»

Windows v petih megabajtih

vir: MSBetas
MSBetas - Pretekli teden smo poročali, da je Richardu L. Jamesu uspelo Windows 95 oklestiti na vsega 10 MB, kar je bil tedaj svojevrsten rekord. No, danes se je na MSBetas pojavil človek, ki trdi in prilaga slikovne "dokaze", da je Windows 95 uspel skrčiti na slabih pet megabajtov, vsem nejevernim Tomažem pa pokaže tudi izpis vseh uporabljenih datotek. Manj doslej ni uspelo še nikomur. Klik!

Me pa osebno še vedno zanima praktična uporabna vrednost teh dosežkov.

16 komentarjev

Nov rekord v navijanju

muropaketti.com - "Končno zopet rekord, ki si ga ne lastijo Japonci", sem pomislil, ko sem izvedel, da so neki Finci uspeli ravnokar izdelanega Pentiuma 4 2.8 GHz naviti na že kar sanjskih 3.917 GHz. Taka frekvenca pa seveda ni kar padla z neba, ampak so se morali Finski navdušenci kar precej nadelati, da so jo dosegli. V pomoč jim je bilo hlajenje s tekočim dušikom, brez katerega se danes ne more več dosegati rekordnih frekvenc. Več o tem dosežku si lahko preberete, pardon, ogledate na tej strani, saj ne verjamem, da kdo izmed vas zna finsko.
Mimogrede: zahvaljujem se vsem tistim, ki ste nas opozorili na ta dosežek.

6 komentarjev

Prvi računalnik, ki je navit za 100%

Overclockers.com.au - Fantom pri overclockers.com.au je uspelo naviti prvi računalnik za 100%. Uporabili so celerona 466, ki so ga navili na občudovanja vrednih 933MHz. Seveda so za to morali uporabiti zelo ekstremno hlajenje. Mislim, da so ostale besede odveč, saj slike povejo več. Zato je najbolje, da si vse ogledate tukaj. Še več slik pa boste dobili tule. Tu se vam odpreta dve okni. Eno večje in eno manjše. Slike in informacije boste dobili v manjšem.

10 komentarjev

Caldera International, Inc.

Caldera International, Inc. - Novica niti ni tako sveža, tako naj samo kot zanimivost objavim, da se je podjetje Caldera Systems združilo s podjetjem The Santa Cruz Operation ali krajše SCO. Do združitve je prišlo 4. maja 2001. Pred časom je Caldera izdala neverjetno dobre distribucije Linuxa za poslovno rabo, toda zadnje čase pa ni bilo o njih slišati skoraj ničesar. Upajmo, da bo nov izdelek, ki bo prišel iz teh dveh podjetij, kaj dobrega.

3 komentarji

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

Speed Cheat v benchmarkih

Jaz - Vsi, ki igrate Half Life ali Counterstrike verjetno poznate programček z imenom Speed Cheat, ki z maipulacijo računalniške ure omogoča precej hitrejše premikanje skozi igro in s tem precejšnjo prednost pred soigralci. No, stvar je s pomočjo serverskega popravka odpravljiva, toda Half Life in Counter Strike nista edina programa, ki ju dotični programček prevara. V tem članku na Overclockers.com.au je lepo videti, da se z uporabo da prevarati tudi H-Odin WCPUID, SiSoft Sandro, 3D Mark 2000 in ostale benchmarke. Seveda to ni nič dobrega in le upamo lahko, da bodo kmalu na voljo popravki za dotične programe, ki bodo takšno goljufanje onemogočili. Thnx, Agg.

0 komentarjev