»

DFI pripravlja naslednika LANPartya za Intel

DFI P35-T2R

The inquirer - Dobro znane serije mamaplat DFI LANParty ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo zaradi ogromnega navijalskega potenciala.

Sedaj prihaja naslednik znan kot P35-T2R, ki bi znal zasesti prestol. Prve ocene navijalskih sposobnosti obetajo ogromno, predvsem na račun dviga frekvence FSB-ja. Takoj, ko bo hladilni sistem z vročimi cevkami končan, gre plošča v proizvodnjo.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče...

3 komentarji

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili slike prihajajoče DFI-jeve matične plošče za Intelove procesorje s podnožjem LGA-775, DFI LANParty UT RD600-T2R/G, ki temelji na ATI-jevem veznem naboru RD600. S slik je razvidno, da ima matična plošča tri PCIe 16x reže, od katerih naj bi ena zmogla le štirikratno hitrost.

Kupcem naj bi bila matična plošča na voljo v prihodnjih dveh mescih, o njeni ceni zaenkrat ni še konkretnega podatka, naj bi pa se gibala okrog dvesto ameriških dolarjev.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

DFI ostaja na trgu matičnih plošč

DigiTimes - DFI je zanikal govorice o svojem umiku s trga matičnih plošč za osebne računalnike v četrtem četrtletju letošnjega leta. Pojavile so se namreč govorice o tem, da naj bi DFI presedlal v segment industrijskih računalnikov. DFI je vzpostavil tesno sodelovanje tako z ATI-jem kot nVidio na področju veznih naborov in izdeluje high end matične plošče, namenjene predvsem navijalcem. Zaradi tega govorice o njegovem umiku ne držijo, dodajajo pri DFI-ju.

Več o tem v izvirni novici na DigiTimesu, kjer si lahko ogledate tudi DFI-jeve poslovne rezultate.

1 komentar

SLI brez strojnih dodatkov

Hexus - Že pred skoraj desetimi leti smo lahko s povezavo dveh grafičnih kartic ustvarili SLI navezo in povišali 3D performanse našega mlinčka, potem pa je za nekaj časa takšen princip pospeševanja utonil v pozabo, dokler ga nVidia pred ni ponovno obudila pod isto kratico z drugim pomenom.

Sočasna uporaba novejših kartic je sprva zahtevala uporabo posebnega mostička, s katerim smo obe grafi fizično povezali (če sta to seveda podpirali), a kmalu so se pojavile rešitve, ki so za majhno razliko v performansah omogočale bistveno bolj svobodno spajanje neidentičnih kartic brez mostičkov. Zaradi praktičnosti pri nadgrajevanju se je tovrsten način uporabe razširil, na strani Hexus pa so se odločili, da ga bodo temeljito pretestirali in ugotovili njegov dejanski vpliv na performanse.

5 komentarjev

Test nVidia AM2 matičnih plošč

Tweak Town - Že odkar je izšel slavni nForce 2, je nVidia eden pomembnejših igralcev na področju chipsetov. Tretja inačica je nadaljevala uspešno tradicijo, vse prihajajoče pa so samo še dokončno pohodile konkurenco (VIA & SiS), ki sedaj, vsaj na AMD platformi, nima nobenega pametnega odgovora. Najnovejši izdelki iz tovarn ameriškega giganta trenutno sodijo v serijo 500, ki so si jo podrobneje ogledali na TweakTown. Primerjali so nForce 590SLI, 570SLI, 570 Ultra in 550 ter poskušali ugotoviti, v čem so bistvene funkcionalne razlike med njimi in kateri od njih je najhitrejši. Veselo branje.

6 komentarjev

Slovo BTX-a?

Hexus - Intel je na novinarski konferenci na Tajvanu najavil slovo standarda BTX, saj ga prihodnje leto več ne bo ponujal kupcem. Kot je znano je bil BTX plod Intelovih težav z vročimi procesorji in je predstavljal rešitev za efektivnejše odvajanje toplote. Ker pa je Intel letos predstavil Core 2 Duo procesorje, ki so relativno hladnejši od nekdanjih Pentiumov, je potreba po BTX standardu izginila, vendar dajejo napovedi o porabi prihajajočih štirijedrnikov slutiti, da morda slovo BTX-a le ni tako blizu, oziroma da je v pripravi že njegov naslednik.

Več na Hexus.net.

14 komentarjev

Končno smo dobili AM2 DFI Lanparty ploščo

Xtreme Systems - DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G, kot je uradno imenovana, sicer zaenkrat še ni moč dobiti v trgovinah, a se bo to verjetno kaj kmalu spremenilo.

Čeprav je na uradni strani DFI novica o izdaji stara že skoraj 3 tedne, smo prve teste dobili šele včeraj. Zanje sta poskrbela člana Xtreme Systems foruma, ki sta zaposlena pri DFI-jevi tajvanski podružnici. WindWithMe je vse skupaj samo poslikal, spin 9 pa je slikam matične plošče (in sistema) dodal še slike nastavitev v BIOSu. Teh je ogromno. Napetost DDR 2 RAMa lahko povišamo na 3,0 V, zakasnitve je moč nastaviti na CAS 2, HTT frekvenco pa je mogoče dvigniti vse do osupljivih 500 MHz.



Za povrhu velja omeniti še 2 PCIe x16 reži, možnost SLI-ja (x16 PCIe povezava za...

34 komentarjev

S3-jeva D3D10 grafična kartica

Hexus - Na Hexus.net so objavili prve slike grafične kartice proizvajalca S3, ki podpira D3D10 in Shader Model 4.0. Iz slik je razvidno da ima grafična kartica po en DVI in HDMI priključek ter precej enostaven hladilnik.



S3 z omenjeno grafično kartico cilja na srednji cenovni in zmogljivostni razred, kjer želi z njo postaviti resno konkurenco ATi-ju in nVidii. Vendar S3 čaka še ogromno dela do takrat, predvsem na področju gonilnikov. Uradne predstavitve dotične grafične kartice do prihoda Viste še ne bo.

Več o tem si preberite v izvorni novici na Hexus.net.

53 komentarjev

DFI Lanparty nForce 590 SLI Intel Edition - prve slike

vir: Hexus
Hexus - Prihaja najnovejša članica Lanparty serije. O navijalskih sposobnostih celotne serije ni vredno (upam da) izgubljati besed, omeniti pa velja, da bo ta plošča popolnoma podpirala procesorje Conroe. Razpored komponent je rahlo nekonvencionalen, pravzaprav standarden. Pomnilniške reže so torej na desnem robu matične plošče in ne levo od podnožja procesorja, kakor so bile razporejene pri Expert verziji nForce 4 ter pri RD580 plošči.



Še ena posebnost je digitalni PWM krmilnik, ki ne zahteva uporabe kondenzatorjev za napajanje procesorja. Zaradi tega je okrog podnožja veliko prostora, malce moti le bližina severnega veznega čipa. Plošča je standardne črne barve...

40 komentarjev

Načrti DFI za platformi AM2 in 775

Platforma AM2

AnandTech - Včasih smo navijalci za svoje podvige skoraj obvezno kupovali matične plošče, proizvajalca Abit ( NF7-S še vedno tvori platformo za moj primaren računalnik). Podjetje je pred časom zašlo v težave in čas bo pokazal, ali so sposobni narediti matično ploščo, ki jo bodo entuzijasti dobesedno razgrabili iz polic.

Vendar trg ne počiva in lakoto entuzijastov je nemogoče potešiti, kaj šele, da ne bi imeli nič za pod zob. Do nedavna malo da ne neznano podjetje DFI, je ponudilo izvrstne matične plošče, sposobne neznosnih naporov. Tako velja, da danes DFI nudi plošče, ki prenesejo skoraj da vse.

Ker slika pove več kot tisoč besed, bomo kar grafično predstavili njihove načrte za matične plošče, ki bodo...

4 komentarji