»

Letos IDF krajši in skromnejši

CNet - Ko je vojska, je vojska za vse, so včasih dejali, in to velja tudi pri varčevanju. Intel letos ne bo le krčil proizvodnje in odpuščal zaposlenih, ampak bo zmanjšal še ostale nenujne izdatke, kamor sodi tudi IDF.

Intel Developer Forum je dvo- ali trodnevna prireditev, ki se običajno vsako leto zgodi trikrat. Aprila na Kitajskem, septembra v ZDA in oktobra na Tajvanu, v preteklosti pa so se ustavili tudi v drugih mestih. Zaradi finančne negotovosti so se sedaj odločili, da bo letošnji IDF v Pekingu trajal samo še en dan, medtem ko bo tajvanska različica odpadla v celoti. Poleg tega bo kitajski IDF izgledal letos bolj klavrno, saj bo obiskovalcev kar petkrat manj kot prejšnja leta, ocenjujejo. Ameriški del IDF-a se ne bo spreminjal. Intelov predstavnik za stike z javnostmi je ob tem povedal, da so bile reakcije razstavljavcev izrazito pozitivne, saj bodo tudi sami prihranili kakšen evro, dolar, jen ali juan. Prihodnje leto naj bi bilo spet vse po starem.

6 komentarjev

Matične plošče s podporo za Kentsfield

AnandTech - Intel sedaj že nekaj časa uporablja podnožje Socket 775, kar bi naj v teoriji pomenilo, da je možno sisteme s tem podnožjem enostavno nadgrajevati z novimi čipi, žal pa se je to dejstvo izkazalo za neresnično, ob izidu Conroe-ja je bilo na nekaterih matičnih ploščah možno nadgraditi BIOS, na mnogih pa procesor enostavno ni deloval in so bile potrebne ponovne izdaje. Pri AnandTechu se zavedajo, da bi znalo do podobnega problema priti tudi s prihajajočimi štirijedrnimi Kentsfield procesorji, zato so se pozanimali pri najbolj znanih proizvajalcih matičnih plošč ter spisali članek s seznamom izdelkov, ki bodo z Intel-ovim novim paradnim konjem kompatibilni. Veselo branje.

5 komentarjev

Jutri prvi testi Kentsfielda

Slo-Tech - Intelov štirijedrni procesor s kodnim imenom, ki ste ga prebrali že v naslovu, bo v začetku leta 2007 počasi prispel na police trgovin. Prvič je bil predstavljen na letošnjem Intel Developer Forumu, kjer je bilo med drugim povedano tudi, da bo sestavljen iz dveh Conroe jeder (to najbrž pomeni, da bo kompatibilen s trenutnimi matičnimi ploščami). Kakorkoli že -- THG je dobil v svoje laboratorije nekaj primerkov in jih pretestiral, trdijo na TG Daily, članek z rezultati pa bo objavljen jutri. Če načrtujete družinski izlet, ga raje odpovejte, saj bomo o zadevi gotovo poročali.

54 komentarjev

Informacije o Intel Kentsfield

VR - Zone - Iz Intel-a, ki se trenutno pripravlja na predstavitev Conroe procesorjev, so pricurljale nove informacije o prihajajočih štirijedrnih procesorjih s kodnim imenom Kentsfield. Po Informacijah objavljenih na VR-Zone naj bi dotični procesor imel dvakrat po 4 MB drugonivojskega predpomnilnika (v bistvu gre za dve Conroe jedri). Štirijedrniki bodo predvidoma predstavljeni v prvem četrtletju naslednjega leta in bodo predstavljali protiutež AMD-jevi K8L arhitekturi. Poleg tega Intel sodeluje z razvijalci računalniških iger pri izboljšanju izkoristka večjedrnih procesorjev v igrah.

Izvorna novica na VR-Zone.

9 komentarjev

OCZ podira rekorde s 1100W napajalcem

OCZ 1100W napajalec

Hardware Secrets - Poleg moči, ki jo lahko dovede k enotam v računalniku je rekordna zagotovo tudi dolžina. Napajalec je namreč sestavljen iz dveh 550W napajalcev, torej je dolg za približno dva običajna napajalca.



Če se sprašujete, kdo za vraga potrebuje toliko moči, niste edini. Tudi pri OCZju namreč ne vedo, kdo bi si želel to elektrarno (ali pa pečico, kakor vzamete) v svojem računalniku. Zanekrat je to le prototip, namenjen razkazovanju in vzdigovanju zanimanja pri potencialnih kupcih, končni model (če bo sploh obstajal in ne bo rešitev ostala v sedanjem stanju) pa bo verjetno še precej optimiziran (npr. boljši izkoristek, manjše dimenzije, boljše hlajenje, itd.).

Zgoraj sem omenil, da je...

14 komentarjev

Intel v boju proti kablom

Slo-Tech - Na Intel Developer Forumu, ki ravno poteka, je Intel med drugim najavil, da se skupaj s kopico drugih podjetij (Phillips, Texas Instruments, Microsoft, NEC) trudi z novo specifikacijo za brezžične USB naprave. Specifikacija se bo imenovala WHCI (Wireless Host Controller Interface) in bo po besedah Intela kompatibilna z Ultra-Wideband radio platformo, ki v podobne namene razvija WiMedia Alliance.

Tovrstni brezžični izdelki bi naj omogočali prenose s hitrostjo 110 Mbps na razdaljah do 10 metrov in 480 Mbps, če bo naprava od računalnika (ali druge naprave) oddaljena do tri metre. Intel predvideva, da bo omenjena tehnologija, ki naj bi prišla v uporabo leta 2006, popularizirala podporo za brezžično prenašanje multimedijskih datotek (streamanje) v najrazličnejših zabavno-elektronskih napravah. Za več informacij preberite celotno novico.

Si že predstavljam najrazličnejše pisane dizajne brezžičnih USB ključev

6 komentarjev

Prototip R420 na IDF

X-Bit Labs - Že dlje časa se na internetu špekulira o specifikacijah novega grafičnega procesorja R420, ki ga bo moč kupiti v drugi polovici letošnjega leta. Na IDF (Intel Developer Forum) je ATI te dni predstavil delujoč računalnik s prototipom R420, ki bo neposredno konkuriral nVidiini NV40. Kakšnih novih detajlov nam ATI ni razkril, dejali pa so, da naj bi bil R420 sposoben poganjati Colin McRae Rally 2004 s prek sto sličicami na sekundo, kar je dva do trikrat hitreje do današnjih kartic. Več o tem.

9 komentarjev

Tudi Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Dejstvo je, da DDR-II trka oziroma že kar razbija po vratih, in tu se ne gre več sprenevedati. Do podobnih zaključkov so prišli tudi pri Corsairju in obljubili, da bodo svoje module DDR-II predstavili na prihajajočem IDF (Intel Developer Forum) v San Franciscu. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da podjetje že proizvaja nove module, ki bodo po predstavitvi na prodaj pod oznako XMS2. Takrat lahko pričakujemo tudi prve teste. Začeli bodo z moduloma PC2-3200 (400 MHz) in PC2-4300 (533 MHz). O cenah še ni podatkov. Več o tem.

4 komentarji