»

Prvi preizkus PS3ja

Slo-Tech - Konec prejšnjega tedna so pisci revije PSM3 od Sonyja dobili (za par ur) v roke testni Playstation 3. Preizkusili so Motorstorm in Resistance: fall of man.



Objavili so filmček vklopa konzole in zagona Motorstorma, ki pa so ga na Sonyjevo željo kmalu umaknili. Na srečo se ga da še zmeraj najti na Video googlu in Youtubeu.

In kaj so ugotovili pri PSM3? Da je PS3 zelo tih, težek, se hitro vžge, se sveti kot ogledalo, ima (črno) prosojno ohišje, da je joypad zelo lahek in da je sistem za zaznavanje nagiba zelo odziven. Nasploh so bili zelo navdušeni...

V komentarjih pod novico se je pojavilo ogromno vprašanj, na katera so pisci naslednji dan večinoma odgovorili. Še zmeraj pa ostaja...

14 komentarjev

Načrti za PS3 FCC-ju

Daily Tech - Sony je oddal podatke o svoji prihajajoči konzoli ameriški zvezni komisiji za komunikacije ( FCC), ki bo preverila, ali je izdelek v skladu z vsemi pravili, posebno kar se tiče Wi-Fi podpore. Dogodek je pomemben zato, ker dokazuje, da je PlayStation 3 že dokončan in poslan v proizvodnjo ta mesec, če sklepamo po nalepkah, ki se bodo nahajale na spodnji strani konzole in so bile predložene FCC-ju. Zanimivo je tudi, da se konzola proizvaja v dveh različnih tovarnah (na Kitajskem in na Japonskem), kar je bilo sprva, ko je Sony načrtoval veliko število primerkov, smiselno ravnanje oz. enostavno delitev proizvodnje za zadovoljitev potreb. Sedaj pa, ko je zaradi težavne izdelave Cell procesorjev napovedano število upadlo na pol milijona, je tovrstno...

5 komentarjev

Playstation novosti

vir: QJ.NET
Fresh News - Prva novica s področja Sonyjevih konzol je (vsaj za uporabnike, če ne za japonskega giganta) dokaj vzpodbudna. Nadebudnim domačim programerjem je uspelo najti varnostno luknjo v novejših različicah firmwara za PSP (vključno z najnovejšim -- 2.80), s pomočjo katere je moč na napravi neomejeno poganjati doma spisano programsko opremo, pa tudi početi bolj cvetoče stvari, o katerih ponavadi ne govorimo. Do sedaj so je bilo za takšno ravnanje potrebno uporabljati zastarel firmware, saj v novejših ni bilo odkritega efektivnega načina, ki bi ga lahko izkoristili za uporabo domačih aplikacij. Zadeva zaenkrat še nima uporabne implementacije, je zgolj proof-of-concept, a vse skupaj je le vprašanje...

13 komentarjev

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

Sony-eva kriza identitete

Slo-Tech - Sony se je razrasel v dinozavra, ki ponuja od losijonov, baterij, zavarovalnin, bančnih storitev, do nam bolj znanih filmov, televizorjev in Hi-Fi opreme. Zaradi preobsežnosti, je verjetno izgubil tako ostrino na tržišču, kot tudi ugled svoje znamke.

Izumitelju Walkmana je tržišče prevzel Apple Computers inc. z iPodom. Spregledali so tudi potencial LCD TV-jev, ker so stavili na plazmo in bili prisiljeni v sodelovanje s Samsungom. Soizumitelj CD formata je sedaj v premnogih bitkah, npr. na področju naslednjega medijskega formata: Blu Ray vs. HD-DVD, igralnih konzol, kjer se bodo spopadli Xbox360, Nintento Wii in PS3. Z odkupom Konica-Minoltinega dela, si je le nekoliko olajšal boj s Canonom in ostalimi...

Za nekatere poteze so si krivi tudi sami, tu je predvsem govora o lanski polomiji z Rootkitom. Podobno vprašljiva za ugled je bila ustanovitev paralelne lukszne veje pod imenom Qualia. Nekoč je Sony pomenil več. Veliko več.

Sir Howard Stringer, ki je trenutno vodilni Sonya,...

17 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Znane okvirne cene za Playstation 3 (PS3)

The inquirer - V gigantu med izdelovalci zabavne elektronike Sony, so prvikrat razkrili cenovni okvir prihajajoče igralne konzole Playstation 3. Cena za PS3 se bo gibala med 500 in 600 evri.

Konzola, ki bo med bonbončki vsebovala tako imenovan "celični" procesor, naj bi se na prodajnih policah prikazala že v novembru.

Cene za PS3 je na francoskem radiu najavil George Fornay, izvršni direktor Sony Europe in francoskega oddelka Sony France. Ob tem je priznal, da je cena nasproti konkurentom nekoliko zasoljena, vendar naj bi se uporabnikom odkupila ravno zaradi Blu-Ray optične enote.

0 komentarjev