»

Razvijalci iger so dobili dodatne informacije o izpadu PSN

vir: CNet
CNet - Sony je še vedno skop s podrobnostmi o izpadu PSN, v nedavnem sporočilu za razvijalce iger za PlayStation pa so bolj ali manj ponovili že znane stvari, ki so jih zapisali na svoj blog oz. poslali uporabnikom PlayStation Network. Vseeno je v sporočilo za razvijalce prišlo nekaj dodatnih podrobnosti. Tako smo zahvaljujoč pobegu sporočila v javnost izvedeli, da se je napad na strežnike zgodil med 17. in 19. aprilom. Sprva so skrbniki omrežja zaradi neobičajnihm aktivnosti na omrežju domnevali, da so ogroženi le štirje strežniki, a so nato kmalu dognali, da napad obsega deset strežnikov. To je bil tudi trenutek, ko so se odločili za izklop PSN s spleta. Sicer za sam napad niso vedeli dokler se ni nekaj strežnikov samodejno ponovno...

38 komentarjev

Dreamspark tudi v Sloveniji

Kodirnica - Microsoft sedaj poleg programov MSDNAA in Express različic programerskih orodij vsem slovenskim študentom ponuja licenčno programsko opremo (Windows Server, Visual Studio, Expression Studio, SQL Server, XNA Game Studio) in paket izobraževanja. Vse, kar si morate priskrbeti za dostop, je mednarodna ISIC kartica.

Več si lahko preberete na: http://www.msblogs.si/post/DreamSpark-t... in http://www.dreamspark.com.

12 komentarjev

Slab dan za goljufivce

Slo-Tech - Po poročanju evropske spletne strani Crossfire 3.0 - A gaming community, je njihov administrator izvedel precej zanimivo akcijo. Potem, ko mu je uspelo postati admin na spletni strani NetCoders, ki se med drugim lahko pohvali s prodajo programskih pripomočkov za goljufanje v večigralskih prvoosebnih streljaških igrah ( aimbot, wallhack), so z njegovo pomočjo uspeli razkriti nekaj deset osebkov, ki so uporabljali omenjene pripomočke. Osemnajstletnik se je namreč dokopal do celotnega arhiva spletne strani, ki vsebuje uporabniška imena, e-poštne naslove, logirane IP naslove ter tudi ključe, ki jih uporablja Punk Buster zaščita.

Precej je zavrelo med igralci še vedno precej igrane igre Wolfenstein: Enemy Territory, ki so bučno pozdravili razkritje nekaterih soigralcev, med njimi tudi nekaj zvenečih imen. Oglasil se je tudi Clanbase, ki prav tako napoveduje čistko med njihovimi registriranimi igralci.

Spletna stran NetCoders je sicer trenutno nedosegljiva, ampak njeni...

20 komentarjev

HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra

vir: Kotaku
Kotaku - Kotaku poroča, da bo Microsoft jutri najavil izid že dolgo obljubljanega HD-DVD predvajalnika za svojo najnovejšo konzolo. Naprava bi se predvidoma naj prikazala na trgovskih policah 22. novembra letos (najverjetneje kar povsod, čeprav uradnih podatkov ni), zanjo pa bo na Japonskem treba odšteti 19800 jenov (168 dolarjev). Kako bo s cenami drugod, zaenkrat ni znano, izvorna novica pa pravi, da bo dodatek podpiral HD ločljivost 1080p in bo kompatibilen z Windows Media Center. Več informacij vam bomo posredovali po uradni izjavi.

4 komentarji

Najboljših 5 iger v zgodovini

Slo-Tech - Ocene iger so precej subjektivna stvar, predvsem zato, ker so deloma odvisne tudi od trenutno razpoložljive računalniške tehnologije in jih zato ni možno enostavno primerjati, če so različno stare. Fantje na Trusted Reviews se tega zavedajo in ne mislijo, da so vsevedni, a so kljub temu izdelali seznam iz naslova novice. Gre za obsežen članek, v katerega so vključene najrazličnejše igričarske platforme, izbor petih najboljših iger je naredilo pet različnih opisovalcev, svoje odločitve pa so tudi obsežno argumentirali. Posebej tisti, ki ste mlajši (tako kot jaz) in ste zamudili veliko legendarnih iger, obvezno preberite prispevek.

67 komentarjev

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

DigiTimes - Po Tajvanu se šušlja, da Microsoft zbija cene dobaviteljem sestavnih komponent za XboX360. Vse zaradi prihajajočega Sony PS3-ja, ki bo z 20 GB stal 499 in s 60 GB 599 dolarjev (obe verziji bosta opremljeni tudi z Blu-ray enoto). Za PS3 trenutno celo napovedujejo, da bo imel boljšo startno pozicijo, kot jo je imel Xbox360. Microsoft bi tako rad ponudil Xbox360 Pro, z zunanjim trdim diskom, za dosedanjo ceno 399 dolarjev. Tako naj bi sama konzola postala za 100 dolarjev cenejša.

Cenovna vojna bo za oba velikana še dolga. Sony je že začel "krvaveti", a mu gre v celoti še dobro. Microsoft se po drugi strani pripravlja tudi na dolgo vojno z dvema velikima Appleovima i-jema: iPod in iTunes. Obe trgovski vojni se tudi srečujeta: Zune naj bi bil povezljiv tudi z Xboxom360.

12 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

golem.de - S pomočjo spremenjene nadgradnje za DVD pogon Toshiba/Sammsung TS-H943, je možno poganjati kopirane igre (za Hitachi/LG pogone obstaja druga zakrpa). Zadevo je skupaj spravil Commodore4Eva, ki je hkrati spravil skupaj podobno stvar za prejšnjo generacijo Xbox-ov, za katere je MOD čip tako postal "odvečen".

Poseg ne onesposobi zaščitnega sistema Xbox360 in zato igranje iger ostalih regij še ni možno, tudi uporaba Xbox Live je vprašljiva. Velika ovira je tudi dejstvo, da morate DVD pogon nadgraditi preko PC-ja, kar pomeni delno raztelešenje Xboxa360 in posledično izgubo garancije.

In nenazadnje Microsoft lahko vrne udarec, preko Xbox Live ali z novimi igrami, ki bodo preverile integriteto pogona, oziroma popravila firmware v prvotno, ali še kompleksnejšo stanje.

30 komentarjev

Longhorn Razvijalska mreža

Microsoft - Microsoft je pred kratkim odprl novo poglavje v knjigi Razvijalskega omrežja MSDN (Microsoft Developer Network) - Longhorn Developer Center (LHDC). Zadeva je razdeljena na štiri podpoglavja: splošne informacije o Longhornu; stran za razvijalce gonilnikov in programja; neke vrste forum za vprašanja, odgovore in predloge ter še razna testna ali že razvita orodja in podobno. LHDC.

Dodatek 18.40: Na CNET so opravili intervju z Billom Gatesom v katerem se tudi sprašujejo, če ni naložba samo kockanje. Predlagam, da si intervju preberete, čeprav se vam bo morda zdelo, da Bill govori veliko a nič ne pove - mislim da boste lahko izluščili bistvo.

12 komentarjev