»

Samsung predstavil tridimenzionalno pakirane pomnilniške čipe

ComputerWorld - Samsung je predstavil novo serijo osemgigabajtnih pomnilniških ploščic (DIMM) Green DDR3 DRAM, koder so čipi naloženi eden nad drugim. V običajnih vezjih so čipi razporejeni le v dveh dimenzijah. Novi moduli imajo tako 50 odstotkov večjo gostoto čipov na prostorsko enoto od starih.

Proces proizvodnje se generično imenuje TSV in omogoča gradnjo...

1 komentar

Samsung predstavil novo linijo LCD-monitorjev

HotHardware - Samsung je predstavil novi liniji LCD-monitorjev, ki imata vgrajen tudi HDTV-sprejemnik televizijskega signala (tuner), tako da lahko na njih gledamo slike iz grafične kartice ali televizije. Na voljo so z dolžinami diagonale od 21,5 do 24 palcev in zmorejo ločljivost Full HD oziroma 1920 x 1080. Odzivni čas je 5 ms. Razlikujejo se v kontrastu, ki je v seriji 90 5.000.000:1 in pri seriji 30 70.000:1, ter vgrajenih zvočnikih, ki so v močnejši seriji petvatni, v šibkejši pa trovatni. Obe imata podporo za HDMI, daljinski upravljalnik in sliko v sliki (PiP). Cena zaslonov serije 30 se giblje med 270 in 330 dolarji...

73 komentarjev

Samsung predstavil LED/LCD TV

Slo-Tech - IFA - Internationale Funkausstellung, ki te dni poteka v Berlinu, nas še naprej preseneča z novostmi. Samsung je recimo predstavil 40-palčen LCD televizor s kontrastom 10.000:1 in ločljivostjo 1366x768, na voljo pa so tudi modeli s polno HD ločljivostjo (1920x1080), ki imajo slabši kontrast (6.000:1). Televizor vsebuje zanimivo tehnologijo, za katero je Samsung že prejel nagrado EISA za leto 2006/2007, gre namreč za backlight, ki je namesto s flouroscentnimi žarnicami izveden z LED diodami. Navedena tehnologija podvoji življenjsko dobo in razpolovi porabo energije, obenem pa je osvetlitev tudi kvalitetnejša. Posebnost opisanih modelov je še 100 Hz osveževalna frekvenca slike...

21 komentarjev

Samsung predstavil CX930B - skoraj barvni monitor

Akihabaranews - Povprečna zmožnost reprodukcije naravnih barv na LCD zaslonih naj bi bila nekje pri 72%, boljši dosegajo celo do 87%. Samsung je predstavil SyncMaster CX930B, za katerega pravijo, da naj bi zmogel verno prikazati kar neverjetnih 97% barv, vključno s problematičnimi smaragdno zeleno in temno rdečimi odtenki.

Zato ne čudi dejstvo, da ima vgrajeno funkcijo Print View, ki na podlagi...

27 komentarjev

Samsung razvil LCD zaslon na enočipni "pogon"

EETimes - Samsung je sporočil, da jim je uspelo razviti LCD zaslon, velikosti sedmih palcev, ki ga poganja en sam čip. Zaslon zmore prikazati 800x480 pik, 16.7 milijonov barv pri kontrastu 400:1... Ostale tehnične podrobnosti, so dostopne tukaj. Prednost teh zaslonov je, da so tanjši, enostavnejši in seveda cenejši. Pravi dosežek pa bo, če jim uspe povečati število pik in diagonalo zaslona.

Prve primerke si bo, tako kot Philipsove "akvarelne" zaslone, moč ogledati na razstavi Society for Information Display, 6. junija letos v San Franciscu.

11 komentarjev

Samsung razvil superreflektivni 1,72-palčni LCD zaslon

Reuters - Za tehnično nepodkovane naj za začetek omenimo, da termin superreflektivnost (SR) pomeni možnost uporabe zaslona tudi pri močni sončni svetlobi. Odbojni koeficient novega SR LCD zaslona je trikrat večji od običajnega. Vse skupaj so dosegli z uporabo srebra namesto aluminija, izboljšanimi lečami in kombiniranjem z translektivno tehnologijo. Novo SR tehnologijo bodo seveda uporabili v vseh svojih visoko kvalitetnih zaslonih.

Nad novimi zasloni v mobilnikih znajo biti razočarane pripadnice nežnejšega spola, ki si ne bodo več mogle prečekirati tipa za sabo v zrcalnem odboju zaslona. A ima Samsung, kot tudi drugi proizvajalci mobilnih telefonov tehnološko rešitev -- vgrajena fotokamera. Manjka še zoom mikrofon in Jamesbondice nas bodo imele v rokah in ušesih.

22 komentarjev

Samsungove novice

engadget - Samsung je najavil sodelovanje s podjetjem Silicon Storage Technology na področju tehnologije Flash, pridobili so namreč licenco za uporabo tehnologije spominskih celic SuperFlash v svojih proizvodih. Trenutno Samsung obvladuje dobro polovico celotnega trga Flash spomina, New York Times pa je napovedal vojno na tem področju med njim in Toshibo/SanDiskom. Pri tem srčno upamo, da je lekcija izpred 2 mesecev koncern izučila, da ne bo poskušal z drugimi izdelovalci sklepati novih, za nas kupce škodljivih dogovorov.

Južnokorejska mobilna stran je predstavila nekaj Samsungovih prototipnih izdelkov, mnenja o njihovi uporabnosti, estetetskosti in namembnosti so deljena. Med drugim si lahko omislite tudi sodobno verzijo telefona, MP3 predvajalnika in polaroidnega fotoaparata. Na istih straneh je predstavljen tudi telefon s fotoaparatom, ki zmore izdelovati slike v velikosti 8 megapikslov.

Veliko bolj mi je všeč že pred tednom dni predstavljeni mobilni telefon, ki preko modrega...

15 komentarjev