XMP), ki je v svetu namiznikov nekaj vsakdanjega, v prenosnem svetu pa je redkejša. Predstavljeni moduli OCZ DDR3 PC3-8500 bodo na voljo kot posamezni 2 GB ali v štirigigabajtnem paketu. Za delovanje potrebujejo 1,6 V napetosti, njihove latence pa pri hitrosti 1066 MHz znašajo CL6 6-6-16. Podatkov o ceni še ni, garancija pa je kot običajno doživljenjska. Klik, klik!

0 komentarjev

Nova znamka "navijalskih" ramov

Hardwareluxx - V nemškem MSC so izdali novo znamko pomnilniških modulov za navdušence z udarnim imenom CellShock, ki jo tudi izdelujejo v Nemčiji. Na voljo je že nekaj DDR in DDR2 modelov, ki so sestavljeni iz izbranih komponent vrhunske kvalitete na 8-slojnem (DDR2) ali pa 6-slojnem (DDR) PCB-ju. Vsak pomnilniški modul je pred dobavo posamično testiran. Znanim (Corsair, OCZ, GeIL...) se torej pridružujejo novi igralci na pestrem trgu navijalskih palčk.

12 komentarjev

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

X-Bit Labs - GeIL, eden od vodilnih proizvajalcev pomnilniških modulov, je sporočil, da bo v sodelovanju s kanadskim podjetjem ATi izdelal najhitrejšo grafikuljo. Grafični procesor naj bi bil ATi Radeon 9800 Pro s povišanimi frekvencami, celo višjimi kot Radeon 9800 XT. Tiktakanje jedra naj bi bilo predvidoma pri 445 MHz in pomnilnika pri 740 MHz, katerega naj bi bilo 128 MB.

GeIL bo za hlajenje uporabil ThermalTake-ove rešitve. Zanimivo je tudi dejstvo, da proizvajalec...

14 komentarjev

Micron Technology predstavil DDR-II

X-Bit Labs - Te dni je v Pekingu potekal (oz. še poteka) mednarodni računalniški sejem pod imenom JEDEX Beijing. In na tem sejmu smo dočakali prvo predstavitev sistema na DDR-II platformi v praksi. Micron je namreč predstavil visoko zmogljiv strežniški sistem s prepustnostjo 4.300 MB/s (533 Mbps/pin) grajen na DDR-II pomnilniški platformi. Prav tako so predstavili tudi zmogljive sisteme zasnovane na DDR400 ter PC2700 pomnilniških standardih. Micron je tako zaenkrat edini proizvajalceh pomnilniških modulov, ki nam je predstavil svoje DDR-II rešitve. Klik!

DDR-II je, kot vidite, nared. Sedaj je njegovo uvajanje ter uporaba odvisna samo še od JEDECove potrditve kot standarda.

1 komentar

EPOC - nova tehnologija pakiranja pomnilnika

PC Stats - Kingston je danes že precej poznano in uveljavljeno podjetje, ki proizvaja pomnilnik DDR SDRAM in RDRAM. Poznani so tudi po izdelavi čipov BGA, ki jih srečavamo na pomnilniških modulih in grafičnih karticah, še malce bolj znani pa utegnejo postati zaradi novega načina pakiranja pomnilnika EPOC ali Elevated Package Over CSP (Chip Scale Package). Ta tehnologija pakiranja je bila razvita predvsem za pomnilniške module velikih kapacitet. In zakaj pri vsem tem gre? Hja, ker so 1 GB moduli, ki vsebujejo 16 čipov zelo dragi se proizvajalci poslužujejo raznih trikov. Eden izmed takih je ta, da pomnilniške čipe manjših kapacitet cinijo enega nad drugim. To pa...

1 komentar

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev

DDR proizvajalci in njih načrti

X-Bit Labs - Fantje pri XBit Labs so se potrudili in zbrali mnenja, načrte in pričakovanja nekaterih največjih proizvajalcev pomnilnika. Gre se seveda za vprašanje DDR DRAMa:
  • Hyundai: Hyundai, eden izmed največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, je res pozitivno nastrojen glede DDR DRAMa, v katerem vidijo veliko prihodnost. Po njihovem bo ta pomnilniški standard popolnoma prevladal v letu 2001 in seveda ne mislijo sedeti križen rok. Proizvodnjo DDRja bodo drastično dvignili, na kar 20% vse njihove pomnilniške proizvodnje, oziroma okoli 627 milijonov kosov.
  • Micron: Tudi Micron je eden izmed velikih podpornikov DDRja in tudi oni bodo v bližnji prihodnosti precej povečali proizvodnjo. 64MB čipe že masovno proizvajajo, medtem ko proizvodnja 128MB modulov še ne poteka...
  • Infineon: To podjetje DDR smatra za definitivno prihodnost pomnilniškega standarda, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja in so zato zelo previdni v proizvodnji, ki trenutno dosega le 5% njihove celotne.
  • Samsung:...

0 komentarjev