»

Sandisk, Sony in Nikon predlagajo hitrejše, večje pomnilniške kartice

engadget - Najprej poravnajmo dolg za nazaj: pred približno dvema tednoma je CompactFlash Association (CFA) objavila specifikacije novega standarda CF 6.0 in nov logotip ob 15. obletnici obstoja. Novi standard ohranja združljivost s predhodniki, prinaša pa novosti ukaza Sanitize (popolno brisanje in povrnitev kartice v tovarniško sveže stanje), Trim (sprotno fizično brisanje logično izbrisanih podatkov za hitrejši zapis novih podatkov) in funkcijo Operating Temperature Range (kartica bo sama sporočilo temperaturno območje, v katerem lahko deluje) ter podporo prenosu podatkov s hitrostjo Ultra DMA Mode 7, to je 167 MB/s.

Proizvajalci pomnilniških kartic Sandisk, Sony in Nikon pa že gledajo v prihodnost. Ozko grlo trenutnih specifikacij je namreč podpora...

7 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

4-gigabajtna miniSD kartica

vir: Gizmodo
Gizmodo - Nekoč so tisti z obilnimi potrebami po kapaciteti v svoje fotoaparate in ostale naprave tiščali majhne trde diske, zakamuflirane v ohišja pomnilniških kartic, ki so bili tudi pasje dragi in občutljivi, a tehnološki razvoj je zmanjšal razloge za takšno početje. Današnje kartice so na voljo v najrazličnejših oblikah in kapacitetah, tako da se vsak mesec podre tudi kak rekord. Sandisk je recimo ravno predstavil mini SecureDigital kartico, na katero lahko spravimo kar 4 gigabajte podatkov, žal pa ni popolnoma kompatibilna s starimi izdelki istega formata. Prehod na večje kapacitete (do 32 GB) je namreč zahteval novo specifikacijo, ki so jo označili s številko 2.0, nove kartice pa brez posodobitve firmwara ne bodo delovale na starih napravah, so prepričani pri Gizmodu.

3 komentarji

B&O hi-tech škatlica za tablete

vir: Gizmodo
Gizmodo - Bralci Slo-Techa so v povprečju precej mladi oz. so v fazi življenja, ko jim zdravje (še) ne povzroča pretiranih problemov, a ob trenutnih trendih previdnost ni odveč. Sladkorna bolezen je zelo razširjena, tu je še kopica drugih modernih obolenj, pa tudi, če se vsemu izognejo, pravim geekom vedno preostane CTS. Počasi bomo morali vsi, tako kot danes dedki in babice, s sabo nositi majhna prenosna skladišča najrazličnejših tablet, na srečo pa je tehnologija tu, da nam pomaga.

Običajne plastične škatlice za shranjevanje tablet so preteklost, Bang & Olufsen je namreč predstavil napredno tehnološko igračko z enako funkcijo. Stvar je opremljena z LED diodo, ki sveti zeleno, če smo pridno papcali tabletke, sicer pa se spremeni v rumeno in rdečo, ima pa tudi Bluetooth, s pomočjo katerega lahko pošlje signal na PC ali...

10 komentarjev

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo poroča o zanimivi modifikaciji. Mladeniču, ki se skriva pod vzdevkom Natrium42, je uspelo svojo prenosno konzolo Nintendo DS predelati tako, da je uporabljala 40 gibibajtov velik trdi disk. Za začetek je uporabil napravico, ki se namesto diskete vstavi v DS in omogoča branje s CompactFlash kartice, nato pa je z nekaj dodatne strojne opreme na vse skupaj priključil majhen trdi disk. Po opravljeni modifikaciji se avtor samo še sprašuje, kako naj to kapaciteto izkoristi.

8 komentarjev

StorCard - 5GB disk

PC World - Kreditne kartice in kartice za telefone, ki jih nosite v svojih denarnicah so polne praznega. Tu je samo majhen odstotek uporabnega materiala, ki nosi podatke - namagnetena črta ali majhen čip. No, sedaj pa je podjetje StorCard izdelalo prenosljivi medij popolnoma enakih dimenzij (tudi sama debelina), na katerega lahko spravimo od 100MB do veličastnih 5GB podatkov. Sama kartica bo sestavljena iz miniaturnega vrtečega se diska v notranjosti ter magnetnega dela zunaj, za uporabo tudi v bankomatih in POS terminalih.

Kartice, ki bodo povsem normalno upogljive in bo vsaka po ca. $15, bo mogoče brati z StorReaderjev (cena: 100...

2 komentarja