» »

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče procesorje Core 2 Duo. Kot kaže ima Nvidia tega dovolj.



Z novim naborom, označenim s številko 680i, utegne kot kažejo testi, morda preusmeriti pogled navdušencev k nakupu plošče zgrajene okrog tega nabora. Predvsem so povsem predelali pomnilniški krmilnik, in to uspešno. Za I/O povezave sicer skrbi enak južni most, ki dela družbo severnemu mostu 590 SLI, vendar zaenkrat še povsem zadostuje, oziroma zmore konkurirati Intelovemu ICH8. Tu torej novosti ni.

V večini testov se 680i odnese zelo dobro, je pa teste vedno treba jemati z zrnom soli, ker npr. prednost dveh sekund pri obdelavi slike v Photoshopu, gotovo ne more biti prevladujoč razlog za nakup.

Kot zanimivost še povemo, da je referenčni dizajn tako všeč nekaterim proizvajalcem (Biostar, BFG Tech, ECS, EVGA, in XFX), da sploh ne razmišljajo, da bi načrtovali drugega, oziroma svojega. Kljub temu pa se pričakuje, da bodo Asus, DFI, Abit in Gigabyte ploščo zrisali na novo. Da pa bi bil njihov dizajn boljši, se bodo morali zelo potruditi. Posodobljena je tudi nadzorna programska oprema (nTune).

Nabor je zamišljen kot konkurenca Intelovi najboljši ponudbi, 975X Express, in za to je temu ustrezna tudi cena. Pri naših sosedih za ECS-jevo ploščo želijo vsaj 273 evrov.

V kratkem naj bi predstavili tudi cenejše brate, 650i SLi in 650 Ultra, ki bosta dodobra okleščena.

Novosti je kar nekaj, tako toplo priporočamo branje testa na Techreport in pregleda na Computerbase.

Dodatek: izredno obširen test, s podrobnim prikazom vseh novosti in zmožnosti, je bil pravkar objavljen tudi na Anandtechu. Predvsem zelo hvalijo izreden navijalski potencial.

3 komentarji

falotXP ::

No, zdaj zdaj se bo pokazalo ali se je splačalo počakat z nakupom. Zanima me samo, kaj čaka ATI (RD600 čipset) oz. AMD...mogoče Božička...

FireSnake ::

Intel glede tega ne more biti prevec vesel >:D
Je pa fino, da je izbira ... zelo fino :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

gfighter ::

Glede na design plošče so se pri nvidii res potrudili. Prav všeč mi je...:)
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI predstavil Radeon X1650 XT

Oddelek: Novice / Grafične kartice
62846 (2315) Smeagol
»

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Oddelek: Novice / Matične plošče
314956 (3905) sidd
»

Primerjava Core 2 veznih čipov

Oddelek: Novice / Matične plošče
62974 (2538) Mr.B
»

Namenski čip za umetno inteligenco

Oddelek: Novice / Grafične kartice
182698 (2124) MrStein
»

NForce 4 SLi za Pentium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
133114 (2659) kuglvinkl

Več podobnih tem