»

Zuni masovno umrli ob polnoči

Microsoft - Včeraj nas je na spletu presenetila množica protestov jeznih uporabnikov Microsoftovega Zuna 30 GB, ki jim je predvajalnik nenadoma umrl. Na tisoče Zunov naj bi se v noči s 30. na 31. december izklopilo ali ponovno zagnalo, nato pa obviselo med zagonom popolnoma neodzivno. Situacija je rahlo komična, saj se je to zgodilo skoraj vsem primerkom in to ravno v dneh, ko se prelamlja leto. Glavno vprašanje, ki so si ga uporabniki zastavljali, pa je seveda Kako oživiti Zune?

Microsoftovi inženirji so se zakopali v delo na silvestrovo in po nekaj urah dela odkrili napako. Problem je ležal v gonilniku, ki ga uporablja samo model Zune 30, in povzroči, da se zadnji dan prestopnih let napačno obravnava. Microsoft pravi, da so bo težava razrešila sama 1. januarja po lokalnem času. Vse kar morajo storiti uporabniki, je popolnoma sprazniti baterijo (kar ne bo težko, ker je Zune prižgan in neodziven), počakati na novo leto oz. raje do poldneva za vsak slučaj in znova vklopiti Zune 30 GB.

Do leta...

51 komentarjev

Politični Zuni

Gizmodo - Microsoft je pripravil posebni izdaji večpredstavnih predvajalnikov Zune za republikanski in demokratski tabor, ki stopnjujeta vročico pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami v ZDA. Seveda ne prinašata nobenih novih zmogljivosti, ampak je spremenjena zgolj njuna zunanjost. Kljub temu da se Zuna za obe stranki precej razlikujeta, jima je skupna okoljska tematika.
Pred slovenskimi volitvami ni pričakovati podobnih podvigov našega gospodarstva, ker je število strank preveliko. No, lahko pa se zgodi kakšna posebna polnitev piva.

10 komentarjev

Novosti iz podjetja Meizu

Meizu Me - Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med...

24 komentarjev

iRiver Clix, druga generacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Eden od trenutno najboljših MP3 predvajalnikov v svojem razredu in po mnenju mnogih najbolj nevaren konkurent iPod-a je bil nedavno posodobljen. Podpora številnim manj popularnim formatom datotek (npr. ogg) in predvajanje videoposnetkov sta že stalnica, novosti so predvsem prenovljen dizajn, izboljšan zaslon (2,2 palčen AMOLED) in pa najbrž najpomembnejša posodobitev -- boljša baterija, s katero lahko glasbo poslušate do 25 ur. Več o Clix-u v izvorni novici ali na uradni strani.

12 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Slo-Tech - Tako kot se vsem novim napravicam ponavadi zgodi, se je sedaj še Zune-u: podvrgli so ga mehanskem povratnem inženiringu. Verjetno so ga razstavili že na vseh koncih sveta, tu vam podajamo povezavo do korejske verzije raztelešenja.



Za vse, ki vas bolj zanima samo delovanje naprave, oziroma imate kakšno vprašanje, je tu Gizmodov spisek vprašanj in odgovorov o Zune. Bolj pomembno vprašanje je: Koliko iPodov je že, oziroma še bo ubil?

Napovedi pravijo takole:


Zune-u navkljub temu kolumnisti ne napovedujejo veliko uspeha. Po drugi strani je Microsoft naredil nenavadno potezo: velikim glasbenim založbam je obljubil del denarja od prodaje Zune-a. A se pri Wired, sprašujejo: "Kako je lahko Microsoft samemu sebi izvedel Microsoft"? S poslovnim modelom, da se...

34 komentarjev

Zune še nekaj časa ne bo zunaj

Slo-Tech - Vsaj na stari celini ne. Na oni strani luže naj bi čisto zares prišel ven 14. novembra. iPodov morilec se bo do nas prebil šele nekje v letu 2008, v idealnem primeru 2007. Microsoft bi namreč rad ponudil celoten paket, ki bi zmogel konkurirati obema velikima i-jema: iPod in ITunes, ter odgriznjeno jabolko spremenil v ogrizek. Na tem področju je pri Microsoftu že prišlo do zastoja, saj bodo z omenjenim datumom ukinili MSN Music stran in vsa povpraševanja preusmerili na Zune Marketplace in RealNetworks' Rhapsody. Bo pa ob svojem rojstvu Zune nekoliko posnemal iPoda: Zune namreč ne bo...

4 komentarji

Znane cene Zune-a

The Register - Microsoft je danes izdal podrobnosti o izidu njihovega prihajajočega multimedijskega predvajalnika. Napravica s kapaciteto 30 gigabajtov bo stala 250 dolarjev, kar je ravno toliko kot konkurenčni Apple-ov iPod, v ZDA pa bo na voljo 14. novembra letos. Kot najbrž že veste, se bo ponašala s podporo Wi-Fi, kar bo uporabnikom omogočalo izmenjavo datotek, ki pa bo žal omejena. Pesem, ki vam jo bo po zraku poslal prijatelj, boste lahko poslušali do trikrat v prihodnjih treh dneh, po tem obdobju pa ne bo več delovala, lahko jo boste le nabavili v spletni glasbeni prodajalni. To Microsoft namerava lansirati vzporedno s predvajalnikom, cene bodo spet podobne kot pri Apple-u -- za posamezne pesmi boste odšteli po en dolar, novost pa bo mesečna naročnina v višini 15 dolarjev, ki bo uporabnikom omogočala neomejeno poslušanje katerihkoli pesmi, ki bodo na voljo, za obdobje plačevanja naročnine. O dogodku poročata Register in Wi-Fi Net News.

7 komentarjev

Novi DVD zapisovalniki

Digital Trends - Dosti proizvajalcev že ponuja optične zapisovalnike, ki podpirajo hitrosti vse do 18x, po novem pa se jim je pridružil tudi Sony. Njihova serija pekačev 830 bo na običajne medije, ki podpirajo 16-kratno hitrost, zapisovala 12,5% hitreje, torej 18-kratno. Predstavljeni bodo modeli DRU-830A (notranja enota), DRX-830U in DRX-830UL-T (FireWire in USB zunanji enoti), razen hitrosti zapisovanja na običajne DVD±R medije pa se ne bo spremenilo kaj dosti. Cene novih zapisovalnikov se bodo gibale med 70 in 120 dolarji, več o njih pa lahko izveste v izvorni novici na Digital Trends.

Za začetek bi bil v Mat' kurji bolj vesel širše dobavljivosti medijev, ki takšne hitrosti sploh podpirajo.

21 komentarjev

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev

Epson MovieMate 30

Digital Trends - Vsakič, ko na televiziji vidim katero od oddaj, ki razkazuje domove slavnih, me navduši dovršen hišni kino. Recept za tovrstno zabavo je relativno preprost, a žal so problematične sestavine, natančneje njihova cena. Za sistem, ki vsaj približno spominja na kinodvorano, potrebujemo projektor, zvočni sistem s podporo prostorskega zvoka in seveda predvajalnik DVD-jev. Vse skupaj vas bo, tudi če boste skoparili, stalo zajeten kupček denarja, razen če izberete alternativo (ne govorim o papirnatih Do-It-Yourself rešitvah za pet tisočakov).

Epson je za vas pripravil celovito rešitev, ki je, roko na srce, manj funkcionalna od čistokrvnih sistemov, je pa zato bolj prenosna in predvsem cenejša. Zadeva se imenuje MovieMate 30 in je v osnovi lepa plastična škatla, ki vsebuje projektor, sukalnik DVD ploščkov in vse potrebne vhode ter izhode, za simbolično doplačilo pa bo Epson navrgel še komplet zvočnikov. Tako lahko stiskači za borih 1200 dolarjev dobite vso opremo, potrebno za ogled...

0 komentarjev

Archos 604 Wi-Fi z Opero

Digital Trends - Konec prejšnjega meseca sta bila najavljena nova modela Archosovih prenosnih predvajalnikov - 404 in 604. Slednji je opremljen s štiripalčnim zaslonom in 30 gigabajti trdega diska, a je kljub temu že po štirinajstih dneh dobil naslednika. V povezavi z Opero je Archos namreč najavil model 604 Wi-Fi, ki bo, uganili ste, podpiral brezžična omrežja. S pomočjo te funkcije bo možno na njegov vgrajen trdi disk snemati TV programe, Opera pa bo poskrbela za vgrajen spletni brskalnik. Cena in datum izida še nista znana, a napravica, ki bo morda opremljena celo z na dotik občutljivim zaslonom, ima potencial postati eden boljših vsestranskih gizmov, pravijo na Digital Trends.

5 komentarjev

Pregled multimedijskih predvajalnikov za GNU/Linux

Linuxorbit -

Na LinuxOrbit so naredili zanimivo primerjavo najnovejših multimedijskih predvajalnikov za Linux. Primerjali so večino trenutno dostopnih izdelkov, od Totema do VLCC, XMMS in Xmovie programov. Ker je tudi med bralci Slo-Techa precej zanimanja za Linux distribucije, bo tudi omenjeni članek verjetno zanimiv. Klik!

Dodatek: RPM pakete za večino v članku opisanih programov za zadnje distribucije RedHat Linuxa (7.2 ter 8.0) najdete na FreshRPMs.

6 komentarjev