»

Applov menedžer aretiran zaradi milijonske podkupnine

ComputerWorld - Sedemintridesetletni Paul Shin Devine, Applov menedžer za globalno prodajo, je bil aretiran in obtožen pranja denarja, prevare in sprejemanja podkupnin v višini več kot milijon dolarjev od azijskih podjetij, ki so želela postati Applovi dobavitelji dodatkov za iPhone in iPade. Skupaj s Singapurcem Andrewom Angom naj bi podjetja nagovarjala k plačevanju podkupnin in jih tudi sprejemala v zameno za informacije, ki so jim omogočile sklenitev pogodb z Applom. Devine in Ang sta imela odprtih več računov v tujini na lastno in ženino ime ter eno slamnato podjetje, azijska podjetja pa so nanje nakazovala ne previsoke zneske z namenom nakazila Vzorec ali podobno, da ne bi vzbudili pozornosti. Shema je tekla več let.

The Wall Street Journal omenja imena podjetij Cresyn iz Južne Koreje, Kaedar Electronics iz Kitajske in Jin Li Mould Manufacturing iz Singapurja, blia so še druga. V slednjem podjetju je bil zaposlen tudi Ang, ki je deloval kot posrednik med Devinom, svojimi šefi v JLMM in...

19 komentarjev

Intel z rekordnim dobičkom

Intel - Intel je v svojem finančnem poročilu za tretje četrtletje letošnjega leta razkril, da so ob 10,1 milijardi ameriških dolarjev prihodkov imeli rekorden dobiček v višini 1,9 milijarde dolarjev, kar je za kar 40 odstotkov več kot v prejšnjem četrtletju. Paul Otellini je rekorden dobiček pripisal velikemu povpraševanju trga po nekaterih izdelkih, ter notranjemu prestrukturiranju podjetja. Obenem je dejal, da z optimizmom zrejo v prihodnost in tudi v naslednjem četrtletju pričakujejo podobne finančne rezultate.

Več o tem si preberite v Intelovem finančnem poročilu.

31 komentarjev

USB hrček

USB Hrček

Slo-Tech - Le kdo od rednih obiskovalcev Slo-Tech-a ne bi poznal zgodbe o hrčkih, ki pridno skrbijo za neprekinjeno delovanje naše strani. Za vse tiste, ki bi radi imeli svojega računalniškega hrčka, je angleški Crazyaboutgatgets ponudili USB Hrčka. Hitrost njegovega teka po valju je odvisna od hitrosti vašega tipkanja.



Za več in formacij o USB hrčku obiščite Crazyaboutgadgets.

22 komentarjev

Intelovo razkazovanje mišic: 80-jedrni procesor in napovedi o prehodu na 45 nm proizvodni proces proti koncu 2007

Daily Tech - Intel je naznanil, da so proizvedli svoj prvi procesor (zaenkrat prototip), ki je v sekundi sposoben izvesti bilijon operacij s plavajočo vejico (1 teraflops). Predstavil ga je Intelov izvršni direktor Paul Otellini med uvodnim predavanjem na IDF, ki ravnokar poteka v San Franciscu. Otellini je pokazal wafer (glej sliko), ki vsebuje 80 procesorjev z 80 jedri - skupaj 6400 jeder!



Delovni takt predstavljenih procesorjev znaša 3,1 GHz, pri čemer je potrebno poudariti, da so še daleč od pripravljenosti na proizvodnjo in služijo predvsem za predstavitvene namene. Vsak procesor bi naj bil unikaten zaradi tridimenzinalnega pakiranja - predpomnilnik je namreč vstavljen neposredno pod FPU-je, s čimer so prihranili na...

31 komentarjev

Odpuščanja v Intelu

Hartware.net - V skladu z v aprilu najavljenim Intelovim prestrukturiranjem bo Intel v kratkem odpustil približno tisoč zaposlenih, je najavil Intelov direktor Paul Otellini. Zanimivo je, da bodo v skladu z reklom Riba smrdi pri glavi, za začetek odpustili tisoč menedžerjev, zaradi katerih je bilo "sprejemanje odločitev počasno in neučinkovito".

S tem ukrepom nameravajo znižati stroške, izboljšati hierarhijo in pospešiti komunikacijo v podjetju, je dejal Intelov predstavnik za stike z javnostjo Chuck Malloy, natančnih številk pa še ni želel razkriti, saj čaka do naslednje srede, ko bodo obelodanili poslovne rezultate zadnjega četrtletja. Otellini še dodaja, da je v zadnjih petih letih delež mendežerjev rastel hitreje kot število vseh ostalih delavcev skupaj. Prizadete so o položaju obvestili včeraj in danes, dobili pa bodo odpravnine v vrednosti najmanj treh plač.

14 komentarjev

Intelovo prestrukturiranje

Slo-Tech - Vse večje strani poročajo o Intelovem prestrukturiranju, ki ga zaradi slabih poslovnih rezultatov lahko pričakujemo v kratkem. Intelov generalni direktor Paul Otellini je namreč dejal, da bodo v naslednjih devetdesetih dneh opravili temeljito analizo podjetja, na podlagi katere bodo sprejeli nekatere radikalne odločitve. Cilj je znižanje stroškov za milijardo dolarjev.

Najbolj problematična odseka sta trenutno Intelova NOR Flash enota, ki je pridelala celo 108 milijonov dolarjev izgube v prvem kvartalu, in strežniški trg, kjer jim AMD odžira vedno večji tržni delež. Otellini je omenil tudi odpuščanja, a točnih številk, koliko delavcev izmed vseh 100.000 zaposlenih utegne izgubiti delo, ni navedel. Intel pričakuje, da bo slabše poslovanje nadoknadil v tretjem četrtletju z novimi procesorji za namizni (Conroe), prenosniški (Merom) in strežniški (Woodcrest) trg.

Nemški Hartware ter angleška The Register in EETimes.

17 komentarjev

Intel napoveduje štirijedrne procesorje

X-Bit Labs - Paul Otellini je za Intel razkril načrte in tako napovedal celo štirijedrne procesorje, ki naj bi jih splavili leta 2007. V začetku bodo na voljo le strežniškim sistemom, kasneje pa tudi namiznim računalnikom. V ta namen so napovedali tudi nov procesor iz družine Xeon, s kodnim imenom Woodcrest. Pri vsem tem pa konkurenca ne počiva, saj AMD tudi dela na področju večjedrnih procesorjev. Klik!

17 komentarjev

Novi AMDjevi procesorji za namizna računala

CNet - Naslednji teden bo AMD javnosti prikazal svojo najnovejšo mojstrovino, procesor AMD Athlon 64 FX-55. Procesor bo predstavil v želji, da bodo najzahtevnejši igračkarji in ostali ljudje, ki potrebujejo hitra namizna računala, v novoletni nakupovalni mrzlici že kupovali njegove najnovejše procesorje. Procesor naj bi bil po pričakovanjih predstavljen v torek, skupaj z Athlonom 64 4000+.

AMD FX in Intel Extreme Edition seriji procesorjev sta najhitrejši v okolju za namizno računalništvo. Take procesorje največkrat najdemo v igračkarskih računalnikih, skupaj z najnovejšo grafično kartico in veliko količino pomnilnika. Cena takšnih računalnikov tudi ni majhna: od 500.000 SIT naprej (brez zaslona).

15 komentarjev