»

100 milijonov prodanih iPod-ov

Daily Tech - Vsekakor najbolj popularen izdelek podjetja Apple, ki je sprožil po celem svetu, predvsem pa v ZDA, ogromen družbeni fenomen (na čase že precej zaskrbljujoč) je dosegel nov mejnik. Zabeležena je bila namreč prodaja 100-milijontega, s čemer se količina iPod-ov na planetu bliža težko predstavljivim številkam (Jerry Seinfeld bi najbrž rekel: We all get it, you've sold a lot!). S tem zavzema kar 75 odstotkov celotnega trga prenosnih glasbenih predvajalnikov, še nekaj statističnih podatkov o svetovni dominaciji zlobnih belih napravic lahko najdete v izvorni novici.

70 komentarjev

ZEN Vision W

vir: Neowin
Neowin - Navdušenci nad jabolčnimi proizvodi so nestrpno pričakovali predstavitev, ki se je odvila prejšnji teden, saj so krožile številne govorice o posodobitvi iPod-ov, do katere je potem res prišlo, žal pa ne v takšni meri, kot bi si želeli, saj nismo videli novega širokozaslonskega modela, temveč zgolj majhne popravke starih. A konkurenca ne počiva, eden boljših proizvajalcev MP3 predvajalnikov, Creative, je izdal ZEN Vision W, ki ponuja natanko to, kar se je pričakovalo od novih iPod-ov. Izdelek je opremljen s 4.3-palčnim widescreen zaslonom (od tu tudi naziv W), ki prekriva večino njegove površine, na voljo je v 30- in 60-gigabajtnih različici po ceni 300 in 400 dolarjev, v izvorni novici na Neowin pa obljubljajo celo, da nam gizmo ne bo grenil življenja z DRM-jem.

15 komentarjev

5 najbolj čudaških iPod ohišij

TechEBlog - S svojo neizmerno popularnostjo v ZDA je iPod povzročil tudi razvoj ogromnega trga pripomočkov za ta MP3 predvajalnik. Prodajalci ponujajo malo morje najrazličnejših dodatkov, med katerimi lahko najdete ohišja, torbice, zvočnike, zaščitne nalepke, dodatne slušalke, daljinske upravljalnike, FM oddajnike in še bi lahko našteval. Stvar je šla v nekaterih primerih predaleč, kar je povzročilo nastanek napol bizarnih produktov, kar je v svojem prispevku potrdil tudi TechEBlog -- naredili so namreč izbor najbolj čudnih ohišij za iPod-e in na seznamu se je znašlo marsikaj, od kosmatih do neprebojnih.

3 komentarji

Novosti iz Appla

MacRumors.com - Mnogi navdušenci nad pečkato strojno opremo že nestrpno čakajo naslednji torek, ko naj bi Apple v San Franciscu novinarjem predstavil nekaj novih izdelkov. Zaenkrat je največ govora o napravi za video streaming, šušlja pa se tudi o osvežitvi iPod-ov, razširitvi spletne trgovine iTunes (uvedba prodaje filmov) in posodobitvi linije procesorjev (uvedba Core 2 Duo). Mobilni telefon iPhone, ki ga vsi že dolgo pričakujejo, naj bi bil v zaključni fazi izdelave, a ga 12. septembra skoraj gotovo ne bomo videli (The Register poroča, da bo na voljo v začetku prihodnjega leta)

Na veliko presenečenje vseh pa se je ena od posodobitev zgodila že danes, prišlo je namreč do posodobitve iMac-ov. Ti bodo po novem opremljeni z Intelovimi čipi Core 2 Duo, izboljšav bodo deležni tudi vgrajeni LCD-ji, največja novost pa je model s 24-palčno diagonalo. Med drugim so bili nadgradenj deležni tudi najmanjši modeli - Mac Mini - v katerih bodo od danes naprej tiktakali samo še dvojedrni procesorji. Kot...

17 komentarjev

Google v upravnem odboru Apple Computers Inc.

Reuters - Na WWDC 2006 v San Franciscu je Steve Jobs povedal: "...kot veste, naši prijatelji na severu zapravijo preko 5 milijard na leto za raziskovanje in razvoj. A vseeno se zdi, da ne znajo nič drugega, kot kopirati Google in Apple..."

Zato ne čudi, da je bil Eric Schmidt, CEO v Googlu, v torek izvoljen kot osmi član upravnega odbora Apple Computers Inc. Za seboj ima pestro zgodovino v različnih tehnoloških podjetjih Silicijeve doline. Z enim skupnim imenovalcem: podjetja, ki so bila bitke z Microsoftom. Povezava med podjetjema Apple Computers Inc. in Google se je tako dodatno okrepila.

Zaradi te visoke povezave med podjetjema, analitki napovedujejo, da bosta skupno nastopili proti omenjenemu sovražniku.

Še posebno paranoični primerki pri tem napovedujejo celo novi "triumvirat": Apple, Intel in Google. :)

16 komentarjev

Apple predstavil Mac Pro

Mac Pro

Slo-Tech - Apple-ov prehod na Intelova srca je s predstavitvijo Mac Pro končan. V kateri koli konfiguraciji boste dobili par Woodcrestov (Xeon 5100 – 4 MB L2 in 1.33 GHz FSB), od 2, preko 2.66, do 3 GHz. Mac Pro z dvema 2.66 GHz Xeon 5100, z 1GB RAM-a, GeForcem 7300GT (256MB RAM) in 16x SuperDrive pogonom, bo denarnico stanjšal za 2.499 dolarjev. Na očitke, da gre še vedno za (pre)drage stroje, Jobs odvrača, da podobe Dell-ove postaje stanejo skoraj 1000 dolarjev več.



Najnovejša delovna postaja je na zunaj enaka kot prejšnja, G5. Ohišje se na zunaj ni spremenilo, novosti so...

126 komentarjev

Et tu Apple? OS X dnevno komunicira s Cupertinom

engadget - Prvi je samo enkrat klical domov ET. XP z aktiviranim WGA "telefonira" po enkrat na dan. Applov OS X z zadnjo nadgradnjo 10.4.7 klicari po 3x na dan. To se zgodi prav tako brez lastnikove privolitve, kar je odkrill Daniel Jakult na svojem blogu. To mu je uspelo s programom Little Snitch.

Dashboard Advisory, kot ga Apple poimenuje, naj bi preverjal pravilne verzije "widget"-ov na OS-u in ne dostop do osebnih podatkov.

Verjetno zato, ker to stori iTunes in verjetno tudi dotMacTranslator.

29 komentarjev

Mac x86 - še ne tako kmalu?

MacRumors.com - Apple je prejšnji teden s podjetjem Freescale podpisal pogodbo za dobavo njihovih PPC procesorjev do konca leta 2008.

Omenjena pogodba se ne sklada s prejšnjimi obljubami, v katerih so navajali, da bodo do konca leta 2007 celoten prodajni program prestavili na x86 platformo z Intelovimi procesorji, vsekakor pa je možno, da si Apple želi samo zagotoviti rezervne dele za kritje garancije starejših modelov.

Dokler čakamo na uradno izjavo o dogodku, lahko več podrobnosti izveste iz izvorne novice.

2 komentarja