»

Applov spisek napak, Foxconn priznal kršenje delovne zakonodaje

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred meseci je imel nek uporabnik problem z Apple Computers Inc. napajalnim kablom magsafe. Pritožbo je na prošnjo proizvajalca umaknil. Sedaj se je pojavil enak problem pri drugem uporabniku: kabel se je vnel. V obeh primerih je šlo za MacBook Pro.


Če nadaljujemo, eden bolj banalnih problemov je nastal, ker so v tovarni, kjer MacBooki nastajajo, pozabili odstraniti zaščitno folijo, ki je preprečevala prost pretok zraka. Zaradi takšnih in podobnih primerov, so kupci Applovih napravic skupaj spravili stran appledefects.com, na kateri objavljajo do sedaj znane okvare. Spisek napak je seveda nekoliko daljši in zajema tako zatekle baterije, razbarvanje prenosnikov, prevroče...

28 komentarjev

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev

Apple do večjega deleža na računalniškem trgu?

AppleInsider - Apple Computers Inc. sicer šteje med 5 uspešnih proizvajalcev strojne opreme, toda njegov delež na računalniškem tržišču ne raste, temveč se celo malenkostno zmanjšuje. V osnovi so analitiki predvidevali porast Applovega deleža zaradi t.i. "halo efekta", ko nek popularen proizvod, v tem primeru serija iPod predvajalnikov, poveča zanimanje kupcev tudi za druge proizvode. To se za sedaj še ni zgodilo.

Prehod na Intelove procesorje ponekod ni bil najbolj uspešen v termičnem smislu. Preveč segrevajoči MacBooki Pro so pritegnili veliko medijske pozornosti. Med njimi se je našel celo model, ki je zagorel. Po drugi strani je tu Apple Boot Camp, ki omogoča namestitev XP-jev, kar bi moralo pomeniti tudi kakšen pristop vernikov iz PC tabora. Tu so še mamljivi, vedno ljubki različni dodatki, ki okoli Applov ponavadi kar mrgolijo. A ne pritegnejo različne modding obsedence, ter ljudi, ki naravnost morajo brkljati po napravah.

Morda je razlog v tem, da iPoda pač vsak vidi (kult belih...

38 komentarjev

Apple Computers Inc. z novimi reklamnimi potezami

Slo-Tech - Šušlja se, da je brazilska manekenka Gisele Bundchen posnela nekaj reklamnega materiala za Apple]. Zelo verjetno to ni v povezavi z zadnjo medijsko kampanjo, kjer so se pri Apple Computers Inc. odločili, da brezplačno poskrbijo za vaše odsluženo računalo. Garantirano ne bodo prejeli veliko Macov, saj so njihovi uporabniki že sedaj zelo ekološko usmerjeni in jih reciklirajo po svoje.

Če se ne morete odločiti za prestop iz PC tabora, navkljub Apple Boot Campu, vas bo morda prepričal novi "Divx suite 6.5" za Mace. Prvič je v ta paket vključen tudi uraden Divx predvajalnik, skupaj z možnostjo konvertiranja iz različnih formatov. Polna verzija stane cent manj od 20 U$, okleščena je seveda brezplačna.

0 komentarjev

Zaton Segway-čkov?

vir: Reuters
Reuters - Podjetju Sagway inc. in njihovemu nenavadnemu dvokolesniku, gre tržno slabo. Previsoka cena v višini 5.000 dolarjev gotovo pri tem igra pomembno vlogo. Višje cene fosilnih goriv niso zvabile ljudi iz ljubljenih avtomobilov. Le ti so se ekološko ozaveščenim še bolj priljubili v obliki različnih hibridov. Tako je namesto kultnega statusa, napravica dosegla ravno obratno: posmehovanje.



Zaradi težav so zamenjali že tri vodilne podjetja. Zadnji šef...

19 komentarjev

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

EETimes - Samsung je pred dnevi preveč samoiniciativno najavil, da je pridobil procesorski posel za iPode. Za nameček je še "narabutal" GUI svojih mobilnih telefonov (glej povezavo na novice). Apple Computers Inc. je to privedlo do tega, da je drugače razdelil svojo jabolčno pito. Procesorje za nove iPod Shuffle bo dostavljal dosedanji dobavitelj: SigmaTel. Samsungu tako ostaja le posel z iPod Nani, v procesorskem pomenu besede. Za sedanje procesorje ostalih iPodov je zadolžen PortalPlayer.

Število iPodov se bo verjetno še povečalo, saj se je Apple Computers Inc. odločil prodati svoj večkrat nagrajeni spletni študentski informacijski sistem PowerSchool. Le ta omogoča staršem in samim učencem spremljati svoj napredek. Kupec je Pearson - eden večjih založnikov za šolstvo. Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Razrešen je bil tudi konflikt dveh "jabolk" glede še bolj uspešnega...

3 komentarji

Apple izgubil tožbo proti spletnemu dnevniku

Yahoo News - Pri Jablani* so se določili, da jim ni všeč, da jim kvarijo presenečenja z novimi sadeži. Do izdajalskega črva so se hoteli prebiti preko tožbe spletnih blogov - dnevnikov, ki so objavila dotične podatke. Govora je bilo o nedozorelem sadežu, pod kodnim imenom Asteroids.

V ZDA novinarjem ni potrebno razkriti vira informacij. Zato so jabolčni odvetniki spletni dnevnik tožil pod pojasnilom, da pisci spletnih, blogovskih novic niso novinarji in niso upravičeni do te zaščite.

Kalifornijsko višje sodišče se je odločilo drugače. Nižje sodišče je pred tem že razsodilo v prid Jablani. Združenje Electronic Frontier Foundation je tako s pritožbo, skupaj s toženimi AppleInsider.com, PowerPage.org in MacNN.com, izborilo pomembno zmago.

Špeckahle lahko špecajo naprej, ne vedno uspešno. Zadnja takšna pobegla novica izpod krošnje Jablane, je prihod prenovljenega eMaca, v septembru letošnjega leta.

* Jablana - Apple Computer Inc

9 komentarjev

Apple Boot Camp - ali kako legalno poganjati Windows na Mac-u

MacRumors.com - Pri Applu so se odločili, da bodo vseeno uradno podprli Windows na svoji strojni opremi. Tako so ustvarili Apple Boot Camp.

Boot Camp je orodje, ki v zagonski cd Windows-ev vgradi vse potrebne gonilnike za Mac-e, pripravi particijo na disku brez potrebe po novem nameščanju Mac OS X-a, prav tako pa Windows-em kljub manjku klasičnega BIOS-a omogoči, da se zaženejo. Po končani operaciji nas v primeru da ob zagonu držimo tipko "alt" pričaka zagonski meni, kjer lahko izbiramo med zagonom Mac OS X-a ali Windows-i. V primeru da tipke "alt" ne držimo se samodejno zažene Applov operacijski sistem.

Zakaj so se pri Applu za to potezo odločili lahko le špekuliramo, verjetno pa računajo na večjo...

19 komentarjev

Nevarno deskanje z lynxom

Slashdot - Neki Londončan je izkusil, da je dobrota lahko tudi sirota. Ko so ga pretresle novice o nedavnem cunamiju v Indijskem oceanu, se je odločil, da bo tudi sam primaknil nekaj funtov za pomoč žrtvam. Na svojem Solarisu je pognal Lynx in se odpravil do ene izmed strani, kjer zbirajo prispevke. Sistemski upravljalec je ob pregledu dnevniške datoteke opazil nenavaden "podpis" brskalnika in "ugotovil", da gre za poskus vdora. Policija je nemudoma izsledila IP in aretirala "hekerja", ga kasneje proti plačilu varščine izpustila in mu do konca preiskave zasegla računalniško opremo. Še novica na /. in Boing Boing.

30 komentarjev

Reaganov Air Force One upokojen

Boeing 707

vir: Boeing
Boeing -

Nekdanje letalo ameriških predsednikov, posebej v ta namen izdelan Boeing 707, ki je služil Richardu Nixonu, Geraldu Fordu, Jimmyu Carterju, Billu Clintonu in obema Bushema več kot 28 let, bo razstavljeno in po delih prepeljano v Reganovo predsediško knjižnico v Simi Valleyju v Kaliforniji. Boeing 707 z repno številko 27000 bodo v Boeingovi tovarni razstavili in prepeljali v muzej, kjer ga bodo zopet sestavili, javnosti pa bo na voljo za ogled predvidoma proti koncu naslednjega leta.

Ob tem velja omeniti še, da so imeli ameriški predsedniki vedno po dve enaki letali, barvno shemo, ki sta jo uporabljala oba 707 in jo še vedno uporabljata aktiven Air Force One 747-200, pa si je...

5 komentarjev