»

GeForceFX 5200 in 5600

vir: 3DGPU
Slo-Tech - V zadnjih nekaj dneh so nVidiine grafične kartice iz serije FX postale ena izmed najbolj vročih tem o strojni opremi. Videli smo že kar nekaj testov ter člankov, pogum pa so zbrali tudi na 3DGpu in spisali dva ločena testa "cenejših" grafikulj te serije. GeForceFX 5600 je hitrejši in temu primerno tudi dražji od GeForceFX 5200, ki naj bi spadal v "nižji" cenovni razred. Če se vam zdita testa preobsežna in nebi radi izgubljali časa pa si lahko ogledate kratek predogled obeh kartic.

5 komentarjev

Test Detonatorjev XP 21.81

Overclockers Australia - Najnovejši XP Detonatorji so trenutno ena izmed najbolj vročih tem na internetu, saj naj bi po navedbah Nvidie prinesli kar občutno povečanje zmogljivosti vaših Nvidia grafičnih kartic (tukaj je mišljen predvsem GeForce 3), ki bo le-tem prišla še kako prav v boju z ATI-jevim mišičnjakom Radeonom 2, ki je v beta verziji in z zelo osnovnimi gonilniki pokazal kar obetavne rezultate in se ga Nvidia zato boji kot hudič križa. Kako pa se Detonatorji XP 21.81 obnesejo v praksi, pa so se prepričali na Aus3D, kjer so opravili primerjavo na malce bolj zmogljivem sistemu (Athlon 1,4 GHz in GeForce 2 GTS) in malce manj zmogljivem sistemu (Pentium III 550 MHz). In kako se stvar obnese v praksi? Hja, obstajajo nihanja, vendar pa se v povprečju verzija 21.81 obnese bolje, kot starejše, še posebej pa blesti na operacijskem sistemu WinXP, kar daje vedeti, da znajo WinXP bolje izkoristiti strojno opremo, kot pa stari Winodwsi 9x. ...

1 komentar

"Test" Athlona 4

Slo-Tech - AnandTechovci ne morejo iz svoje kože in tako so včeraj objavili "test" Athlona 4 oziroma Palomina. Seveda ne gre za pravi test z benchmarki in raznimi testi, temveč informativen članek o tehnologijah in posebnostih, ki jih ta procesor prinaša. V članku so se razpisali tudi o AMDjevih prihodnjih načrtih za druge procesorje, ter izdali nekaj zanimivih podrobnosti o kompatibilnosti novih generacij Athlonov (Thoroughbred, Barton...) s trenutnimi SocketA ploščami. Članek je tako precej zanimivo branje, še posebej glede na to, da je Athlon 4 trenutno ena izmed bolj vroče ogovarjanih računalniških stvarc. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev

Računalniške neumnosti

Tech Extreme - Za vse potrebne smeha: tukaj si lahko preberete, kaj vse se ti lahko zgodi, če imaš opravka z ljudmi, ki vedo 'bolj malo' o računalnikih...smeha polna skleda.

Dodatek from luni: Na našem Forumu že nekaj časa poteka podobna debata, v kateri uporabniki delijo svoje izkušnje z računalniško manj izobraženimi. Moram priznati, da je nekaj anekdot prav posrečenih... Tukaj!

0 komentarjev

Daljinec za računalnik

Jaz - Hehe, da smo računalničarji lena sorta itak vedo vsi, toda zato še ni potrebno podpirati naše lenobe. Toda ravno to so naredili pri podjetju Just Cooler, ko so naredili daljinec za prižiganje, ugašanje in resetiranje računala. Tako lahko računalnik prižgete kar iz postelje (če imate radijsko tipkovnico in miško je kombinacija popolna) ali takoj, ko pridete v sobo. Sploh se vam ni treba pripogibati ali sklanjati čez ogromno šatuljo in iskati tisti ubogi reset gumbčič. Fenomenalno! No, več informacij o zadevici in test, pa lahko preberete na Dan's Data! Thnx, Lukančič.

3 komentarji

Novi Nvidiini Linux gonilniki

Evil 3D - Pred nekaj dnevi je Nvidia izdala dolgo pričakovano novo beta različico svojih gonilnikov za Linux operacijske sisteme. Na papirju so gonilniki vsekakor vredni nadgradnje, saj prinašajo TwinView podporo za MXe, dodatno SMP podporo, odpravljajo težave z VIA čipovji in tako naprej. Toda ali je res tako? V tem članku na Evil3D si lahko preberete, kako se gonilniki obnesejo v igrah. Na žalost moram povedati, da se obnesejo precej slabše, kot predhodnik, toda zato so boljši v 2D grafiki ter bolj stabilni. Očitno bo potrebno ustvariti določene kompromise...

0 komentarjev

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev