»

Štirijedrnik za 266 dolarjev

vir: Hkepc
Hkepc - Intel, ki bo dvaindvajsetega julija predstavil tri nove procesorje iz družine Core 2 Duo 6050, bo na ta dan tudi znižal cene nekaterih svojih izdelkov, med katerimi je verjetno najbolj razveseljivo 50-odstotno znižanje cene štirijedrnega Core 2 Quad Q6600. Zanj bo po novem potrebno odšteti le 266 ameriških dolarjev namesto sedanjih 530, kolikor bo po novem stal model z oznako Q6700. Poleg tega se je pocenil Core 2 Duo E4400, za katerega bo potrebno odšteti 113 ameriških dolarjev, znane so še cene prihajajočih procesorjev E6550, E6750, in E6850, ti bodo stali 163, 183 in 266 ameriških dolarjev.

Več na HKEPC.

62 komentarjev

AMD novičke

Roadmap AMDjevih procesorjev

DigiTimes - Po informacijah tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč, naj bi AMD svoje nove procesorje z oznako K8L za novo podnožje AM3, ki naj bi bilo kompatibilno z AM2, predstavil šele leta 2008, prav takrat naj bi bila predstavljena Intelova nova generacija procesorjev z oznako Core Micro. Namesto na razvoj omenjenih procesorjev, naj bi se AMD osredotočil na izdelavo sedanjih AM2 procesorjev s 65 nanometri. Tako naj bi v prvem četrtletju naslednjega leta predstavili 65 nanometrske Athlone 64 3800+, 4200+ in 4600+. Ostale prihajajoče procesorje si oglejte na strani Daily Tech oziroma na spodnji sliki:



V tretjem četrtletju prihajajočega leta se bodo s slovesom procesorjev Athlon 64 za s939 podnožje pojavili prvi dvojedrni procesorji v razredu...

10 komentarjev

Leadtek ostaja

The inquirer - Pred dnevi smo poročali o Leadtek-ovem umiku iz sveta grafičnih kartic. Nedavno pa so se na spletu pojavile informacije, ki zanikajo omenjen umik in govorijo o nadaljevanju uspešne tradicije Leadtekovih grafičnih kartic. Foxconn, ki naj bi vstopil na trg grafičnih kartic namesto Leadteka, se je namreč odločil, da poleg svoje lastne znamke, ohrani tudi blagovno znamko Leadtek. Poleg tega so pri Leadteku pripravljeni za dobavo grafičnih kartic 7950 GX2 na azijsko tržišče.

Izvorna novica na The Inquirer-ju.

Na novico nas je opozoril igor0203.

14 komentarjev

AMD znižuje cene

Tech Report - Dobra dva tedna po predstavitvi novih AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, so se na spletu pojavile informacije o drastičnem znižanju cen teh procesorjev. Za enojedrnike, Athlon 64 3000+, 3200+, 3500+ in 3800+, bo po novem potrebno odšteti le 89, 99, 109 oziroma 139 ameriških dolarjev, kar pri slednjem pomeni kar dvainpetdeset odstotno pocenitev.

Poleg enojedrnikov se bodo znižale tudi cene dvojedrnikov, vendar natančnih informacij o tem ni, prav tako ne o datumu znižanja cen. Razlog za tovrsten korak AMD-ja je več kot očiten: Intel bo namreč čez slaba dva tedna predstavil nove procesorje Core 2 Duo, poleg tega pa bo znižal cene Pentiumov.

Izvorna novica na The Tech Report.

47 komentarjev

Intel: Core 2 Duo in znižanje cen 23. julija

X-Bit Labs - V javnost so pricurljale nove informacije o Intelovovih prihajajočih procesorjih s kodnim imenom Conroe. Sodeč po le-teh bo nova serija procesorjev predstavljena 23. julija, vendar bo kupcem na voljo le omejena količina procesorjev. Predstavljeni bodo modeli Core 2 Duo E6700, E6600, E6400 in E6300, ter najzmogljivejša različica z oznako Core 2 Extreme X6800 in frekvenco 2,93 GHz. Cena slednjega bo 999 ameriških dolarjev, medtem ko bo za ostale modele potrebno odšteti 530, 316, 224 in 183 ameriških dolarjev.

Poleg tega naj bi zaradi prihoda novih procesorjev Intel znižal cene sedanjih dvojedrnikov. Ob predstavitvi Core 2 Duo procesorjev se bo znižala cena procesorjem Pentium D 960, 950, 945, 940 in 820. Za prvega bo potrebno odštet 316, za najcenejši model, Pentium D 805, pa bo po omenjenem datumu potrebno odšteti le 93 ameriških dolarjev, kar pomeni da bodo kupcem na voljo relativno zmogljivi dvojedrniki za ceno sedanjih Celeronov. Nove cene ostalih procesorjev si lahko ogledate...

49 komentarjev

AMD znižuje cene enojedrnikov

Slo-Tech - Po zvišanju cen dvojedrnih procesorjev, je AMD najavil padec cen enojedrnikov Athlon 64 in Sempron, tekom maja. Deset do petnajst odstotna pocenitev zadeva procesorje v rangu med Sempron-om 64 2800+ in Athlon-om 64 3500+. Nove cene procesorjev v retail (škatelni, box, že želite) izvedbi si oglejte v spodnji tabeli:



Poleg pocenitve procesorjev, je AMD prestavil predstavitev novih procesorjev za prenosne računalnike Turion 64 X2, ki naj bi namesto devetega maja, bili predstavljeni šestega junija na Computex-u.

Več o pocenitvi...

26 komentarjev

Windows v petih megabajtih

vir: MSBetas
MSBetas - Pretekli teden smo poročali, da je Richardu L. Jamesu uspelo Windows 95 oklestiti na vsega 10 MB, kar je bil tedaj svojevrsten rekord. No, danes se je na MSBetas pojavil človek, ki trdi in prilaga slikovne "dokaze", da je Windows 95 uspel skrčiti na slabih pet megabajtov, vsem nejevernim Tomažem pa pokaže tudi izpis vseh uporabljenih datotek. Manj doslej ni uspelo še nikomur. Klik!

Me pa osebno še vedno zanima praktična uporabna vrednost teh dosežkov.

16 komentarjev

Athlon MP

The inquirer - Intel bo nižal cene in kot je bilo predvideno, mu bo sledil tudi AMD. Le - ta naj bi znižal ceno svojim AthlonMP procesorjem v pripravi na splavitev novih, hitrejših modelov, ki bodo zgrajeni na novem Thoroughbred jedru. Hkrati se bodo znižale tudi cene AthlonXPjem in kot kaže se bodo znižale bolj, kot smo navajeni. Za pokušino si oglejte tole povezavo - AthlonXP 2200+ za 249 zelencev[:D].
Kot kaže, se nam obeta nova cenovna vojna. In rezultat takih vojn je bil vedno ugoden - za nas kupce, se ve[:D].

3 komentarji

AMD znižuje cene

The Register - Tako, kot sem predvideval v prejšnji novici, tudi AMD ne bo počival. Njihovo najmočnejše orožje so še vedno njihove cene (in tehnične strani, ki širijo dober sloves njihovih procesorjev ) in tako nameravajo še naprej agresivno zniževati cene svojih procesorjev. 1.3 in 1.33GHz Athlona, ki sta že na voljo na Japonskem, bost tako do sredine maja dosegla ceno 1.2GHz modela, čemur bo Intel zelo težko konkuriral. Verjamem, da ima AMD še marsikaterega asa v svojem rokavu in kar dvomim, da bo Intelu uspelo tisto, kar namerava (glej prejšnjo novico). Celotno zgodbo najdete tukaj.

1 komentar

Intel in AMD znižujeta cene

več strani - Bliža se 4. marec, ko se bo zgodilo napovedano Intelovo znižanje cen. Primerjalno tabelo cen smo objavili že par tednov nazaj, tako da se za več podrobnosti ozrite v arhiv. Spomnim naj vas le, da kakšnih večjih pocenitev ne bo. Pentiumi4 se bodo pocenili za 1-3% (wow ), največjih pocenitev pa bodo deležni močnejši Celeroni (Celeron 800MHz za 19%) in Pentiumi3 (1GHz in 800MHz modela se bosta pocenila za 11%).
In kaj pravi na to AMD? Sicer uradne potrditve še ni bilo, toda obstaja velika verjetnost, da bo podjetje tudi samo znižalo cene 5. marca. Glavni distributerji AMDjevih procesorjev so namreč že dobili opozorila, da naj v naslednjih dveh tednih ne kopičijo zaloge procesorjev, kar lahko pomeni le eno stvar: znižanje cen. AMD bo tako še vedno ostal precej cenejši od Intela...

0 komentarjev