»

Jutri izide GTA 5, nekateri ga že imajo

Slo-Tech - Če ste mogoče pozabili, jutri izide GTA 5, ena izmed najteže pričakovanih iger tega leta. A kot se mnogokrat zgodi pri velikih naslovih, je tudi to pot igra že ušla na internet. Krivcev je več, med njimi je tudi Amazon.

Rockstar je uradni začetek prodaje napovedal za 17. september in nekatere trgovine po svetu se bodo odprle že ob polnoči, da bodo lahko najnestrpnejši igralci dobili GTA 5 karseda hitro. Amazon pa je šel še korak dlje in je igro razposlal že ta konec tedna. Kdor jo je namreč prednaročil med prvimi, jo je prejel že v soboto. Rockstar seveda ni najbolj navdušen, Amazon pa se je zavil v molk, tako da nihče ne ve, zakaj se je to zgodilo. Prav tako BBC poroča, da nekatere trgovine prodajajo kopije pred izidom za 75 funtov, kar je dvakrat več od...

54 komentarjev

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Slo-Tech - Po nekaterih informacijah utegne Sony znižati strojno zmogljivost prihajajoče konzole, da bi lahko zagotovil zadostne količine konzol. Manj zmogljiva konzola pa seveda pomeni ne tako sijajen izgled iger.

Spuščen naj bi bil predvsem takt delovanja novega procesorja Cell, iz načrtovanih 3.2 GHz na 2.8 GHz. Z znižanjem frekvence se lahko doseže večje število proizvedenih (in delujočih) procesorjev. Poleg tega naj bi PS3 dobil zunanji, 400W napajalnik. Z grafičnim pogonom RSX (nVidia) naj ne bi bilo nobenih težav, saj je bil končan že pred meseci.

PS3, kot smo že poročali, ne bo poceni. Zanj bo treba odšteti 600 dolarjev, oziroma 500 dolarjev za okrnjeno različico. Po ocenah hiše Merrill...

32 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

Znane okvirne cene za Playstation 3 (PS3)

The inquirer - V gigantu med izdelovalci zabavne elektronike Sony, so prvikrat razkrili cenovni okvir prihajajoče igralne konzole Playstation 3. Cena za PS3 se bo gibala med 500 in 600 evri.

Konzola, ki bo med bonbončki vsebovala tako imenovan "celični" procesor, naj bi se na prodajnih policah prikazala že v novembru.

Cene za PS3 je na francoskem radiu najavil George Fornay, izvršni direktor Sony Europe in francoskega oddelka Sony France. Ob tem je priznal, da je cena nasproti konkurentom nekoliko zasoljena, vendar naj bi se uporabnikom odkupila ravno zaradi Blu-Ray optične enote.

0 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

PSP odslej podpira RSS in WMA

PlayStation Portable

Monitor - Nova različica strojne programske opreme za Sonyjevo prenosno igralno konzolo PlayStation Portable prinaša podporo za priljubljeno tehnologijo spremljanja novic RSS in za Microsoftov zapis glasbe Windows Media Audio (WMA). Storitev RSS je dostopna preko gumba v omrežnem meniju, vendar ne omogoča prebiranja novic iz spletnih virov RSS, pač pa je namenjena izključno spremljanju podcastov. V prihodnje lahko pričakujemo tudi podporo besedilnim virom. Podpora zapisu Windows Media Audio omogoča predvajanje datotek WMA, nekatere oblike zapisa, med njimi WMA9 Professional, WMA9 Lossless in DRM zaščitene datoteke pa žal niso podprte.

5 komentarjev

Modificiranje Sony PSP v GPS napravo

TweakNews.net - Med zbiranjem informacij za prejšnjo novico sem naletel na zelo fascinatno modifikacijo Sonyjeve prenosne igralne konzole PSP. Na QJ forumu je uporabnik Art razložil, kako lahko prenosni Playstation spremenite v napravo GPS, v tem primeru poimenovano GPSP. Nekaj entuzijastov je k obstoječi modifikaciji dodalo še uporabo Google Earth in Google Maps, ki delujejo pod pogojem, da ima uporabnik dostop do Wi-Fija. Vsekakor priporočamo ogled.

Zaradi bojkota Sonyevih proizvodov s strani Wired, vam nakup zaenkrat še odsvetujem.

9 komentarjev

PS3 ne bo dopuščal izposojanja iger?

The inquirer - Ko se je izvedelo, da se na nekaterih zaščitenih Sonyjevih zgoščenkah nahaja rootkit, je završalo med kupci. Zavrelo je Italijanom in Američanom, o čemer smo že poročali. Sonyju to seveda ni preprečilo širjenja prodaje dotičnih zgoščenk, ki so sedaj na voljo v Nemčiji in verjetno tudi kje drugje, kjer jih še niso tožili. Nekateri sicer ugotavljajo, da je proizvodnja XCP ploščkov (začasno?) zaustavljena, Sony pa se vseeno najbrž sprašuje Kam z zalogo. Verjetno bo končala pri nas - mi ne tožimo ...

Nekaj zelo sumničavih ljudi (hvala bogu, da jih imamo) je pobrskalo po potencialnih Sonyjevih namerah. Odkrili so japonski patent (in kasneje še ameriško različico), ki bo Sonyju omogočal kupljen medij prikleniti na komponento, na kateri bo prvič predvajan. Za postopek se bo uporabljal poseben optičen medij, ki bo vseboval kodo za overovljenje - to bo moč prebrati samo enkrat, preden bo postala neberljiva. Posledica je zapis, ki ga bo moč predvajati samo še na tej komponenti in...

33 komentarjev

Sony najavlja odpoklic določenih AC pretvornikov zaradi pomakljive varnosti

Slo-Tech - Sony Entertainment Europe je danes v dnevnem časopisju objavil odpoklic določenih AC pretvornikov prodajanih skupaj s PlayStation 2 slimline. Razlog za odpoklic je pomakljiva varnost teh naprav, saj se lahko pregrejejo.

Seznam okvarjenih AC pretvornikov si lahko ogledate na spletni strani www.ps2ac.com, ali pa pokličete telefonsko številko 01/5873-521. Na istih mestih se tudi dogovorite za brezplačno zamenjavo AC pretvornika.

Sony priporoča da do zamenjave okvarjenih AC pretvornikov ne uporabljate.

12 komentarjev

Disk za PS3 kot dodatek - linux prednameščen!

GameSpot - V intervjuju z Impress PC Watch je Ken Kutaragi razkril, da se bo Playstation 3 v trgovinah pojavil brez trdega diska.

Tega bo mogoče kupiti kot dodatek, na katerem bo prednameščen operacijski sistem GNU/Linux. Glede na tehnične lastnosti (razen rama) bo PS3 tako v hipu postal superračunalnik [>:D].

Playstation 3 bo tako najbrž prvi računalnik za domačo rabo, ki ga bodo poganjali procesorji Cell. PCji, nasvidenje!

58 komentarjev

Nov Playstation od Sonyja

GameSpot - Sony je na konferenci v Tokyju naznanil novo konzolo, PSX imenovano. Mogoče se spomnite raznih govoric o Playstation 3, ki so krožile po internetu. Koliko je bilo v tistem resnice, ni znano. A PSX ne bo neposreden naslednik Playstationa 2. PSX je v bistvu le predelava PS2. In kaj je novega? PSX v prvi vrsti ne bo namenjen igram, temveč DVD filmom in glasbi.

Glede same tehnične zasnove glede na PS2 ni izboljšanega nič, nekaj pa je dodanega. 120 GB disk, DVD(+ in -)RW pekač, Ethernet kartica, USB 2.0 in TV tuner. Že samo po specifikacijah se lahko sklepa, da bo konzola namenjena trgu zabavne elektronike in to potrujejo tudi dejstvo, da je ne bo tržil Sony Computer Entertainment (SCE) ampak Sony's...

5 komentarjev

O Xboxu...

več strani - Včeraj zjutraj, točno ob 8.00 po lokalnem času, je Microsoft objavil dodatne informacije v zvezi s prihajajočo konzolo Xbox. Cena konzole ob izidu bo tako $299.00 (yeah ), stvarco pa bodo lahko severni Američani kupili 8. novembra 2001. Ob izidu bo na voljo velika paleta iger, med njimi ultrapričakovani Halo, Mad Dash, Oddworld, Dead or Alive 3... Nekaj se šušlja celo o tem, da naj bi se na Xboxu pojavila igra The Matrix! Ne vem za vas, ampak meni zadeva vedno bolj in bolj diši. Mali mehki pač zna (zreklamirat) ...

7 komentarjev