»

Apple kani zgraditi nov, futuristični campus

Dobri rezultati poslovanja jim omočajo najem najboljših arhitektov in notranjih oblikovalcev. Stavba bo v skladu z okolico imela le 4 nadstropja, vse steklene površine bodo ukrvljene, okoli nje pa bo zasajenih skoraj 6000 dreves.

vir: Guardian
Guardian - G. Jobs se je dan po uvodnem keynote-u konference WWDC osebno oglasil na seji mestnega sveta v Cupertinu in predstavil načrte za izgradnjo novih delovnih prostorov ("campusa"). Mestni svet mora zdaj načrte pregledati in odobriti, kar sodeč po navdušenju na seji ne bo predstavljalo hujših problemov. Nova futuristična stavba naj bi bila končana v štirih letih, v njej pa bo delalo od 12 do 13 tisoč zaposlenih. .

V krajšem govoru je Jobs orisal tako zdajšnje stanje kot načrte za prihodnost. V obstoječi stavbi dela 2800 od skupno 9 tisoč zaposlenih, ostali pa so nastanjeni v najetih stavbah v bližnji okolici, kar naj ne bi bilo najbolj optimalno. Zato so v bližini campusa pokupili večje zemljišče, kjer so zdaj v glavnem parkirni prostori, ter zarisali načrte....

41 komentarjev

Skupina okrog Intela investira 3,5 milijarde dolarjev v razvoj

The Wall Street Journal - Intel ugotavlja, da bi ameriški tehnološki sektor potreboval nekoliko finančne vzpodbude, da bi ponovno postal konkurenčnejši in uspešnejši na globalnem trgu. V ta namen pripravljajo zavezništvo s 24 skladi tveganega kapitala, ki bo v to branžo investiralo 3,5 milijarde dolarjev v prihodnjih dveh letih, je včeraj v Washingtonu napovedal Intelov izvršni direktor Paul Otellini. Skupina se bo imenovala Invest in America Alliance in želi s svojim doprinosom dopolniti državne in zvezne investicije. Spomnimo, da je Intel lani napovedal investicijo v višini 7 milijard dolarjev v posodobitve svojih proizvodnih obratov v ZDA.

Glavnino sredstev bodo namenili podjetjem, ki se bavijo z informacijsko tehnologijo, čisto tehnologijo in biotehnologijo, med njimi tudi podjetjem iz inkubatorja (start-ups). To pa ne pomeni, da bodo brez ostali na ostalih področjih, saj kanijo podpreti tudi molekularno diagnostiko, bioinformatiko, razvoj električnega vozila in brezžično infrastrukturo.

Dobrodošel...

7 komentarjev

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Masovna odpuščanja v Intelu

Digital Trends - O morebitnih odpuščanjih hardverskega giganta smo poročali že v nedeljo, včeraj pa je zgodba dobila uraden epilog. Intel je napovedal, da bo v prihodnosti odpustil 10.500 delavcev, kar je približno 10% vseh zaposlenih. Drastična poteza naj bi bila del prestrukturiranja, ki ga nameravajo opraviti, da bi optimizirali delovanje podjetja in ponovno pridobili tržni delež, ki jim ga je v preteklih letih odvzel AMD. Letos bo največ odpuščanj v marketingu, managementu in med IT osebjem, do leta 2008 pa naj bi Intel s svojim načrtom prihranil 6 milijard dolarjev. Več podrobnih informacij lahko najdete v izvorni novici na Digital Trends ali v Intelovi uradni izjavi za tisk.

15 komentarjev

Odpuščanja v Intelu

Hartware.net - V skladu z v aprilu najavljenim Intelovim prestrukturiranjem bo Intel v kratkem odpustil približno tisoč zaposlenih, je najavil Intelov direktor Paul Otellini. Zanimivo je, da bodo v skladu z reklom Riba smrdi pri glavi, za začetek odpustili tisoč menedžerjev, zaradi katerih je bilo "sprejemanje odločitev počasno in neučinkovito".

S tem ukrepom nameravajo znižati stroške, izboljšati hierarhijo in pospešiti komunikacijo v podjetju, je dejal Intelov predstavnik za stike z javnostjo Chuck Malloy, natančnih številk pa še ni želel razkriti, saj čaka do naslednje srede, ko bodo obelodanili poslovne rezultate zadnjega četrtletja. Otellini še dodaja, da je v zadnjih petih letih delež mendežerjev rastel hitreje kot število vseh ostalih delavcev skupaj. Prizadete so o položaju obvestili včeraj in danes, dobili pa bodo odpravnine v vrednosti najmanj treh plač.

14 komentarjev

Intelovo prestrukturiranje

Slo-Tech - Vse večje strani poročajo o Intelovem prestrukturiranju, ki ga zaradi slabih poslovnih rezultatov lahko pričakujemo v kratkem. Intelov generalni direktor Paul Otellini je namreč dejal, da bodo v naslednjih devetdesetih dneh opravili temeljito analizo podjetja, na podlagi katere bodo sprejeli nekatere radikalne odločitve. Cilj je znižanje stroškov za milijardo dolarjev.

Najbolj problematična odseka sta trenutno Intelova NOR Flash enota, ki je pridelala celo 108 milijonov dolarjev izgube v prvem kvartalu, in strežniški trg, kjer jim AMD odžira vedno večji tržni delež. Otellini je omenil tudi odpuščanja, a točnih številk, koliko delavcev izmed vseh 100.000 zaposlenih utegne izgubiti delo, ni navedel. Intel pričakuje, da bo slabše poslovanje nadoknadil v tretjem četrtletju z novimi procesorji za namizni (Conroe), prenosniški (Merom) in strežniški (Woodcrest) trg.

Nemški Hartware ter angleška The Register in EETimes.

17 komentarjev

Odpuščanja tudi v Kingstonu

The Register - Računalniški recesiji še ni videti konca in očitno postaja, da ne bo prizanesla nobenemu podjetju. Tokrat je na vrsti Kingston, kjer prav zdaj 120 delavcev trepeta za svoja delovna mesta. Težave so se pojavile, ko je podjetje Tiscali UK preklicalo svojo večmilijonsko pogodbo z njimi. Štirideset delavcev naj bi bilo tako ob službo neposredno zaradi te pogodbe, preostali pa naj bi delovna mesta izgubili zaradi slabih finančnih rezultatov Kingstona. Klik!

0 komentarjev

Transmeta v rdečih.

Vnunet - Se mi zdi, da sem zadnjič jamral o "primanjkljaju odpuščanj"; ne kliči hudiča, pravijo. Transmeta, procesorje razvijajoče in izdelujoče podjetje, najbolj znano po enem svojih ustanoviteljev, Linusu Torvaldsu, je namreč v preteklem četrtletju pridelalo celih $7.5 MIO prihodkov, s katerimi so ustvarili $25.2 MIO izgube (v enakem obdobju lani $10.5 MIO prihodkov ter $17.8 MIO izgube). Podjetje bo vsled tega odpustilo 200 zaposlenih, kar pa predstavlja kar 40 % vseh zaposlenih, polega tega pa opustilo delo na procesorju TM6000 ter se osredotočilo na TM5800; obisk črnih številk pa pričakujejo leta 2003... Klik!

2 komentarja

3Com ima težave

Electic Tech - 3Com je podjetje, ki ga večina uporabnikov pozna po odličnih, a v primerjavi s konkurenco zelo dragih mrežnih karticah in modemih (USRobotics). Zadnje čase je podjetje zašlo v krizo, saj potrebuje denar. Zato podjetje prodaja dele podjetja. Dokaz, da nekaj ni prav je tudi dejstvo, da so pred kratkim odpustili 3000 zaposlenih, kar pomeni 30 % zaposlenih v podjetju. Več tukaj.

6 komentarjev