»

Resničnost: Igre

Slo-Tech - Že čez slabe pol ure bo na sporedu TV Slovenija 1 Resnična Resničnost!

Tokrat bodo na tapeti spet računalniške igre.
Tapeto bomo prilepili s poročilom z Games Conventiona v Leipzigu in reportažo z WCG Slovenija 2007.
Sergej bo razlagal o konzolah, pa ne tistih za police, Kaja bo predstavila nekaj strani na katerih lahko ugotovite kaj boste čakali naslednje leto, naprimer tako kot Wii Fit, ki bo tudi dobil svojih nekaj minut.

Vse to in še več že čez minute v Resnični Resničnosti.
Za tiste, ki to berete po sedmi uri, bo ponovitev skoraj dve uri čez polnoč (1:50), kot vedno pa bo na portalu RTV slovenija v kratkem na voljo tudi posnetek oddaje.

33 komentarjev

Resničnost: Pisarniški programi

Slo-Tech - V torek (danes) vas ob 18.05 vabimo pred male ekrane na prvi program TV Slovenija, kjer bo na sporedu Resnična resničnost, oddaja o digitalnem življenjskem slogu.

Govorili bomo o troboju pisarniških atletov. Prvaka Microsoft Office izzivata OpenOffice in Googlova spletna ponudba. Kdo je hitrejši, boljši, lepši, popolnejši, cenejši, enostavnejši, bolj hroščat, požrešnejši? V resničnosti!

Sergej pa bo v strojnem kotičku predstavil multifunkcijske naprave, manjkale pa ne bodo niti igre!

Ob 18.05 se vidimo na prvem kanalu TV Slovenija!

24 komentarjev

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Resnična resničnost v pametnem domu

Slo-Tech - V torek vas ob 18.05 vabimo na prvi program TV Slovenija, kjer bo spet na sporedu Resnična resničnost, edina slovenska računalniška TV oddaja.

Tokrat se bomo posvetili domovanjem, pametnim domovanjem. Energetika hiš je vse pametnejša in s prilagajanjem našim navadam in boljšim krmiljenjem bo postala manj potratna z energijo. Na drugi strani pa naj bi vso prihranjeno energijo in še več s pridom potrošile multimedijske naprave. Od glasovnega krmiljenja hiše do zaslonov v kopalniških ogledalih kakršna smo posneli na nedavnem CeBitu, največjem računalniškem sejmu na svetu.

Sergej pa si je pogledal kako smo v preteklosti gledali na prihodnost. Vabljeni k ogledu, v torek ob 18.05 na prvem programu

Na sliki: ultrasonična banja...

5 komentarjev

Resničnost, glasba v času interneta

Slo-Tech - Danes (torek) vas ob 18.05 vabimo pred male ekrane, kjer bo zopet na sporedu Resnična resničnost, zaenkrat še vedno edina računalniška TV oddaja na sončni strani alp.

Tokrat bomo govorili o glasbi v času interneta. O tem kako se le ta spreminja smo se pogovarjali z Nikolo Sekulovičem znanim glasbenikom (Demolition group, Laibach,...), ki je tudi svetovalec Dallas records.

Pogledali smo si kako se je računalnik naselil v glasbeni studio in kako se je studio skrčil v računalnik, pa o glasbilih, ki vsa po vrsti znajo jezik MIDI in o spletnih forumih za glasbenike. Intervjujali smo tudi člana benda The stroj in polovico dueta Random Logic.

Nenagradno vprašanje pa je kateri internetno-glasbeni fenomen bo oponašal Gašper na začetku oddaje. :) Danes ob 18.05 na prvem programu TVS.

Ah, da ne pozabimo... imamo tudi novo voditeljico rubrike Internet!

22 komentarjev

Resničnost: Internetni kriminal

Slo-Tech - V torek (=danes) vas ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija pričakuje Resnična resničnost. V oddaji se bomo ukvrajali z raznimi oblikami internetnega kriminala.

Nekdo vam bi rad prodal viagro, drugi bi vas rad opozoril na odlične delnice na borzi, tretji pa ponuja milijone za majhno pomoč pri prenosu denarja. Skupno vsem je, da vam pridno polnijo poštne nabiralnike. Pogledali si bomo kako te prevare delujejo in zakaj morda ni najpametneje kupovati modrih tabletk preko interneta.

Pa še o modernem ribarjanju, o težavah pri lovljenju tovrstnih zlikavcev in o bonsai mačkah se bomo pogovarjali z dr. Matejem Kovačičem, ki je o vsem tem (razen o bonsai mačkah) napisal...

52 komentarjev

Resničnost 130.: Windows Vista

Slo-Tech - Danes, 17.35 na drugem programu TV Slovenija vabimo k ogledu že 130. oddaje Resnična resničnost. Tokrat bomo hvalili in grajali Visto in na sploh poskušali razumeti kakšne dobrote in pasti prinaša? Koliko in za koga bo lepša? Kako se postavlja ob bok jabolčnikom in ubuntovcem? Bo poudarek na varnosti ali na zagotavljanju strožjega DRM?

Sergej bo povedal koliko pujskov bomo morali razbiti, da bi bil naš razgled karseda blagohoten, v studiju pa nam bo z razlagami pomagal Matjaž Ladava, svetovalec pri Microsoft Slovenija. Na koncu nas bo razveselil še Gašper z nasvetom kako najceneje in predvsem že danes do viste.

Resnična resničnost, prvi neinteraktivni resničnostni...

44 komentarjev

Resnična resničnost, 128.

Slo-Tech - Štirinajst dni je naokoli in Resnična resničnost zopet prihaja na male ekrane. Danes ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija!

Zaslišali bomo mariborsko ekipo študentov, ki se je na zaključku tekmovanja ImagineCup v Indiji uvrstila med 12 najboljših. Z njihovo rešitvijo Sparco.net računalnik postane pripomoček za rehabilitacijo in rekreacijo. Da pa bi se razgibali tudi resničniki, smo si pripravili tekmovanje v strojnem plesu - vse zgolj za užitek gledalcev seveda (mmg. stvar je zasvojljiva :).

Za tiste, ki na gibanje dajo bore malo, pa smo odšli na znanstveno konferenco o semantičnih tehnologijah, ki je potekala v Črni gori. Prihaja sematični splet. Edini problem...

15 komentarjev

Resnična resničnost 127: Svet zabave

Slo-Tech - Poletje je mimo in zopet je na malih ekranih Resnična resničnost. Tokrat se bomo podali v svet zabave, iger in podobnih drobnarij. Danes ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Bili smo na sejmu Games Convention v Leipzigu (največjem igričarskem v evropi) in preizkusili kako zabaven bo Wii v resnici. V studiu pa bomo gostili Aleksandra Hropota, nekaterim bolj znanega kot Quattro, da pove kaj se pravzaprav dogaja na igričarski sceni. Seveda ne bo manjkalo niti poročilo z NESTa.

Sergej bo poškilil med volane in paličice veselja, ogledali pa smo si tudi nekaj najbolj zanimivih social networking strani iz domovine in tujine.

39 komentarjev

Resnična resničnost, 117.

Slo-Tech - Ker nimamo čisto nobenega mačka po novem letu, bomo kratki, telegrafsko. STOP. Resnična resničnost danes (torek) 18.05, prvi program TV Slovenija. STOP. Zdaj dvakrat mesečno STOP.

Vsebina. STOP. Igričarski klani - so igre lahko šport? STOP. Nova zvrst animacij - Machinima. STOP. Sony Playstation Portable STOP. Kgeography STOP. Virusi, ki govorijo STOP. Honda Asimo - dvonožni robot, ki teče STOP. Sonyev DRM/rootkit harakiri STOP. Ponovitev deset čez polnoč. STOP.

59 komentarjev

Sneeeeeeeeeeeeeži!

Jaz - Hehe, morate priznati da je s snegom vse drgače. Nekako še res dobiš tisti posebni praznični občutek, čeprav je že vse mimo. Po pravici povedano sem mislil, da sneg sploh ne pogrešam, toda občutek ob pogledu skozi okno danes zjutraj me je zelo presenetil. I love sneg!

Aja, ker sem ravno tako dobre volje vam izdam, da vas danes proti večeru čaka eno lepo presenečenje. Če se bo Primož zmigal, seveda.

10 komentarjev