»

Microsoft novice

Slo-Tech - Na Microsoftovi strani so objavili nekaj informacij o prihajajočem Visual Studio 2005. Ena izmed novosti bo recimo Visual Studio 2005 Express Edition, ki je namenjena začetnikom na področju programiranja. Ta je že danes na voljo v Beta različici. Na voljo so Visual Basic, Visual C#, Visual C++, Visual J#, Visual Web Dev in SQL Server, ki pa jih lahko snamete tukaj.
Poleg tega bo izšel SQL Server 2005, oba skupaj z Visual Studio 2005, ki sta bila najprej načrtovana za konec leta 2004, kasneje za prvo polovico 2005, pa sta sedaj spet doživela preložitev za drugo polovico tega leta.

Na t.i. Web chat-u je Microsoft razkril nekaj omrežnih novosti, ki zadevajo operacijski sistem v nastajanju, z imenom Longhorn. Le-ta bi naj vseboval nov t.i. stack, tako za IPv4, kot za IPv6, ki bo optimiziran tako za počasne brezžične, kot hitre gigabitne povezave. Prav tako bi naj bil bolj fleksibilen. Dodali bodo tudi vgrajeno podporo za 802.11i in 802.1x brezžično omrežje, priložili pa bodo tudi...

19 komentarjev

V vesolje z balonom, zeppelinom ali čem tretjim?

Slo-Tech - Ob vsej privatni iniciativi, ki se kaže zadnje čase v vesoljskem programu, je zaslediti pravo točo nekonvencionalnih idej. Od povsem otročjih, preko usekanih do precej zanimivih.
To je povsem razumljivo. Če nimas vedno milijarde ali še raje desetih milijard dolarjev v žepu, ne moreš vedno narediti rakete ravno po svojih željah.

Tokrat so se problema pri JP Aerospace lotili drugače. Končni cilj projekta je nekaksna struktura modernih superlahkih balonov, ki lahko dvignejo tovor do višine 30-40 km, takrat pa z ionskimi motorji začnejo pospeševati in s tem zaradi vzgona, pozneje pa centrifugalne hitrosti vse bolj dvigati. Energijo za motorje bi dobili v začetku iz gorilnih celic, pozneje...

15 komentarjev

Essedi v Sloveniji?

Jaz - Tržaška podružnica Essedija se je s svojimi nizkimi cenami prikupila marsikateremu Slovencu. No, na uho so mi prišle neke govorice (thnx, Ark4nge| ), da naj bi sedaj odpirali podružnico tudi v Sloveniji in sicer v Stari Gorici. Odprtje naj bi se zgodilo 17. februarja, komponente pa naj bi bile na voljo po norih cenah. Trenutno ne vem nicesar več, tak oda bi se vzdržal komentiranja... Če kdorkoli ima dodatne informacije, naj mi jih prosim e-maila.

Popravek: zelo očitna napaka v vsemu skupaj je to, da je Stara Gorica še vedno v Italiji...

6 komentarjev

Baby P4 že v prodaji

X-Bit Labs - V Japonskih računalniških trgovinah se je že pojavil novi Pentium4, ki pa, "presenetljivo", ni višje, temveč nižje frekvence kot njegova starejša brata. No, zadevica deluje pri 1.3GHz, prodaja pa se kot polni BOX produkt z dvema 64MB palčkama RDRAMa. Cena? Malenkost... od $543 do $590! Me res zanima, kako nahypan morešt bit, da greš kupit tako stvar, potem pa gledaš kako pri kolegu na 1GHz Athlonu stvari delajo hitreje. Jaome .

2 komentarja

Končana posodobitev testov

Jaz - Ok, posodobitev testov je bila končana že včeraj, ampak na žalost zadev nisem mogel uploadati na server, ker je le-ta smrčal nekje v kotu. No, vse skupaj je sedaj uploadano, kar pomeni, da tudi v testih ne boste več našli mrtve povezave, prevelike slike, neskladja pri obliki in podobnih zadev. Prav tako sem posodobil indeks testov, ki sedaj vsebuje vse teste, je bolj očesu prijazen ter vsebuje informacije o avtorjih. Pri tolikšni količini dela je čisto možno, da sem kaj spregledal, tako da mi v primeru odkritja napake to prosim sporočite.Sedaj še samo članki, potem pa DL sekcija in Povezave. Mah, bom že... [:\\]

0 komentarjev