»

BIOS podjetja Foxconn namerno ni podpiral ACPI funkcij v Linuxu?

Slashdot - Pred nekaj dnevi je eden izmed uporabnikov Ubuntu Linuxa skušal na svojo novo matično ploščo proizvajalca Foxconn (gre za enega večjih proizvajalcev matičnih plošč, ki s svojimi izdelki zalaga MSI, Nintendo, Xbox, Playstation, itd) namestiti Ubuntu, vendar je namestitveni program zmrznil, Linux jedro pa je vrnilo čudne napake. Je bilo spet krivo to, da je Linux pač v osnovi zanič operacijski sistem?

Pravzaprav ne, saj se je uporabnik lotil podrobnejšega pregleda BIOS-a in ugotovil, da BIOS vsebuje več tabel z ukazi za implementacijo ACPI, kar operacijskemu sistemu omogoča izklapljanje, hibernacijo in odložen izklop računalnika. Vsaka tabela je vsebovala ukaze za svoj operacijski sistem (Windows XP in Vista, Windows 2000, Windows NT, itd. ter eno tabelo za Linux).

Podrobnejši pregled je razkril, da je DSDT tabela za implementacijo ACPI v okolju Linux okvarjena in sicer tako, da je Linux jedru poslala napačne podatke in zato Linux ni mogel pravilno uporabljati njenih ACPI funkcij.

...

59 komentarjev

Foxconn P9657AA 8KS2H - P965 za skopuhe

Slo-Tech - Na AnandTechu so si pobliže ogledali Foxconnovo novo osnovno ploščo iz serije CORE, opremljeno z intelovim chipsetom P965. Gre za izdelek nižjega razreda, ki je, kot ste najbrž že ugotovili, namenjen predvsem trenutno najbolj popularnim procesorjem Core 2 Duo, glede na svojo ugodno ceno pa je opisovalce precej navdušil. Sicer se plošča ne ponaša z obilico bombončkov in overclockerskimi zmogljivostmi, zato pa za slabo polovico cene dražjih produktov dobimo še vedno dovolj opremljen izdelek, ki ga odlikujeta kvaliteta in stabilnost.

Vsi, ki so bolj na tesnem z denarjem, namenjenim nakupu novega računalnika, naj se nemudoma lotijo branja.

32 komentarjev

Apple iPhone gre v izdelavo, ter še 15 palčni MacBook za povrh

Slo-Tech - Hon Hai, ki ga bolj poznamo pod skoraj sužnjelastniškim imenom Foxconn, si je pri Apple Computers Inc. izboril naročilo za 12 milijonov prenosnih telefonov z digitalnim predvajalnikom glasbe.



iPhone (slika zgoraj je simbolna) naj bi tako dejansko zagledal luč sveta v prvi polovici naslednjega leta. Napravici bo zelo verjetno resnično ime iPhone, saj je Apple pred mesecem dni to ime uradno rezerviral (registriral). Tu so še novi (in stari) patenti, ki nakazujejo možnosti razvoja in funkcionalnosti. Prvemu, preprostejšemu iPhone-u naj bi kasneje sledil še iPhone-Pro, ki bo t.i. pametni telefon (smartphone).

Dodatno so še potrdili,...

19 komentarjev

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Leadtek ostaja

The inquirer - Pred dnevi smo poročali o Leadtek-ovem umiku iz sveta grafičnih kartic. Nedavno pa so se na spletu pojavile informacije, ki zanikajo omenjen umik in govorijo o nadaljevanju uspešne tradicije Leadtekovih grafičnih kartic. Foxconn, ki naj bi vstopil na trg grafičnih kartic namesto Leadteka, se je namreč odločil, da poleg svoje lastne znamke, ohrani tudi blagovno znamko Leadtek. Poleg tega so pri Leadteku pripravljeni za dobavo grafičnih kartic 7950 GX2 na azijsko tržišče.

Izvorna novica na The Inquirer-ju.

Na novico nas je opozoril igor0203.

14 komentarjev

Foxconn namesto Leadteka

Slo-Tech - Podjetje Leadtek smo na naši strani vedno čislali in v forumu so bile njegove kartice pogosto predlagane kot izbira pri nakupu. Navduševali so z zanimivimi (beri zmogljivimi) rešitvami hlajenja vedno prevročih grafičnih procesorjev in dobrim navijalskim potencialom.



Vendar kot kaže, se Leadtek umika kot proizvajalec grafičnih kartic. Namesto njega bo na trg vstopil Foxconn, ki ga je do sedaj zalagal z opremo. Podatkov, kaj bo podjetje počelo v prihodnje, kaj točno pomeni vstop Foxconn-a (bo šlo samo za drugo blagovno znamko?), še ni.

To seveda ni prvi umik iz vedno vročega trga grafičnih kartic. Pred leti je grafične kartice prenehalo izdelovati podjetje Hercules, s še bolj slavno (pestro) zgodovino, česar se starejši bralci gotovo spomnite.

30 komentarjev

Guillemot/Hercules se umika iz trga grafičnih kartic ter LCD monitorjev.

Digit Life - Francosko podjetje Guillemot je svojim delničarjem najavilo ukininitev proizvodnje grafičnih pospeševalcev ter LCD monitorjev. V prihodnosti naj bi se posvetili samo še rešitvam za avdio in video obdelavo.

Kljub temu, da se je že nekaj časa šušljalo, da se vezi med ATI-jem in Herculesom krhajo, Guillemot kot razloga za ukinitev navaja zasičenost trga s podobnimi izdelki ter nizkek donos.

Potrdili pa so, da sprememba ne bo vplivala na garancijo že prodanih izdelkov.

Povezava do originalne novice.

4 komentarji