» »

Resnična resničnost v pametnem domu

Resnična resničnost v pametnem domu

Slo-Tech - V torek vas ob 18.05 vabimo na prvi program TV Slovenija, kjer bo spet na sporedu Resnična resničnost, edina slovenska računalniška TV oddaja.

Tokrat se bomo posvetili domovanjem, pametnim domovanjem. Energetika hiš je vse pametnejša in s prilagajanjem našim navadam in boljšim krmiljenjem bo postala manj potratna z energijo. Na drugi strani pa naj bi vso prihranjeno energijo in še več s pridom potrošile multimedijske naprave. Od glasovnega krmiljenja hiše do zaslonov v kopalniških ogledalih kakršna smo posneli na nedavnem CeBitu, največjem računalniškem sejmu na svetu.

Sergej pa si je pogledal kako smo v preteklosti gledali na prihodnost. Vabljeni k ogledu, v torek ob 18.05 na prvem programu

Na sliki: ultrasonična banja kakršno so si predstavljali v 70ih letih.

5 komentarjev

Fr33man ::

Tokrat je bla pa res 1A oddaja. Vse čestitke:D

roli ::

Dobra oddaja!

Seveda bi mene stvar zanimala še bolj natančno.Rad bi nekaj,da bi ob pritisku na gumb/izgovorjeni besedi stvar prižgala zvočnike,projektor,ugasnila luči in zagnala program na računalniku.Seveda za prižig projektorja in zvočnikov naenkrat bi lahko skrbel logitech harmony.Ampak ugašanje luči bi bilo zaželeno.

Osebno mi je z programom e-speaking uspelo narediti to,da je ob moji besedi Media portal sam računalnik zagnal Media Portal.

Torej takole:
Jaz: Media portal
rač: starting media portal (problem pri tem je,da stvar uporablja microsoft sam sintetizator govora,ki zmeni malo hecno)
rač: Zažene program

To je super doklen ne ugotoviš,da je dobro imeti mikrofon blizu ust.Moral bi najti kje kaki brezžični/BT mikrofon,ki ga pripneš na obleko in ni moteč.S tem bi bil vsaj en korak bližje uresničitvi dokaj pametne sobe.Seveda bi rabil še nekaj kar bi poslalo IR signal projektorju in zvočnikom.To najbrž ne bi bil problem narediti za kakega elektrotehnika.
http://www.r00li.com

BigWhale ::

Computer lights.

;>

minmax ::

rolih: potem se pa lahko že počutiš tako kot v bigbrotherju, kjer morajo tudi nosit mikrofone :)

bMozart ::

Zamisel za oddajo super, sama oddaja bi lahko bila bolša. Nevem ali sem preslišu, ampak niso omenil niti enga od pametnih sesalcev, pa še veliko drugih podobnih malenkost je mankalo.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resničnost: Pisarniški programi

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
243748 (2394) Kilgore T
»

Resničnost, glasba v času interneta

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
223395 (2479) Tero
»

Resničnost: Internetni kriminal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RTV Slo
528563 (5825) roli
»

Resnična resničnost: Internet sem, internet tja

Oddelek: Novice / RTV Slo
143788 (3024) asgard2.0
»

Resnična resničnost 120. - nova podoba

Oddelek: Novice / RTV Slo
484496 (2801) CaqKa

Več podobnih tem