»

Svetovna Wi-Fi prestolnica ostaja London

Slashdot - Slashdot poroča, da je svetovna prestolnica za brezžičen dostop do medmrežja še vedno London. Zadnja študija, ki jo je opravila RSA, je odkrila, da je v Londonu 12.276 dostopnih točk, kar za več kot 3000 presega njihovo število v New Yorku. Največjo rast so zabeležili v Parizu, kjer se je njihovo število pošesterilo, medtem ko je ta v Londonu znašala 72 %, v New Yorku pa le 45 %. Precej bolj žalosten je podatek o varnostni neosveščenosti skrbnikov, saj je v New Yorku 97 % vseh dostopnih točk v podjetjih zaščitenih, v Londonu pa le 80 %. Za primerjavo: domači uporabniki so v New Yorku svoje točke zakriptirali v 97 %, Londončani pa v 90 %.

4 komentarji

Wi-Fi zakon v Kaliforniji

The Register - V Švarcijevi zvezni državi na njegov podpis čaka nov zakon, v skladu s katerim bodo morali vsi proizvajalci brezžične opreme svoje izdelke označiti s posebnimi opozorili o varovanju podatkov. Nezavarovano Wi-Fi omrežje bi naj za uporabnika predstavljalo veliko grožnjo, saj se lahko vanj vključi vsak mimoidoči, ki je v dosegu brezžičnega signala. Čeprav se je tovrstno deljenje povezave na eni strani pokazalo kot zelo pozitivno in se je celo razvilo v moderno kulturo wardrivinga, so na drugi strani državniki očitno prepričani, da je uporabnike potrebno zaščititi pred kradljivci datotek. Opozorila, ki jih prinaša novi zakon, bodo lahko v obliki nalepk in napisov na škatli, lahko se bodo prikazovala med namestitvijo opreme, namesto njih pa bodo proizvajalci lahko vgradili tudi zaščito, ki bo privzeto vključena. Vsaj ena opozorilna nalepka bo morala biti postavljena tako, da jo bo kupec pred uporabo naprave moral odstraniti.

O novosti v Kaliforniji poroča The Register.

16 komentarjev

Tajno prisluškovanje NSA je nezakonito

ACLU - Zgodba glede domnevno nezakonitega prisluškovanja Američanom s strani NSA brez sodnih odredb (samo po ukazu predsednika) se je pričela razpletati.

Predvčerajšnjim je namreč zvezna sodnica iz Detroita Anna Diggs Taylor presodila, da je takšno početje protiustavno, saj nezakonito posega v pravico do zasebnosti in svobodo govora.

Sodni postopek je sprožila ameriška nevladna organizacija American Civil Liberties Union.

115 komentarjev

Podatki iz socialnih omrežij dostopni preko zakona US-PATRIOT

Slo-Tech - Na spletni strani Lousiana State University so objavili zanimivo zgodbo, ki kaže na nevarnosti pri uporabi blogov in programov za socialna omrežja.

Eden njihovih študentov je namreč na Facebook odprl uporabniški račun, kjer je objavljal različne prispevke in fotografije iz svojega "študentskega življenja".

Po končanem študiju se je želel zaposliti in preden je zaprosil za državno službo je podatke o sebi zaklenil samo za svoje prijatelje, saj ni želel, da se z vsebino neumnosti, ki jih je objavljal kot študent seznani tudi njegov potencialni delodajalec. Sledilo je vabilo na razgovor, tam pa šok - delodajalec je očitno poznal detajlno vsebino njegovega zaklenjenega profila. Potencialni kandidat za službo je najprej posumil, da je informacija pricurljala od kakšnjega njegovega "prijatelja", ki je imel dostop do zaklenjene vsebine. A izkazalo se je, da je njegov bodoči državni delodajalec do vsebine dostopil na podlagi Patriot Act-a.

Omenjeni študent je kasneje službo vseeno...

22 komentarjev

Applov spisek napak, Foxconn priznal kršenje delovne zakonodaje

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred meseci je imel nek uporabnik problem z Apple Computers Inc. napajalnim kablom magsafe. Pritožbo je na prošnjo proizvajalca umaknil. Sedaj se je pojavil enak problem pri drugem uporabniku: kabel se je vnel. V obeh primerih je šlo za MacBook Pro.


Če nadaljujemo, eden bolj banalnih problemov je nastal, ker so v tovarni, kjer MacBooki nastajajo, pozabili odstraniti zaščitno folijo, ki je preprečevala prost pretok zraka. Zaradi takšnih in podobnih primerov, so kupci Applovih napravic skupaj spravili stran appledefects.com, na kateri objavljajo do sedaj znane okvare. Spisek napak je seveda nekoliko daljši in zajema tako zatekle baterije, razbarvanje prenosnikov, prevroče...

28 komentarjev